FORMULA 1

Αποκάλυψη για τη McLaren MCL38 του 2024

McLaren MCL38
McLaren MCL38 MCLAREN MEDIA CENTRE

H ομάδα του Ουόκινγκ εμφάνισε για πρώτη φορά τη McLaren MCL38, το μονοθέσιο με το οποίο ελπίζει να πλησιάσει -με τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι- την απόδοση της Red Bull και να διεκδικεί νίκες στα GP της Formula 1 του 2024.

Ο χρωματισμός της νέας MCL38 είχε αποκαλυφθεί πριν από λίγες μέρες από την αγγλική ομάδα, διατηρώντας το παραδοσιακό της πορτοκαλί χρώμα με μεγάλες μαύρες επιφάνειες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα χρώματα αυτά και στο ανασχεδιασμένο μονοθέσιο του 2024.

Το τελευταίο βασίζεται στην εντυπωσιακή MCL60, που ανασχεδιάστηκε ριζικά στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν (από το GP Αυστρίας και μετά) και κατάφερε να ανεβάσει τους Νόρις και Πιάστρι οκτώ φορές σε θέσεις βάθρου - κερδίζοντας, συνήθως, τη μάχη της τεχνολογικής εξέλιξης από τις Mercedes, Ferrari και Aston Martin.

McLaren Media Centre
McLaren MCL38 MCLAREN MEDIA CENTRE


Η MCL38 είναι άλλο ένα βήμα εξέλιξης προς αυτή την κατεύθυνση, και παράλληλα είναι το πρώτο μονοθέσιο που έχει δημιουργηθεί εξ αρχής υπό την επίβλεψη του νέου διευθυντή της ομάδας, Αντρέα Στέλλα, που πήρε πριν από έναν χρόνο τη θέση του Αντρέας Σιντλ που έφυγε για τη Sauber/Audi. Παράλληλα, είναι το πρώτο νέο μονοθέσιο που σχεδιάστηκε εξ αρχής με τη βοήθεια της καινούριας και προηγμένης αεροσήραγγας στο Ουόκινγκ.

McLaren Media Centre
McLaren MCL38 MCLAREN MEDIA CENTRE


Ο Λάντο Νόρις ξεκινά φέτος την έκτη διαδοχική του σεζόν στη McLaren, ενώ ο Όσκαρ Πιάστρι τη δεύτερη - μετά το περσινό του ντεμπούτο, που ήταν το πιο εντυπωσιακό μετά από την πρώτη χρονιά του Λιούις Χάμιλτον με την ίδια ομάδα το 2007.

McLaren Media Centre
Οι δύο οδηγοί της McLaren F1, Λάντο Νόρις (αριστερά) και Όσκαρ Πιάστρι MCLAREN MEDIA CENTRE


Πρόσφατα ο Νόρις υπέγραψε, όπως ανακοίνωσε η McLaren, την πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του, που θα τον κρατήσει στο Ουόκινγκ -όπως εκτιμάται- μέχρι και το 2027 τουλάχιστον. Επίσης, η McLaren από φέτος θα έχει και τις υπηρεσίες δύο κορυφαίων στελεχών που προσέλκυσε από τις Red Bull και Ferrari, του τεχνικού συμβούλου Ρομπ Μάρσαλ και του σχεδιαστή Νταβίντ Σάντσεζ αντίστοιχα.

McLaren Media Centre
McLaren MCL38 MCLAREN MEDIA CENTRE
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MCLAREN MCLAREN MCL38
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ