ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην Ελλάδα τα plug-in hybrid Audi Q3 TFSI e & Q3 Sportback TFSI e

Στην Ελλάδα τα plug-in hybrid Audi Q3 TFSI e & Q3 Sportback TFSI e
AUDI Q3 PHEV

Τα πρώτα του είδους από την Audi στην κατηγορία των compact SUV, με τιμές από 45.900 ευρώ.

Τις δύο εκδόσεις του δημοφιλούς Q3 έφερε η Audi, εφοδιασμένες με plug-in υβριδικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, τα Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e, εφοδιάζονται με τον γνωστό κινητήρα βενζίνης του ομίλου της VW, 1.4 TFSI, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους (110 kW), και συνδυάζεται με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PSM), με ισχύ 116 ίππους (85 kW) και η ροπή 400 Nm.

Συνεργαζόμενο, το σύστημα, με 6άρι αυτόματο κιβώτιο S tronic, χαρίζει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα… 210 χλμ./ώρα.

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με μπαταρία υψηλής τάσης χωρητικότητας 13,0 kWh (καθαρή 10,4 kWh) και μπορούν να καλύψουν αμιγώς ηλεκτρικά μια απόσταση κοντά στα 40-45 χλμ., ακόμα και με ταχύτητα 140 χλμ./ώρα στο καντράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μικτή λειτουργία, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το ηλεκτρικό μοτέρ, η μέση κατανάλωση είναι κάτω από 2 λίτρα στα 100 χλμ.

Tο νέο Audi Q3 TFSI e
Tο νέο Audi Q3 TFSI e

Το αυτοκίνητο ξεκινά ηλεκτρικά και συνεχίζει υβριδικά (με τα δύο μοτέρ), ωστόσο ο οδηγός, πατώντας τον διακόπτη EV, μπορεί να δώσει προτεραιότητα στην ηλεκτρική κίνηση. Επιπλέον, μπορεί και να διατηρήσει τη φόρτιση της μπαταρίας, επιλέγοντας τη λειτουργία Battery Hold ή και να την αυξήσει με το Battery Charge. Στη δε θέση Dynamic στο Audi drive select, βάζοντας το κιβώτιο S tronic στη θέση S, μπορείς να πάρεις τη μέγιστη ροπή του ηλεκτρικού μοτέρ, που είναι 330 Nm, για έως και 10 δευτερόλεπτα, ικανό για να προσπεράσεις γρήγορα και με ασφάλεια. Ενέργεια μαζεύεις αι με το σύστημα ανάκτησης, κατά το ρολάρισμα ή το φρενάρισμα, ενώ μπορείς και να επιλέξεις και τις λειτουργίες comfort, auto και individual, ανάλογα τον τρόπο που θέλεις να οδηγήσεις.

Επίσης, για να φορτίσεις την άδεια μπαταρία των Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e, είτε με συνεχές ρεύμα (DC) ισχύος 11 kW είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε πρίζα σούκο ή υποδοχή 400 Volts, 3,6 kW, χρειάζεσαι 3 ώρες και 45 λεπτά, χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο φόρτισης.

Παρά την ύπαρξη της μπαταρίας και του ηλεκτρικού μοτέρ, η άνεση στην καμπίνα παραμένει και ο χώρος αποσκευών από 380 λίτρα, με τη διαρρύθμιση των καθισμάτων, φθάνει έως 1.375 λίτρα.

Διαθέτουν ψηφιακή τεχνολογία Virtual Cockpit σε δύο μεγέθη και οθόνη αφής 10,1 ιντσών, φωνητικό έλεγχο, πρόγραμμα πλοήγησης MMI Navigation plus, πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες Audi connect και τις υπηρεσίες Car-to-X, ενώ η εφαρμογή myAudi συνδέει το αυτοκίνητο με smartphone. Διαθέσιμα Audi phone box και Bang& Olufsen Premium Sound System με virtual 3D ήχο.

Το εσωτερικό του νέου Audi Q3 TFSI e
Το εσωτερικό του νέου Audi Q3 TFSI e

Ως προς την υποβοήθηση του οδηγού, στάνταρ είναι τα Audi pre sense, lane departure warning, turn assist, swerve assist, ενώ διαθέσιμο προαιρετικά είναι το adaptive cruise control, για εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Στην Ελλάδα προσφέρονται σε πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού, με στάνταρ προβολείς LED και αυτόματο διζωνικό κλιματισμό.

Τα Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e διατίθενται από 45.900 € και 49.550 € αντίστοιχα, ενώ για περιορισμένο χρονικό διάστημα προσφέρονται με επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης 3.000 ευρώ. Παράλληλα, οι εταιρικοί χρήστες απαλλάσσονται από καταβολή φόρου χρήσης, και βέβαια τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ