FORMULA 1

Φερστάπεν: "Αυτό δεν είναι Formula 1, μετράνε πιο πολύ οι ποινές από την οδήγηση"

Ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας
Ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας 2021 ANDREJ ISAKOVIC, POOL PHOTO VIA AP

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε με σκληρά λόγια για την απόφαση των αγωνοδικών να τον τιμωρήσουν με ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή έκοψε την πρώτη στροφή στη μάχη του με τον Χάμιλτον, ενώ για το συμβάν της σύγκρουσής τους είπε ότι απλώς ήθελε να παραχωρήσει στον Βρετανό την πρώτη θέση.

Στο συμβάν του 37ου γύρου του GP Σαουδικής Αραβίας ο Φερστάπεν υποστηρίζει ότι φρέναρε για να αφήσει τον Χάμιλτον να περάσει, έπειτα από εντολή της Red Bull Racing, ακριβώς επειδή είχε μείνει στην πρώτη θέση λίγο νωρίτερα κόβοντας την πρώτη στροφή.

Παρόλα αυτά, οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν με λεπτομέρεια τι συνέβη, ενόψει του μεγάλου τελικού των δύο μονομάχων του τίτλου, την επόμενη Κυριακή στο Άμπου Ντάμπι - όπου οι Φερστάπεν και Χάμιλτον οδεύουν ισόπαλοι με 369,5 βαθμούς.

Η Mercedes δήλωσε ότι ο Χάμιλτον δεν είχε ιδέα ότι ο Φερστάπεν θα τον άφηνε να περάσει στην πρωτοπορία του αγώνα, και γι' αυτό προσέκρουσε στο πίσω μέρος της Red Bull. Ο Βρετανός είπε τη στιγμή εκείνη στη ραδιοεπικοινωνία ότι ο Ολλανδός του έκανε τη "δοκιμασία του φρεναρίσματος".

Ο Φερστάπεν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρχε δόλος εκ μέρους του: "Κοιτούσα τον καθρέπτη μου περιμένοντάς τον να περάσει. Μου είπαν να του δώσω τη θέση. Έκοψα ταχύτητα. Ήθελα να τον αφήσω να περάσει, οπότε έμεινα στα δεξιά αλλά δεν ήθελε να περάσει, και τότε ακουμπήσαμε. Δεν καταλαβαίνω απόλυτα τι συνέβη εκεί".

Και ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, συμπλήρωσε: "Αισθανόμαστε ότι η ποινή 5 δευτερολέπτων ήταν σκληρή. Και μετά έγινε το συμβάν με τον Λιούις, που χτύπησε στο πίσω μέρος του Μαξ - ενημερώσαμε τους αγωνοδίκες ότι του δίναμε τη θέση. Ήταν ξεκάθαρο ότι του δίναμε τη θέση. Ήταν πολύ εκνευριστικό".

Η ποινή των 5 δευτερολέπτων, που τελικά κόστισε τη νίκη στον Φερστάπεν, του επεβλήθη επειδή πήρε την πρωτοπορία κόβοντας την πρώτη στροφή στη μάχη του με τον Χάμιλτον. Ο Ολλανδός κατακεραύνωσε ολόκληρο σπορ για αυτή την απόφαση, λέγοντας: "Ευτυχώς οι θεατές έχουν μια ξεκάθαρη ματιά για τους αγώνες, διότι αυτό που συνέβη σήμερα ήταν απίστευτο.

Προσπαθώ απλά να αγωνιστώ, και το σπορ αυτές τις μέρες έχει να κάνει περισσότερο με τις ποινές παρά με την αγωνιστική απόδοση. Για μένα αυτό δεν είναι Formula 1, αλλά τουλάχιστον οι θεατές το διασκέδασαν. Τα έδωσα όλα σήμερα, αλλά ξεκάθαρα δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Αλλά και πάλι, είμαι χαρούμενος με τη δεύτερη θέση".

Ο Φερστάπεν, που τυπικά είναι ακόμα πρωτοπόρος της βαθμολογίας λόγω των 8 νικών του σε σχέση με τις 9 του Χάμιλτον, κατέληξε: "Ναι, έγιναν πολλά στον αγώνα, πολλά με τα οποία δεν συμφωνώ και τόσο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά έδωσα ό,τι είχα. Όλη τη χρονιά υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, με καλές και κακές στιγμές. Θα αποφασιστεί στο Άμπου Ντάμπι, κι ελπίζω να έχουμε ένα καλό τριήμερο, θα δούμε. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ".

TAGS FORMULA 1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ