FORMULA 1

Έκτακτη συνάντηση του Χόρνερ με τον μάνατζερ του Φερστάπεν

Red Bull Content Pool
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 17: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing walks in the Paddock with his manager Raymond Vermeulen during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 17, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Η πολιτική κρίση στη Red Bull Racing κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, και μετά τη ρήξη του διευθυντή της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ με τον Γιός Φερστάπεν, τώρα ο Βρετανός διευθυντής της ομάδας είχε έκτακτη συνάντηση με τον μάνατζερ του Μαξ, Ρέιμοντ Βερμιούλεν.

Τις τελευταίες ημέρες αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια το σήριαλ της διαμάχης ισχύος που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της Red Bull Racing. Η έρευνα της Red Bull GmbH σχετικά με την “απρεπή συμπεριφορά” του Χόρνερ σε γυναίκα υπάλληλο της εταιρείας κρύβει ένα βαθύτατο παρασκήνιο, που πλέον όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι αφορά τον έλεγχο της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Χόρνερ φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από επενδυτές στη Βρετανία για να αποκτήσει μερίδιο της Red Bull Racing. Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρουν πηγές του βρετανικού Τύπου, προσέγγισε τον Ταϊλανδό Σαρλέμ Γιουβίντια, στον οποίο ανήκει το 51% της συνολικής Red Bull.

Η κίνηση αυτή του Χόρνερ, αν όντως έλαβε χώρα, φυσικά βρήκε την αντίδραση των Αυστριακών που έχουν στην κατοχή τους το υπόλοιπο 49% της εταιρείας, στα χέρια του Μαρκ Μάτεσιτζ στον οποίο πέρασε μετά το θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτζ.

Σε όλο αυτό το παρασκήνιο, επήλθε ρήξη μεταξύ του Χόρνερ και της πλευράς του Μαξ Φερστάπεν τις τελευταίες εβδομάδες - και μάλιστα στο πρώτο φετινό GP, στο Μπαχρέιν, ο διευθυντής της RBR εθεάθη από μακριά σε μια πολύ τεταμένη κουβέντα με τον Γιός Φερστάπεν, πατέρα του πρωταθλητή Μαξ.

Αργότερα ο Ολλανδός πρώην οδηγός της F1 βγήκε να δηλώσει στο BBC ότι “αν μείνει ο Χόρνερ η ομάδα θα διαλυθεί”, αφού νωρίτερα εθεάθη πολλές φορές στο πάντοκ να συνομιλεί με τον Τότο Βολφ. Μάλιστα, ο πατέρας Φερστάπεν φέρεται να είχε και δείπνο με τον Αυστριακό, πυροδοτώντας τις υποψίες ότι συζητείται η μεταγραφή του Μαξ στη Mercedes σε περίπτωση που η Red Bull καταρρεύσει υπό το βάρος της πολιτικής κρίσης.

Red Bull Content Pool
Ο Ρείμοντ Βερμιούλεν (αριστερά) με τους Μαξ και Γιός Φερστάπεν RED BULL CONTENT POOL

Η επόμενη εξέλιξη ήταν η κατά μέτωπον συνάντηση του Κρίστιαν Χόρνερ με τον μάνατζερ του Μαξ Φερστάπεν, Ρέιμοντ Βερμιούλεν, απόντων των Γιός και Μαξ Φερστάπεν. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ξεκαθαρίσει, ή τουλάχιστον να καλμάρει, η προφανής ρήξη Χόρνερ-Φερστάπεν, ώστε τουλάχιστον να μην επηρεαστεί η αγωνιστική απόδοση της ομάδας και του Μαξ.

Το καλό, για να πέσουν οι τόνοι, είναι ότι ο Γιός Φερστάπεν δεν θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για το GP του προσεχούς τριημέρου (7-9 Μαρτίου), διότι είχε από καιρό προγραμματίσει να λάβει μέρος σε αγώνα ράλι.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί της F1 που πιστεύουν ότι η πολιτική κρίση στη Red Bull, και η ενδεχόμενη απομάκρυνση του Κρίστιαν Χόρνερ, μπορούν -βάσει ειδικών όρων των συμβολαίων- να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από το Μίλτον Κινς τόσο του κορυφαίου σχεδιαστή της F1 Άντριαν Νιούι, όσο και του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 Μαξ Φερστάπεν, αν το κρίνουν οι ίδιοι ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς το συμφέρον τους.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ