ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Fiat Tipo ψήλωσε κι έγινε… Cross

Το Tipo Cross της FIAT
Το Tipo Cross της FIAT FIAT

Με ξεχωριστό στυλ, πιο δυναμική εμφάνιση, νέους κινητήρες, προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας και πολυμέσων το Tipo Cross της FIAT.

Ζούμε δύο εποχές: των SUV – Crossover αμαξωμάτων, που είναι ανασηκωμένα αμαξώματα και όχι απαραίτητα με αρετές εκτός δρόμου και βέβαια της ηλεκτροκίνησης.

Ως προς την πρώτη εποχή, καμία εταιρεία δεν βρίσκεται εκτός χορού, καθώς όλες θέλουν να πάρουν μέρος στο πάρτι που γίνεται στην αγορά, με τη ζήτηση των SUV να είναι τεράστια, διεθνώς και φυσικά στην Ευρώπη.

Επίσης, είναι της μόδας ορισμένα μοντέλα να αποκτούν και μια ανασηκωμένη έκδοση, όπως, για παράδειγμα, το Ford Fiesta Active, το Yaris Cross που αναμένεται κ.ά.

Εσωτερικά το νέο τo Tipo Cross της FIAT
Εσωτερικά το νέο τo Tipo Cross της FIAT FIAT

Στο πνεύμα αυτό, εντάσσεται και η κίνηση της Fiat, να παρουσιάσει την έκδοση Tipo Cross, βασισμένη στο hatchback αμάξωμα του μικρομεσαίου ιταλικού μοντέλου.

Η έκδοση αυτή, ολοκληρώνει την οικογένεια του Tipo, που ήδη προσφέρει τρεις εναλλακτικές εκδόσεις αμαξωμάτων (Hatchback, Sedan και Station Wagon).

Το Tipo Cross, ανασηκώθηκε επιπλέον 4 εκ. από το έδαφος, προσφέροντας υψηλότερη θέση οδήγησης, ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα τον επιβατών, καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Εσωτερικά το νέο τo Tipo Cross της FIAT
Εσωτερικά το νέο τo Tipo Cross της FIAT FIAT

Παράλληλα, απέκτησε νέα εμφάνιση, φορώντας μεταλλικές ποδιές εμπρός πίσω, πλαϊνά μαρσπιέ και ράγες οροφής, με όμορφο τελείωμα στο πίσω μέρος, με την αεροτομή ως συνέχεια της οροφής.

Στην καμπίνα τα καθίσματα παρέχουν καλύτερη πλευρική στήριξη, ενώ, μετά το νέο ηλεκτρικό 500, εφοδιάζεται με το 5ης γενιάς σύστημα πολυμέσων UConnect 5 με την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών. Το σύστημα προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring και σύνδεση μέσω Bluetooth με δύο συσκευές ταυτόχρονα.

To Tipo Cross της FIAT
To Tipo Cross της FIAT FIAT

Η νέα έκδοση εφοδιάζεται με την πλήρη σουίτα των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), και σε επίπεδο κινητήρων θα είναι διαθέσιμο με τον νέο κινητήρα turbo βενζίνης 1.0lt - 100hp, με ροπή 190Nm μόλις στις 1.500 σ.α.λ., ενώ ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων με 121γρ./χλμ. CO2. Παράλληλα, θα προσφέρονται και οι ανανεωμένοι κινητήρες πετρελαίου, ισχύος 95 και 130 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ