FORMULA 1

Χάμιλτον: "Εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα τελειώσω"

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes στο Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια
Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes στο Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια © 2022 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Ο Λιούις Χάμιλτον απάντησε στην προσβλητική φράση του Χέλμουτ Μάρκο της Red Bull Racing ότι "μάλλον θα σκέφτεται ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει πέρσι" με ένα ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Χάμιλτον βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση φέτος, καθώς η Mercedes W13 δεν είναι ανταγωνιστική των Ferrari και Red Bull, είναι εξαιρετικά δύστροπη και δύσκολη στο στήσιμο, και επιπλέον ο έτερος οδηγός της ομάδας Τζορτζ Ράσελ έχει αποδώσει καλύτερα από τον Λιούις στα τρία τελευταία GP της Formula 1.

Το αποκορύφωμα των προβλημάτων του ήρθε στην Ίμολα την προηγούμενη Κυριακή, όταν δέχθηκε γύρο από τον νικητή του αγώνα και μεγάλο του αντίπαλο για τον περσινό τίτλο, Μαξ Φερστάπεν.

Μετά από αυτό, ο Δρ. Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος της RBR, είπε ότι ο Χάμιλτον "δέχθηκε γύρο από εμάς, μάλλον θα σκέφτεται ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει πέρσι", ο Ζακ Βιλνέβ εξέφρασε τις αμφιβολίες του αν ο Βρετανός επτάκις πρωταθλητής θα μείνει στη F1 μέχρι το καλοκαίρι, ενώ ο δις πρωταθλητής Μίκα Χάκινεν είπε ότι ο Λιούις "θα ψάχνει ήδη το ενδεχόμενο να αλλάξει ομάδα".

Η απάντηση του Χάμιλτον στον Μάρκο και στον Βιλνέβ ήρθε μέσω του Instagram, όπου έγραψε: "Δουλεύω το αριστούργημά μου. Εγώ θα είμαι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα τελειώσει". Το ποστάρισμα αυτό έγινε δεκτό με αμέτρητα θετικά σχόλια και αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από τη Mercedes F1.

Στο πλαίσιο του αγώνα της Ίμολα ο Χάμιλτον είχε δώσει τις απαντήσεις του και στον Μίκα Χάκινεν, χωρίς φυσικά να τον κατονομάσει, λέγοντας: "Έχω δει μερικά σχόλια από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία θυμάμαι πως σεβόμουν όταν ήμουν μικρός και μεγάλωνα. Σε τελική ανάλυση, τα σχόλιά τους είναι ανόητα, ένα μάτσο ανοησίες, που έχουν μόνο στόχο να βγάλουν παχυλούς τίτλους ώστε να κρατήσουν τον εαυτό τους στην επικαιρότητα.

Κοιτάξτε, βρίσκομαι στη Mercedes από τότε που ήμουν 13 ετών. Περάσαμε εκπληκτικές στιμές μαζί. Περάσαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Είμαι 100 τοις εκατό αφοσιωμένος σε αυτήν την ομάδα, δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στο οποίο θα ήθελα να βρίσκομαι", συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Και κατέληξε: "Δεν είναι στο DNA μου να κάνω πίσω μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είμαστε ακόμα παγκόσμιοι πρωταθλητές, και μπορούμε να τη φτιάξουμε. Απλά θα χρειαστεί περισσότερο καιρό, και θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Μια σεζόν που θα πρέπει να περάσουμε όλοι μαζί [στην ομάδα] με την πίστη ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Αν όχι μέσα στη χρονιά, στη χειρότερη περίπτωση για του χρόνου".

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ