ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Νέα Kawasaki Versys 1000 S και SE

Το Kawasaki Versys 1000 S ολοκληρώνει μια πλήρη γκάμα τεσσάρων επιλογών με τη βασική, την Tourer, Tourer Plus και την Grand Tourer έκδοση.
Το Kawasaki Versys 1000 S ολοκληρώνει μια πλήρη γκάμα τεσσάρων επιλογών με τη βασική, την Tourer, Tourer Plus και την Grand Tourer έκδοση. KAWASAKI

Συνδυάζει δύο κόσμους για αναβάτες που αναζητούν την περιπέτεια με την πολυτέλεια μίας μοτοσυκλέτας 1000 κ.εκ. με παραδοσιακό πλαίσιο.

Το Kawasaki Versys 1000 S ολοκληρώνει μια πλήρη γκάμα τεσσάρων επιλογών με τη βασική, την Tourer, Tourer Plus και την Grand Tourer έκδοση. Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με έναν σταδιακά αυξανόμενο αριθμό αξεσουάρ τουρισμού από πλαϊνές βαλίτσες, προστατευτικές χούφτες και προστατευτικό ρεζερβουάρ για την έκδοση Tourer.

Η έκδοση με τα περισσότερα αξεσουάρ είναι η Grand Tourer που προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης αποσκευών χάρη στην προσθήκη μιας κεντρικής βαλίτσας 47 λίτρων που κουμπώνει στις σταθερές βάσεις στήριξης και ασφαλίζει με το κλειδί του κεντρικού διακόπτη της μοτοσυκλέτας.

Εξοπλισμένο με χειροκίνητα ρυθμιζόμενο μπροστινό USD πιρούνι 43mm της Showa με απόσβεση επαναφοράς και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου, η πίσω οριζόντια τοποθετημένη ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει αμορτισέρ Showa με αέριο που διαθέτει απόσβεση επαναφοράς και ηλεκτρονική ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Διαθέτοντας ένα εμβληματικό σπορ αλλά προσαρμόσιμο τετρακύλινδρο κινητήρα Kawasaki στο κέντρο του πλαισίου, τα 1.043 κ.εκ. του νέου Kawasaki Versys 1000 S επωφελούνται από ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού που επιτρέπουν την υιοθέτηση ηλεκτρονικού ελέγχου ταχύτητας, ενώ η λειτουργία διαχείρισης στροφών από την IMU της Kawasaki αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτρονικής βοήθειας και χειρισμού για τον αναβάτη.

Το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθητικών αναβάτη περιλαμβάνει επίσης έλεγχο πρόσφυσης KTRC, καθώς και επιλέξιμους τρόπους ισχύος κινητήρα που ταιριάζουν στις συνθήκες και στις προτιμήσεις του αναβάτη.

Το Versys S διατίθεται επίσης στάνταρ με προκαθορισμένους τρόπους οδήγησης, επιτρέποντας την επιλογή τριών λειτουργιών / παραμέτρων που συνδυάζουν αυτόματα τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις ελέγχου πρόσφυσης και ισχύος για σπορ οδήγηση, για δρόμο, για βροχή καθώς και μια έξτρα ρύθμιση αναβάτη που ορίζεται χειροκίνητα.

Ουσιαστικά, το πακέτο εργονομίας του νέου Kawasaki Versys 1000 S περιλαμβάνει έναν μεγαλύτερο ανεμοθώρακα ρυθμιζόμενου ύψους για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και σέλα που προσφέρει άνεση όποιο και αν είναι το χρονικό διάστημα πάνω της για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη.

Επιπλέον, το Versys S μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το αξεσουάρ χαμηλής σέλας (μείωση ύψους κατά 20 mm) που διευκολύνει την εύκολη πρόσβαση στο έδαφος.

Έχοντας σταματήσει την μοτοσυκλέτα χάρη στην ανάρτηση μεγάλης διαδρομής, τα έξυπνα φρένα KIBS με ABS βασίζονται σε ισχυρές ακτινικές, συμπαγείς δαγκάνες εμπρός φρένων, ενώ οι προβολείς LED διασφαλίζουν ότι η διαδρομή μπροστά είναι ευδιάκριτη.

Στην πραγματικότητα, το Kawasaki Versys 1000 S είναι πλήρως εξοπλισμένο με φωτισμό LED από τον προβολέα έως τα φλας, το πίσω φανάρι, το στοπ μέχρι και το φωτισμό πινακίδας κυκλοφορίας. Επιπλέον, μια TFT οθόνη και φώτα στροφής LED αποτελούν μέρος του πακέτου αξεσουάρ μαζί με ένα quick-shifter Kawasaki για γρήγορες και απρόσκοπτες αλλαγές πάνω και κάτω στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό συνδέεται με έναν συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης χαρίζοντας ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη από την πλειοψηφία των ανταγωνιστών του.

Η εφαρμογή Kawasaki Rideology παρέχει συνδεσιμότητα Smartphone στο Kawasaki Versys 1000 S που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνδέσουν τη μοτοσυκλέτα τους μέσω Bluetooth και να δουν αρχεία καταγραφής οδήγησης και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τη μοτοσυκλέτα τους όπως διαστήματα συντήρησης και αλλαγής λαδιού.

Για το 2021, το Kawasaki Versys 1000 S είναι επίσης εξοπλισμένο με βαφή υψηλής αντοχής της Kawasaki, η οποία, μέσω του φαινομένου “trampoline” ημι-υγρών μορίων εντός της επικάλυψης, μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση ελαφρών γρατζουνιών πίσω στην αρχική κατάσταση χρησιμοποιώντας μια διαδικασία υψηλής τεχνολογίας ανάκτησης χρώματος.

Η «τουριστική» εστίαση στο Kawasaki Versys 1000 S υποστηρίζεται με έξυπνες προσθήκες, όπως μια παροχή τάσης 12V που έχει τοποθετηθεί στο ταμπλό για την τροφοδοσία όχι μόνο των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης, αλλά και μιας σειράς άλλων ενεργοβόρων συσκευών που απαιτούν ενέργεια.

Επιπλέον, η προσθήκη των θερμαινόμενων χειρολαβών, των προστατευτικών χουφτών και ενός μεγάλου ανεμοθώρακα με ρυθμιζόμενο ύψος εξασφαλίζει απόλυτη άνεση - ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Επίσης, στο νέο Kawasaki Versys 1000 SE, το νέο λογισμικό για το ημι-ενεργητικό σύστημα KECS ενσωματώνει την τεχνολογία Skyhook EERA (Electronically Equipped Ride Adjustment) της Showa για να προσφέρει μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Το σκεπτικό της τεχνολογίας Skyhook προϋποθέτει ένα άγκιστρο που υποστηρίζει το αναρτώμενο βάρος της μοτοσικλέτας και ρυθμίζει τη δύναμη απόσβεσης της ανάρτησης για να επιτρέψει στους τροχούς να αποσβαίνουν τις λακκούβες και τα αναχώματα που συναντώνται διατηρώντας παράλληλα την κατακόρυφη θέση της μοτοσυκλέτας με ελάχιστη παρέκκλιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ