FORMULA 1

Χάμιλτον: "Στηρίζω Άρσεναλ από 6 ετών, αλλά είναι ευκαιρία η αγορά της Τσέλσι"

Ο οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου | 8 Απριλίου 2022
Ο οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου | 8 Απριλίου 2022 @2022 ASANKA BRENDON RATNAYAKE|AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχτηκε πως υποστηρίζει από 6 ετών την Άρσεναλ ωστόσο τόνισε πως η αγάπη του για τον αθλητισμό γενικότερα είναι εκείνη που τον ώθησε να συνταχτεί σε μία προσπάθεια απόκτησης του πακέτου των μετοχών της Τσέλσι.

Ο Λιούις Χάμιλτον και η Σερίνα Γουίλιαμς στηρίζουν δυνατά την προσπάθεια του Μάρτιν Μπρόουτον για την αγορά της Τσέλσι επενδύοντας από 12 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας για την ενίσχυση του συγκεκριμένου fund και το γεγονός αυτό προκάλεσε αίσθηση σε αρκετούς, με δεδομένο πως ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν έχει κρύψει ποτέ τη συμπάθεια που τρέφει για μία άλλη λονδρέζικη ομάδα: την Άρσεναλ.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και μάλιστα αρνητικά ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να αναφέρει ότι ο ίδιος ως φίλος της Αϊντχόφεν δεν θα πήγαινε να αγοράσει έναν παραδοσιακό αντίπαλο της PSV όπως είναι ο Άγιαξ, ενώ τόνισε ότι αν αγόραζε μια ομάδα, θα έπαιρνε το πλειοψηφικό πακέτο για να παίρνει τις αποφάσεις και όχι ένα μικρό μερίδιο.

Λίγη ώρα μετά από τα επικριτικά λόγια του Ολλανδού, ο Χάμιλτον έδωσε την απάντησή του, καθιστώντας σαφές πως πάνω από όλα είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ειδικότερα, ο οποίος επιθυμεί να προσφέρει στον βασιλιά των σπορ με κάθε τρόπο.

"Είμαι οπαδός του ποδοσφαίρου από μικρό παιδί. Συνήθιζα να παίζω ποδόσφαιρο με όλα τα παιδιά και ήμουν μάλιστα το μοναδικό μαύρο παιδί στην παρέα. Όλα τα παιδιά υποστήριζαν και κάτι διαφορετικό. Ένας ήταν Τότεναμ, ένας άλλος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θυμάμαι να αλλάζω μεταξύ αυτών των δύο ομάδων όταν ήμουν μικρός και να γυρίζω σπίτι, όταν η αδερφή μου Σαμ με χτύπησε αρκετές φορές στον ώμο και μου είπε πως θα έπρεπε να υποστηρίζω την Άρσεναλ. Οπότε από τα 5 ή 6 μου χρόνια έγινα υποστηρικτής της Άρσεναλ.

Όμως ο θείος μου Τέρι είναι μεγάλος οπαδός της Τσέλσι και έχω βρεθεί να παρακολουθώ αρκετά ματς της Άρσεναλ και της Τσέλσι μαζί του. Στην τελική, είμαι οπαδός του αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο και η Τσέλσι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους και ένας από τους πιο επιτυχημένους.

Όταν σκέφτηκα για την ευκαιρία που υπήρχε είπα "Ουάου, αυτή είνα μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να αποτελέσεις μέρος σε κάτι τόσο σπουδαίο", τόνισε χαρακτηριστικά Χάμιλτον σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (22/4) ενόψει της συμμετοχής του στο Grand Prix της Ίμολα.

Ο κορυφαίος Βρετανός πιλότος επεσήμανε πως οι αξίες της κοινοπραξίας ήταν ευθυγραμμισμένες με τις δικές του και ότι αν κερδίσει η συγκεκριμένη προσφορά θα πραγματοποιηθεί ένα μακροπρόθεσμο έργο, με την επιτυχία καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα να είναι βασικά στοιχεία.

"Φυσικά δεν είναι ποτέ η ιδέα μιας επένδυσης να χάσεις χρήματα. Θέλω να γίνω μέρος σε κάτι, να διαχειριστώ αυτήν την ομάδα που προχωρά, να συμβάλλω σε μία βελτίωση και να βεβαιωθώ ότι δεν θα συμβεί αυτή μειώνοντας σιγά-σιγά αυτές τις ζημίες και μετατρέποντάς την Τσέλσι σε έναν οργανισμό που απλά βγάζει κέρδη.

Δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος αυτής της κοινοπραξίας που να έχει τη νοοτροπία να χάσει. Πραγματικά πιστεύω ότι η Τσέλσι έχει ήδη μια νοοτροπία νικητή, αλλά μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα".

TAGS FORMULA 1 RED BULL MERCEDES F1 ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ