FORMULA 1

Χόρνερ: "Μη διαθέσιμη η θέση στη Red Bull για τον Ρικιάρντο πριν από το 2025"

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11:  Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing speaks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner as he prepares to drive during Formula 1 testing at Silverstone Circuit on July 11, 2023 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing speaks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner as he prepares to drive during Formula 1 testing at Silverstone Circuit on July 11, 2023 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ ξεκαθάρισε το τοπίο της ενδεχόμενης επιστροφής του Ντάνιελ Ρικιάρντο, λέγοντας ότι οι φιλοδοξίες του Αυστραλού να γυρίσει στο Μίλτον Κινς δεν θα μπορούσαν να ευοδωθούν πριν από το 2025.

Ο Βρετανός έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του στον Σέρτζιο Πέρεζ, που αρχικά στην Ουγγαρία και έπειτα στο Βέλγιο άρχισε να ανακάμπτει από την αγωνιστική του κάμψη που τον είχε αφήσει εκτός της πρώτης δεκάδας της εκκίνησης των πέντε GP της Formula 1 που είχαν προηγηθεί.

Στην Ουγγαρία ο Πέρεζ επέστρεψε στο βάθρο και στο Βέλγιο αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του κυρίως αγώνα του Σπα, για να πετύχει το πρώτο 1-2 της RBR μετά από δύομισι μήνες - από το GP του Μαϊάμι στις αρχές Μαΐου.

Όμως, πλέον η ανάκαμψή δεν συνοεύεται από καμία από τις ελπίδες τίτλου που έτρεφε μετά το GP του Μπακού, όπου είχε σημειώσει τη δεύτερή του νίκη στους τέσσερις μέχρι τότε αγώνες του πρωταθλήματος. Έκτοτε, με οκτώ σερί νίκες ο Μαξ Φερστάπεν έχει αποκτήσει προβάδισμα 125 βαθμών από τον Μεξικανό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πριν αρχίσει η ανάκαμψη του Πέρεζ από τον αγώνα της Βουδαπέστης, η τοποθέτηση του Ρικιάρντο στο κόκπιτ του Νικ ντε Βρις στην Alpha Tauri πυροδότησε πλήθος φημών ότι επίκειται η αντικατάσταση του Πέρεζ στην κυρίως ομάδα της Red Bull από τον Αυστραλό - αν ο τελευταίος έδειχνε ότι διαθέτει ακόμη την ταχύτητα με την οποία κέρδισε επτά GP στα πέντε χρόνια του με την ομάδα του Μίλτον Κινς την περίοδο 2014-'18.

Οι φήμες αυτές, ωστόσο, είναι ανυπόστατες, όπως εξήγησε ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ - αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ομάδα θα τηρήσει το συμβόλαιό της με τον Πέρεζ τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του, στο τέλος του 2024.

"Ο λόγος για τον οποίο γύρισε ο Ντάνιελ δεν είναι ότι έχει τη φιλοδοξία να είναι οδηγός της Alpha Tauri για τα επόμενα πέντε χρόνια", τόνισε ο Χόρνερ. "Το βλέπει σαν τον ταχύτερο δρόμο να επιστρέψει σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ξεκάθαρα ο στόχος του είναι να καταλάβει τη θέση της Red Bull Racing το 2025 όταν και θα είναι διαθέσιμη.

Ο Ντάνιελ έχει την ευκαιρία από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς να δείξει ότι δεν έχει χάσει τη φόρμα του, κι έπειτα θα ληφθεί η απόφαση αν θα παραμείνει στην ίδια θέση για τους επόμενους 12 μήνες", πρόσθεσε ο Βρετανός.

Και κατέληξε: "Οι οδηγοί της AlphaTauri τοποθετούνται εκεί για να εξελιχθούν ως εν δυνάμει οδηγοί της Red Bull Racing, κι ο Ντάνιελ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Αυτός είναι ο στόχος του, αλλά δεν θα μπορούσε να συμβεί πριν από το 2025".

TAGS FORMULA 1 F1 ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΙΚΙΑΡΝΤΟ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ