ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο hypercar που ετοιμάζει η McLaren θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους

McLaren Newsroom
McLaren P1 MCLAREN NEWSROOM

Έντεκα χρόνια μετά το ντεμπούτο της εκρηκτικής McLaren P1, η εταιρεία του Ουόκινγκ ετοιμάζει τον διάδοχό της με εκθαμβωτική ισχύ, που θα προκύπτει από έναν παραδοσιακό κινητήρα V8 αλλά με plug-in υβριδικό σύστημα.

Το νέο hypercar της McLaren, που έχει τον εσωτερικό κωδικό Ρ18 στο βρετανικό εργοστάσιο, θα συνδυάζει το οκτακύλινδρο μοτέρ βενζίνης με δύο ηλεκτροκινητήρες για να παράγει περισσότερους από 1.000 ίππους - σπάζοντας το φράγμα που ήδη έχουν ξεπεράσει άλλα hypercars, όπως η επίσης υβριδική Mercedes-AMG One.

Φυσικά όλο το πλαίσιο και το αμάξωμα της νέας McLaren θα είναι ανθρακονημάτινο, ενώ κάποια από τα εξαρτήματά της θα προκύψουν από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Έτσι θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του βάρους, κι αν συνυπολογίσουμε ότι το υβριδικό της σύστημα είναι κατά 70% πιο ελαφρύ σε σχέση με εκείνο της Artura, εύκολα φαντάζεται κανείς ότι οι επιδόσεις θα είναι εκρηκτικές.

Patrick Gosling/McLaren Newsroom
McLaren P1 PATRICK GOSLING/MCLAREN NEWSROOM

Μια άλλη αλλαγή είναι ότι θα έχει πόρτες τύπου “φτερών γλάρου” (gullwing) που θα ανοίγουν προς τα πάνω, σε αντίθεση με το σχεδιασμό των θυρών της Ρ1. Κατά τα άλλα, ο σχεδιασμός της θα ακολουθήσει τη φιλοσοφία που εισήγαγε η Artura.

Παράλληλα, οι τελευταίες πληροφορίες για την εκρηκτική καινούρια McLaren κάνουν λόγο για ενεργή (ηλεκτρικά κινούμενη) πίσω πτέρυγα, καθώς και για την υιοθέτηση αεροδυναμικών στοιχείων από το μονοθέσιο McLaren MCL38 της Formula 1.

McLaren Newsroom
McLaren P1 MCLAREN NEWSROOM

Η McLaren βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της τελικής ρύθμισης του αυτοκινήτου σε δοκιμές εξέλιξης των πρωτοτύπων του, πριν κάνει την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στο 2024. Η εταιρεία έχει εκφράσει την εκτίμηση ότι ένα “αληθινό hypercar” αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια δεν μπορεί να υπάρξει πριν το 2030, παρότι η Ferrari ετοιμάζει το δικό της για το 2025 και ήδη υφίστανται οι εξωτικές ηλεκτρικές Rimac Nevera, Pininfarina Battista και Lotus Evija.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MCLAREN AUTOMOTIVE MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ