RED BULL

Χόρνερ: "Ο Ρικιάρντο βλέπει τη χρυσή ευκαιρία για τη Red Bull το 2025"

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11:  Daniel Ricciardo of Australia climbs into the (3) Oracle Red Bull Racing RB19 in the garage as he prepares to drive during Formula 1 testing at Silverstone Circuit on July 11, 2023 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11: Daniel Ricciardo of Australia climbs into the (3) Oracle Red Bull Racing RB19 in the garage as he prepares to drive during Formula 1 testing at Silverstone Circuit on July 11, 2023 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο διευθυντής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, παραδέχθηκε ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο αντικρίζει τη φετινή του επιστροφή στα GP με την Alpha Tauri ως το πρώτο βήμα για να γυρίσει στο κόκπιτ της RBR -και στη θέση του Σέρτζιο Πέρεζ- το 2025.

Μετά την εξαιρετική απόδοση που εμφάνισε με τη φετινή RB19 στις πρόσφατες δοκιμές της Pirelli στο Σίλβερστοουν, ο Ρικιάρντο δέχθηκε την πρόταση της Red Bull να αντικαταστήσει τον Νικ ντε Βρις στο κόκπιτ της Alpha Tauri από το GP Ουγγαρίας το προσεχές τριήμερο ( 21-23/7) μετά την -επιεικώς- άκομψη απόλυση του Ολλανδού εξαιτίας των φτωχών φετινών του αποτελεσμάτων.

Πολλοί ειδικοί της Formula 1 εκτίμησαν ότι δεχόμενος την πρόταση ο Αυστραλός έκανε το πρώτο βήμα ενόψει του τελικού του στόχου, που είναι η επιστροφή στη Red Bull Racing στο εγγύς μέλλον - σε μια ομάδα χτισμένη γύρω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν.

Τώρα, ο Κρίστιαν Χόρνερ επιβεβαίωσε ότι αυτές είναι οι βλέψεις που έχει ο Ρικιάρντο: «Προς το παρόν η συμφωνία μας διαρκεί μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε δεν υπάρχουν σκέψεις οι προσδοκίες για τη συνέχεια. Τον δανείσαμε στην Alpha Tauri μέχρι το τέλος της χρονιάς», είπε ο Βρετανός.

Και συνέχισε: «Προφανώς, οι οδηγοί μας θα είναι ο Μαξ και ο Τσέκο και πάλι του χρόνου, αλλά είναι πάντοτε καλό να έχουμε ταλέντο σε εφεδρεία. Και νομίζω ότι ο Ντάνιελ βλέπει την Alpha Tauri σαν ένα μέσο προς τη θέση της Red Bull το 2025. Αυτός είναι ο στόχος και η προσδοκία του, και πηγαίνοντας στην Alpha Tauri βλέπει τον καλύτερο δρόμο προς τον προορισμό του το 2025».

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11:  Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing prepares to drive during Formula 1 testing at Silverstone Circuit on July 11, 2023 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing prepares to drive during Formula 1 testing at Silverstone Circuit on July 11, 2023 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Βρετανός επιβεβαίωσε, επίσης, τη φημολογία ότι η Red Bull πήρε την απόφαση να δώσει τη θέση της Alpha Tauri στον Ρικιάρντο εν ριπή οφθαλμού την περασμένη εβδομάδα - όταν διαπίστωσε ότι οι χρόνοι του στις δοκιμές στο Σίλβερστοουν ήταν αρκετά καλοί για να τον τοποθετήσουν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του φετινού GP Βρετανίας.

«Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ είναι ότι δεν είχε οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο και δεν έχει μπει σε μονοθέσιο εδώ και επτά μήνες», εξήγησε ο Χόρνερ. «Στον τρίτο ή τέταρτο γύρο του ήταν μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους χρόνους που πετυχαίνουν οι οδηγοί μας. Κι έπειτα, στον πρώτο του κανονικό γρήγορο, με ελαστικά που ήταν συγκρίσιμα, η αυτοπεποίθησή του μεγάλωνε διαρκώς.

Με αυτό τον πρώτο του γρήγορο γύρο, τον έβδομο που έκανε εκείνη τη μέρα, θα βρισκόταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του GP. Οπότε, αυτό ήταν κάτι πάρα πολύ εντυπωσιακό», συμπλήρωσε ο διοικητής της πρωταθλήτριας της F1.

Και εξηγώντας τη μεταγραφή του Αυστραλού στην Alpha Tauri, κατέληξε: «Πρώτα από όλα, έπρεπε να διαπιστώσουμε αν ήταν κάτι που ήθελε. Μια Alpha Tauri είναι πολύ διαφορετική από την οδήγηση μιας Red Bull. Σίγουρα τον περιμένουν προκλήσεις, κι έπρεπε να βεβαιωθούμε αν έχει όσα χρειάζεται για να προκρίνεται από το Q1 στις δοκιμές κατάταξης.

Κι εκείνος έδειξε παραπάνω από χαρούμενος να μπει σε αυτή την περίσταση, να επιστρέψει στην εκκίνηση των GP και να γίνει και πάλι οδηγός της Formula 1. Κι εμείς σκεφτήκαμε να του δώσουμε την ευκαιρία 12 αγώνων για να δείξει για τι είναι ικανός».

TAGS RED BULL FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ