NISSAN

Εξαιρετική η επίδοση της Nissan Formula E Team στο E-Prix του Τόκιο

Nissan Tokyo E-Prix 2024
Nissan Tokyo E-Prix 2024 DPPI

Η Nissan Formula E Team συνέχισε τις πολύ καλές της εμφανίσεις με τον Όλιβερ Ρόουλαντ να παίρνει την pole position και την δεύτερη θέση στο πρώτο E-Prix του Τόκιο.

Μπαίνοντας στον αγώνα μετά από διαδοχικούς τερματισμούς στις πρώτες θέσεις στη Ντιρίγια και στο Σάο Πάολο, τόσο ο Ρόουλαντ όσο και η ομάδα της Nissan ένιωθαν σίγουροι πριν από τον αγώνα του Τόκιο. Ο Βρετανός οδηγός συνέχισε τις πρόσφατες επιδόσεις του. Έχοντας κρατήσει το προβάδισμα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Ρόουλαντ έπεσε στη δεύτερη θέση σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

Nissan Tokyo E-Prix 2024
Nissan Tokyo E-Prix 2024 DPPI


Στη συνέχεια επιτέθηκε για τη νίκη στους τελευταίους γύρους και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν δίπλα στον προπορευόμενο οδηγό, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει εκ νέου την πρώτη θέση, και τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. Εν τω μεταξύ, μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση στις κατατακτήριες Σάσα Φενεστράζ επανήλθε δυναμικά κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου τερμάτισε 11ος ενώ είχε ξεκινήσει μόλις 20ος.

Το αποτέλεσμα του αγώνα φέρνει τον Ρόουλαντ στην τρίτη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Οδηγών, με την ομάδα να είναι πλέον τέταρτη στην κατάταξη των ομάδων. Εκτός από τη δράση στην πίστα, το E-Prix του Τόκιο ήταν σημαντικό για τη Nissan και με άλλους τρόπους, καθώς έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοίνωσε την μακροπρόθεσμη δέσμευσή του στη Formula E, δεσμευόμενη να παραμείνει στο άθλημα τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Nissan Tokyo E-Prix 2024
Nissan Tokyo E-Prix 2024 DPPI


Η ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο και ενισχύει τους στόχους ηλεκτροκίνησης της εταιρείας Ambition 2030. Η Nissan Formula E Team θα επιστρέψει και πάλι σε δύο εβδομάδες, καθώς το πρωτάθλημα κατευθύνεται στο Misano της Ιταλίας για πρώτη φορά για τους Γύρους 6 και 7 της 10ης σεζόν.

TAGS NISSAN ABB FIA FORMULA E
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ