ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Pick-up και van ετοιμάζει η Piaggio

Pick-up και van ετοιμάζει η Piaggio

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Piaggio & C. S.p.A, Roberto Colaninno και ο αντιπρόεδρος της Foton Motor Group και πρόεδρος της Foton International, Chang Rui, υπέγραψαν την σύμβαση για την ανάπτυξη και κατασκευή μιας νέας σειράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων τεσσάρων τροχών.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο έγραψα ότι ο όμιλος Piaggio είχε έρθει σε αρχική συμφωνία με τον όμιλο Foton Motor για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Τώρα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Piaggio & C. S.p.A. (PIA.MI), Roberto Colaninno και ο αντιπρόεδρος της Foton Motor Group και πρόεδρος της Foton International, Chang Rui, υπέγραψαν την τελική σύμβαση για την ανάπτυξη και κατασκευή μιας νέας σειράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων τεσσάρων τροχών, όπως προβλεπόταν από την προκαταρκτική συμφωνία που υπεγράφη στο Πεκίνο τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα τεχνικά παραρτήματα θα οριστικοποιηθούν εντός των επόμενων δύο μηνών.

Προβλέπεται η ανάπτυξη διαφορετικών τύπων οχημάτων σε μοντέλα mini pick-ups και mini van, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις επαγγελματικής μετακίνησης, κατάλληλα για διαδρομές εντός πόλης και εξοπλισμένα με οικολογικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς και με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Pick-up και van ετοιμάζει η Piaggio

Όλοι οι τύποι οχημάτων θα έχουν ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο. Τα μοντέλα θα παρουσιαστούν σταδιακά στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από το 2020.

Ο όμιλος Piaggio, ευρωπαίος ηγέτης στον τομέα των δίτροχων, πέρυσι πούλησε 176.800 επαγγελματικά οχήματα παγκοσμίως (APE και Calessino), και είναι σημαντικός παίκτης στην αγορά τρίτροχων και τετράτροχων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών.

Η Foton Motor Group, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων στην Κίνα, με κύκλο εργασιών περίπου 51,7 δις Γιεν (το 2017) και περίπου 40.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο, διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων υψηλής τεχνολογικής αξίας. Επιτυγχάνει ταχεία ανάπτυξη και διαφοροποίηση των διεθνών δραστηριοτήτων της, εν μέρει μέσω κοινοπραξιών με κορυφαία ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης και της συμμαχίας με την Daimler AG και την Cummins Inc…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ