ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom της Ford Pro έρχεται για να δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom FORD

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom επαναπροσδιορίζει την ουσία του βαν ενός τόνου με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, προσφέροντας ασυμβίβαστες δυνατότητες, νέες εμπειρίες για τους πελάτες και πλήρη υποστήριξη από την Ford Pro

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom της Ford Pro λανσάρεται τώρα στην Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εξηλεκτρίσουν τα βαν τους στην κατηγορία ενός τόνου, τα οποία διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοιες επιχειρήσεις. Το E-Transit Custom έρχεται στην αγορά σε μια καθοριστική χρονική στιγμή όσον αφορά την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από μικρές επιχειρήσεις.

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom FORD


Μία νέα έκθεση του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, η οποία θα δει σύντομα τα φώτα της δημοσιότητας, διαπιστώνει ότι το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών βαν σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις στην κατηγορία υπερ-πενταπλασιάστηκε σε μεγάλες αγορές από το 2018 έως το 2023. Το E-Transit Custom, που αναπτύχθηκε εξ αρχής με γνώμονα καινοτόμες λύσεις εμπνευσμένες από τους πελάτες.

Συνδυάζει ιδανικά τις προηγμένες τεχνολογίες αμιγούς ηλεκτροκίνησης με την ψηφιακή και φυσική πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας, να λειτουργούν πιο αποδοτικά και να απλοποιήσουν τη μετάβαση τους στα EV. Υποστηρίζοντας το λανσάρισμα του νέου της EV, η Ford Pro εισάγει μια ολοκληρωμένη λύση οικιακής φόρτισης για επιχειρήσεις.

Η λύση αυτή περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνδεδεμένου επιτοίχιου φορτιστή, λογισμικό διαχείρισης καθώς και συντήρηση - η οποία θα είναι διαθέσιμη σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις βαν μοντέλου στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη προσφέρει καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom FORD

Μερικά από αυτά στο εσωτερικό είναι η στάνταρ συνδεσιμότητα 5G και το μοναδικό ανακλινόμενο τιμόνι. Το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υποστηρίζει αυτονομία έως και 337 km και διαστήματα σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, με πρωταρχικό στόχο την βελτίωση του κόστους ιδιοκτησίας. Χωρίς συμβιβασμούς στη μεταφορά φορτίων, με ωφέλιμο φορτίο έως 1.011 kg, χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης και κορυφαία στην κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης (2.300 kg).

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία. Το νέο μοντέλο εντάσσεται στη γκάμα των ηλεκτρικών βαν της Ford Pro που προορίζονται για την Ευρώπη, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο το μεγαλύτερο E-Transit, όσο και το συμπαγές βαν E-Transit Courier που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2025. Όλα τα E-Transit Custom είναι εξοπλισμένα με μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 64 kWh.

Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, η οποία είναι στάνταρ σε όλα τις εκδόσεις. Το νέο αυτό σύστημα έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση προς όφελος της αυτονομίας. Η αναγεννητική πέδηση επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ, για πιο άνετη οδήγηση στην πόλη και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom FORD

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πατώματος και έχει περιστραφεί κατά 90 μοίρες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χώρος φόρτωσης και να μειωθεί το βάρος και η πολυπλοκότητα. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκδόσεις που αποδίδουν 135 ή 217 PS. Και οι δύο έχουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή που φτάνει τα 415 Nm.

Μια πλήρη φόρτιση σε οικιακό φορτιστή της Ford Pro με ισχύ 11 kW διαρκεί περίπου 6,7 ώρες. 10 Οι πελάτες μπορούν επίσης να φορτίσουν την μπαταρία από το 10 έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε περίπου 39 λεπτά σε παροχή AC με ισχύ 125 kW - σε εργαστηριακές δοκιμές, μια φόρτιση 10 λεπτών προσέθεσε στην μπαταρία αυτονομία 82 km.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του χώρου φόρτωσης, πάνω από τα καλύμματα των μαρσπιέ, προκειμένου να μην υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστές δομές που θα απορροφούν την ενέργεια μιας σύγκρουσης. Για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και για λόγους μείωσης του βάρους, τα υπόλοιπα εξαρτήματα τα οποία βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα του νέου E-Transit Custom είναι συγκεντρωμένα γύρω από τη μπαταρία.

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom FORD

Όπως και στο μεγαλύτερο E-Transit, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το σύστημα Pro Power Onboard με ισχύ 2,3 kW για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων και εξωτερικών φώτων που απαιτούνται κατά την εργασία. Η Ford Pro αναμένει ότι το νέο E-Transit Custom θα προσφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα - για το E-Transit, η μείωση του κόστους συντήρησης μπορεί να φτάσει έως και το 40%.

Η εξοικονόμηση αυτή αποτελεί απόρροια του διαστήματος σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, σε συνδυασμό με την εγγύηση 8 ετών/160.000 km που καλύπτει όλα τα εξαρτήματα υψηλής τάσης. Όλα τα E-Transit Custom είναι εξοπλισμένα με μια οθόνη αφής 13 ιντσών με κλίση προς τον οδηγό και οριζόντια διάταξη. Η οθόνη υποστηρίζει το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford που λειτουργεί μέσω 5G modem.

Για τις μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξηλεκτρίσουν τον στόλο των οχημάτων τους αλλά το αντικείμενο της εργασίας τους ή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τον πλήρη εξηλεκτρισμό, η Ford Pro προσφέρει το νέο Transit Custom PHEV, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια στο κέντρο της πόλης και με την βοήθεια του βενζινοκινητήρα σε μεγαλύτερες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο.

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom FORD


Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Ford Kuga Plug-In Hybrid -το PHEV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια– συνδυάζοντας ιδανικά έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson με μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος ανέρχεται σε 233 PS, με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει έως και τα 56 km.

TAGS ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ FORD PRO FORD E-TRANSIT ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ