AUTO MOTO 2022

Volvo C40 Recharge & XC40 Recharge: Δύο ηλεκτρικά SUV που ατενίζουν το μέλλον με θετική ενέργεια

The Volvo C40 (left) juxtaposed with the car that inspired its creation, the XC40. This is the original sketch, created by Yury Zamkavenka in the Volvo Cars design team.
VOLVO C40 RECHARGE & XC40 RECHARGE ELECTRIC SUV

Τα C40 Recharge & XC40 Recharge είναι τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo και κάνουν την αρχή για ένα εξηλεκτρισμένο, απόλυτα ασφαλές και ιδιαίτερα συναρπαστικό μέλλον.

Volvo Recharge: Η εξηλεκτρισμένη γκάμα της σουηδικής εταιρίας, που έχει τουλάχιστον μία υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο της, υποδέχεται δύο αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις. Το SUV XC40 Recharge και το Coupe Crossover C40 Recharge εκφράζουν το ηλεκτρικό όραμα της μάρκας.

Ασπάζονται και διευρύνουν τη modern premium φιλοσοφία της Volvo, που εστιάζει στον πλούτο των εμπειριών παρά στα υλικά αγαθά και στοχεύει σε ένα μέλλον κλιματικά ουδέτερο, απόλυτα ασφαλές αλλά και άκρως συναρπαστικό.

VOLVO
VOLVO XC40 RECHARGE

Τα δύο αυτά μοντέλα είναι μόνον η αρχή, καθώς η Volvo σκοπεύει μέχρι το 2030 να έχει γίνει μια εταιρία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ενδιάμεσος σταθμός, το 2025, χρονιά κατά την οποία οι Σουηδοί θέλουν τα ηλεκτρικά να αποτελούν το 50% των συνολικών τους πωλήσεων.

Το XC40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo, δεν θα μπορούσε παρά να βασιστεί στο πρώτο μοντέλο της που κέρδισε τον τίτλο "Αυτοκίνητο της Χρονιάς": το SUV XC40 Recharge, από το οποίο κληρονομεί τη μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση, το πολυτελές εσωτερικό και τον δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα.

Το C40 Recharge πάει ένα βήμα παραπέρα τη σχεδίαση, προσθέτοντας την κομψότητα των coupe στην εξωτερική σχεδίαση, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής εταιρίας που διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό.

Volvo C40 Recharge, Fjord Blue
VOLVO C40 RECHARGE 2022

Το C40 Recharge αποτελεί επίσης ένα ορόσημο για τη νέα εμπορική στρατηγική της εταιρείας, καθώς είναι διαθέσιμο online σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η ελληνική. Παράλληλα, όπως και το XC40 Recharge, συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο προσφοράς στο οποίο περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως το δωρεάν service για 3 χρόνια, η 5ετής εγγύηση και η ασφάλιση.

Δεν πρόκειται απλά για ένα αυτοκίνητο που φορτίζει και κινείται αθόρυβα, χωρίς ρύπους και με σεβασμό στο περιβάλλον. Όπως και το XC40 Recharge, καλύπτει κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής, στην πόλη και πέρα από αυτή, χάρη στην μεγάλη αυτονομία που αγγίζει τα 444 χιλιόμετρα (418 στο XC40 Recharge), με μία πλήρη φόρτιση!

Pure electric Volvo C40 and XC40 Recharge at a charging station
VOLVO XC40 RECHARGE & C40 RECHARGE AT A CHARGING STATION

Φροντίζει η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου 78 kWh γι’ αυτό, η οποία παρόλα αυτά επαναφορτίζει ακόμα και μέσα σε 40 λεπτά (στο 80% με ταχυφορτιστή 150 kW).

Δεν είναι όμως μόνο η μεγάλη εμβέλεια που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo. Είναι επίσης η ασφάλεια, οι εκρηκτικές τους επιδόσεις και η τετρακίνηση, στοιχεία που συμβάλλουν στον συναρπαστικό τους χαρακτήρα.

Με δύο πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα για την επίτευξη της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, η ισχύς φτάνει τους 408 ίππους και η ροπή τα 660 Nm, εξαιρετικά υψηλή απόδοση που δίνει εκρηκτικές επιδόσεις, αντίστοιχες σπορ αυτοκινήτων: 0-100 km/h σε μόλις 4,7-4,9 δευτερόλεπτα και μέχρι τα 180 km/h της ηλεκτρονικά περιοριζόμενης τελικής του ταχύτητας.

Volvo C40 Recharge, Fjord Blue
VOLVO C40 RECHARGE 2022

Με την ίδια άνεση που μπορεί να καταπίνουν μεγάλες αποστάσεις, τόσο το XC40 Recharge όσο και το C40 Recharge μπορούν να κυλούν με απόλυτη ηρεμία και κορυφαία άνεση, ακόμη και με τη χρήση του ενός μόνο πεντάλ, με το αυτοκίνητο να φρενάρει αφήνοντας απλώς το γκάζι!

Volvo C40 Recharge, interior
VOLVO C40 RECHARGE & XC40 RECHARGE ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Η πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία είναι μία μόνο πτυχή υπεροχής των ηλεκτρικών Volvo. Αντίστοιχα ευχάριστη είναι η αύρα που αποπνέει το πολυτελές, μοντέρνο και ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό τους.

Αμφότερα εφοδιάζονται με ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα infotainment της αγοράς. Βρίσκεται στη μεγάλη οθόνη της κονσόλας, εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Google και βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android.

Volvo C40 Recharge, interior
VOLVO C40 RECHARGE & XC40 RECHARGE ΟΘΟΝΗ INFOTAINMENT ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ GOOGLE ANDROID

Το συγκεκριμένο σύστημα ενσωματώνει υπηρεσίες και εφαρμογές Google. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους χάρτες Google Maps και το κορυφαίο τους σύστημα πλοήγησης ή να κατεβάζετε τις εφαρμογές του Google Play Store, όλα με φωνητικές εντολές αφού πρώτα προσαρμόσετε τον "ψηφιακό βοηθό" Google Assistant στα δικά σας μέτρα και προτιμήσεις.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνουν ασύρματες (Over-The-Air) ενημερώσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνονται διαρκώς!

VOLVO
VOLVO C40 & XC40 RECHARGE

Φυσικά, το όνομα Volvo πριν γίνει συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης και της βιωσιμότητας, ήταν και παραμένει συνυφασμένο με την έννοια της ασφάλειας. Όπως και σε κάθε Volvo, τα C40 Recharge και XC40 Recharge έχουν σχεδιαστεί με απολύτως πρώτη προτεραιότητα τη μέγιστη προστασία των επιβατών τους.

Για παράδειγμα, η μπαταρία που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο εντάσσεται στον κεντρικό σχεδιασμό του κλωβού ασφαλείας για τη μέγιστη απορρόφηση της ενέργειας σε μια ενδεχόμενη πρόσκρουση. Παράλληλα, καθώς βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του αυτοκινήτου προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους ωφελώντας ιδιαίτερα και την οδική συμπεριφορά.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver
VOLVO XC40 RECHARGE P8 AWD

Βέβαια, για τη μέγιστη ασφάλεια στην οδήγηση φροντίζουν τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης που συνθέτουν το Assisted Safety. Τέσσερις κάμερες για παράδειγμα δίνουν εικόνα 360 μοιρών και μαζί με τους πλευρικούς αισθητήρες βοηθούν τον οδηγό στους ελιγμούς και το παρκάρισμα.

Η τεχνολογία Safety Assistance ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα αν χρειαστεί βοηθώντας στην αποφυγή άλλων οχημάτων, πεζών, ποδηλατών, ακόμη και μεγάλων ζώων, ενώ το Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα βοηθά τον οδηγό όταν κάνει όπισθεν σε περιπτώσεις που η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Volvo C40 Recharge, Fjord Blue
VOLVO C40 RECHARGE 2022

Συνολικά 27 συστήματα υποβοήθησης είναι εκεί, για να συμβάλλουν έτσι ώστε κάθε διαδρομή να είναι εξαιρετικά άνετη και ασφαλής.

Η ηλεκτροκίνηση γίνεται ο δεύτερος πυλώνας στο DNA της Volvo, μαζί με αυτόν της ασφάλειας. Και με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, θέτουν τις βάσεις για ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό μέλλον. Ένα μέλλον που μας συστήνεται μέσω των C40 Recharge και XC40 Recharge.

Volvo
Volvo C40 Recharge 2022
TAGS AUTO MOTO 2022 AUTO 2022 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SUV VOLVO C40 VOLVO XC40 VOLVO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ