FORMULA 1

Formula 1, Αλόνσο: "Θα ήμουν στη μάχη για την πολ ποζίσιον"

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team.  Australian Grand Prix, Friday 8th April 2022. Albert Park, Melbourne, Australia.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team. Australian Grand Prix, Friday 8th April 2022. Albert Park, Melbourne, Australia. FERNANDO ALONSO (ESP) ALPINE F1 TEAM. AUSTRALIAN GRAND PRIX, FRIDAY 8TH APRIL 2022. ALBERT PARK, MELBOURNE, AUSTRALIA.

Ο Φερνάντο Αλόνσο φάνηκε να μην έχει καμία αμφιβολία ότι η Alpine A522 και ο ίδιος είχαν σήμερα την ταχύτητα να διεκδικήσουν την πολ ποζίσιον του GP Αυστραλίας - λέγοντας πως "είναι απίστευτο πόσο άτυχοι είμαστε'.

Ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο βρήκε από την πίστα στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 λόγω προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα της Alpine A522. Τα λεγόμενά του, ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις της εκκίνησης του αυριανού αγώνα της Μελβούρνης, επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι σε αυτόν τον γρήγορο γύρο του είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο από όλους στο Q3 στο μεσαίο τμήμα του σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ.

Η έξοδός του και η πρόσκρουσή του στα προστατευτικά ελαστικά είχαν ως αποτέλεσμα να μην σημειώσει γρήγορο γύρο στο Q3, και ως αποτέλεσμα θα εκκινήσει το GP Αυστραλίας από τη 10η θέση.

"Είναι απίστευτο πόσο άτυχοι είμαστε, διότι 20 δευτερόλεπτα αργότερα ίσως να ήμασταν στην πολ ποζίσιον, αν το αυτοκίνητο σταματούσε αντί της στροφής 11 αργότερα στη στροφή 1. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις αυτούς τους αγώνες", είπε στο τέλος ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μιλώντας για το πρόβλημα του μονοθεσίου, συμπλήρωσε: "Το κιβώτιο έπαψε να δουλεύει. Ο κινητήρας επίσης έσβησε, όπως και η υδραυλική υποβήθηση του τιμονιού. Οπότε, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ερευνήσουμε όταν επιστρέψει το αυτοκίνητο".

Το μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο
Το μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο


Ο 41χρονος οδηγός της Alpine συνέχισε: "Το πρόβλημα είναι ανησυχητικό και εντοπίζεται μόνο στο δικό μου αυτοκίνητο. Στο άλλο αυτοκίνητο [του Εστεμπάν Οκόν] όλα δείχνουν να είναι εντάξει. Γι' αυτό λέω ότι είμαστε λίγο άτυχοι, διότι αν είχαμε προβλήματα και στα δύο αυτοκίνητο, θα υπήρχε ένα γενικότερο θέμα. Είναι ίσως κάτι που πρέπει να φτιάξουμε - αλλά δείχνει περιστασιακό.

Και εμφανίζεται στο αυτοκίνητό μου τις στιγμές που είμαστε γρήγοροι. Αν εμφανιζόταν στο Μπαχρέιν που ήμασταν στην 9η ή 10η θέση δεν θα μας ένοιαζε, γιατί ήταν μόνο ένας-δύο βαθμοί. Αλλά σήμερα που η 2η ή 3η θέση ήταν εγγυημένες, νομίζω, μας πληγώνει".

Πάντως, ο Αλόνσο δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια: "Νομίζω ότι το αυτοκίνητο γίνεται όλο και καλύτερο. Αισθανόμαστε πιο σίγουροι. Η ομάδα δουλεύει σκληρά. Θέλω να πω, μας εξέπληξε ότι διεκδικούσαμε την πολ ποζίσιον, αλλά όχι και το γεγονός ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά τους πρωτοπόρους. Ναι, ήταν το καλύτερό μου τριήμερο εδώ και χρόνια, και είναι εκνευριστικό ότι τα πράγματα δεν ευοδόθηκαν στο τέλος".

TAGS FORMULA 1 F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ALPINE GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ