FORMULA 1

Formula 1: Alpha Tauri και Ferrari ταχύτερες την πρώτη μέρα στο Μπαχρέιν

Η Ferrari του Λεκλέρκ στην πρώτη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν
Η Ferrari του Λεκλέρκ στην πρώτη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν FERRARI MEDIA

Ο Πιέρ Γκασλί με την Alpha Tauri ΑΤ03 πέτυχε τον πρώτο χρόνο στην εναρκτήρια ημέρα του τριημέρου των χειμερινών δοκιμών της F1 στο Μπαχρέιν, αλλά με τη μαλακή γόμα - εμπρός από τη Ferrari F1-75 των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ που τον ακολούθησαν με τη μέση.

Το αποφασιστικό τριήμερο δοκιμών στο Μπαχρέιν, μία εβδομάδα πριν διεξαχθεί εκεί το πρώτο GP της Formula 1 του 2022, ξεκίνησε και πάλι με πρωταγωνίστρια τη Ferrari -όπως και το προηγούμενο τριήμερο, στη Βαρκελώνη- όπου μια σειρά οδηγών στο τέλος βγήκε στην πίστα με τη μαλακή γόμα, με αποτέλεσμα να κατεβάσουν τους χρόνους.

Ένας από αυτούς ήταν ο Πιέρ Γκασλί με την Alpha Tauri AT03, ο οποίος καθώς έπεφτε ο ήλιος και μαζί και οι θερμοκρασίες πέτυχε τον πρώτο χρόνο - πριν η ημέρα ολοκληρωθεί επτά λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας λόγω τετ-α-κε του Σέρχιο Πέρεθ με την Red Bull RB8, στη στροφή 8.

Ο πρώτος χρόνος του Γκασλί ήρθε παρότι η Alpha Tauri παρουσίασε ξανά το φαινόμενο των αναπηδήσεων στην ευθεία ("porpoising"), όπως και η πλειοψηφία των άλλων μονοθεσίων. Πρόκειται για ένα απρόσμενο πρόβλημα που εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη -λόγω της διαταραχής του αέρα που περνά κάτω από το μονοθέσιο-, το οποίο οι ομάδες δεν φάνηκαν ακόμα να έχουν επιλύσει.

Η Alpha Tauri του Γκασλί στην πρώτη μέρα δοκιμών του Μπαχρέιν
Η Alpha Tauri του Γκασλί στην πρώτη μέρα δοκιμών του Μπαχρέιν RED BULL CONTENT POOL

Οι δύο πρωταγωνίστριες της περσινής σεζόν, Mercedes και Red Bull Racing, κράτησαν χαμηλούς τόνους όλη την ημέρα και, δουλεύοντας σε άλλους τομείς και όχι στον ταχύτερο γύρο των W13 και RB18 αντίστοιχα, έμειναν δύο δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο του Γκασλί, με τους Τζορτζ Ράσελ και Πέρεθ αντίστοιχα. Ο Ράσελ φάνηκε να έχει κάποια προβλήματα με τα φρένα, τα οποία έχασε στις ζώνες φρεναρίσματος αρκετών στροφών, ανοίγοντας τη γραμμή του.

Ο Λιούις Χάμιλτον οδήγησε τη W13 το απόγευμα, και ήταν 2.5'' πίσω από τον Γάλλο της Alpha Tauri - σε μια μέρα που η Mercedes βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από νωρίς το πρωί, χάρη στις εντυπωσιακές τροποποιήσεις του μονοθεσίου που έφερε στο Μπαχρέιν σε σχέση με τη Βαρκελώνη (και ειδικά με τον ιδιαίτερα τολμηρό σχεδιασμό των πλευρικών αεραγωγών).

Στο κόκπιτ της Ferrari κάθισε το πρωί ο Λεκλέρ και το απόγευμα ο Σάινθ. Ο Μονεγάσκος παρέμενε στην κορυφή των χρόνων πριν ο Γκασλί κάνει στο τέλος τους δύο γρήγορους γύρους του, με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli και πιθανότατα με χαμηλό φορτίο καυσίμων στο τέλος. Προς το τέλος σημείωσε και ο Σάινθ τον ταχύτερο γύρο του, αλλά με τη μέση γόμα.

Τον τέταρτο χρόνο πέτυχε στο τέλος, επίσης με τη μαλακή γόμα, ο Λανς Στρολ της Aston Martin. Ο Καναδός, νωρίς στην ημέρα, είχε προκαλέσει τη μοναδική κόκκινη σημαία που διέκοψε τις δοκιμές σήμερα. Αιτία ήταν ένα σπασμένο αεροδυναμικό εξάρτημα της AMR22, που είχε μείνει στη μέση της ασφάλτου.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας δοκιμών στο Μπαχρέιν
Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας δοκιμών στο Μπαχρέιν
TAGS FORMULA 1 FERRARI ALPHA TAURI MERCEDES-AMG RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ