ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρωτότυπο Seven είναι η βάση για το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Hyundai

HYUNDAI
HYUNDAI SEVEN CONCEPT

Η Hyundai αποκάλυψε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το πρωτότυπο Seven, πάνω στο οποίο θα βασιστεί -σχεδιαστικά και τεχνολογικά- στο εγγύς μέλλον το μεγαλύτερο μέλος της ηλεκτρικής της οικογένειας Ioniq.

Το νέο SUV που θα προκύψει από το πρότυπο του Seven, θα τοποθετηθεί πάνω από το ήδη γνωστό και διαθέσιμο Ioniq 5 και από το αναμενόμενο νέο ηλεκτρικό sedan Ioniq 6. Η οικογένεια Ioniq περιλαμβάνει τα πολυτελή, προηγμένα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου Hyundai, που επίσης διαθέτει και plug-in υβριδικές εκδοχές των άλλων μοντέλων της, καθώς και το Nexo που κινείται από κυψέλες υδρογόνου.

Το πρωτότυπο Seven είναι η βάση για το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Hyundai
HYUNDAI SEVEN CONCEPT HYUNDAI

Όπως και τα άλλα μοντέλα της σειράς Ioniq, το Seven έχει καθαρές σχεδιαστικές γραμμές, χωρίς πολύπλοκες λεπτομέρειες, καθώς και ένα λεπτό ενιαίο LED φως που καλύπτει όλο το πλάτος του ρύγχους, και συνδυάζεται με δύο ακόμα κάθετες συστοιχίες από LED στις άκρες του προφυλακτήρα. Αντίστοιχα, ενιαίο είναι και το πίσω φως, που βρίσκεται στη βάση του γυάλινου πλαισίου του πίσω τζαμιού. Στο κέντρο το έμβλημα της Hyundai είναι φωτιζόμενο.

HYUNDAI
HYUNDAI SEVEN CONCEPT

Το Seven, όπως θα ισχύει και για το μελλοντικό μεγάλο SUV Ioniq που θα προκύψει από αυτό, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης της Hyundai, με την ονομασία Electric-Global Modular Platform – την ίδια που έχουν και τα Ioniq 5, Kia EV6 και Genesis GV60.

Η πλατφόρμα αυτή υποστηρίζει αρχιτεκτονική 800V, που επιτρέπει φόρτιση ρυθμού 350 kWh - στα ελάχιστα σημεία του πλανήτη που θα μπορούσε να βρει κανείς έναν τέτοιο φορτιστή. Αλλά ίσως αυτά πληθύνουν στο μέλλον. Με έναν τέτοιο φορτιστή, το Seven γεμίζει τη μπαταρία του σε ποσοστό 10 ως 80% σε 10 λεπτά, προσφέροντας αυτονομία 483 χιλιομέτρων.

HYUNDAI
HYUNDAI SEVEN CONCEPT

Ένας δεύτερος, αλλά επίσης πρωτεύοντας ρόλος αυτού του πρωτοτύπου είναι να αποκαλύψει και ορισμένες από τις ιδέες της Hyundai για το μελλοντικό χώρο διαβίωσης στο εσωτερικό. Οι πόρτες ανοίγουν αντικριστά, χωρίς κολόνα ανάμεσά τους, ενώ τα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από το σχεδιασμό που έχουν οι πολυθρόνες σε ένα σαλόνι.

Ο τεράστιος χώρος προκύπτει από το γιγαντιαίο μεταξόνιο των 3,2 μέτρων και φυσικά από την απουσία τούνελ μετάδοσης που έχουν τα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα, καθώς και από την προέκταση των τροχών στις άκρες του αμαξώματος.

HYUNDAI
HYUNDAI SEVEN CONCEPT

Μια άλλη καινοτομία του εσωτερικού αφορά στα βιώσιμα υλικά του, όπως το μπαμπού και ο πηλάσβεστος, ενώ τα υφάσματα των καθισμάτων είναι αντιβακτηριδιακά. Η «καθαρότητα» του εσωτερικού συμλπληρώνεται από τμήματα χαλκού, ενώ ο εξαερισμός έχει σύστημα αποστείρωσης με τεχνολογία φιλτραρίσματος που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη.

HYUNDAI
HYUNDAI SEVEN CONCEPT

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV παραγωγής που θα προκύψει από το μετασχηματισμό του Seven αναμένεται τα προσεχή χρόνια. Θα είναι ένα ακόμα βήμα της Hyundai προς τον στόχο των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τον οποίο έχει θέσει για το 2045.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ