MERCEDES-BENZ

Οι Mercedes-Benz S-Class και EQS θα βρίσκουν θέση και θα παρκάρουν μόνες τους, χωρίς οδηγό μέσα στο αυτοκίνητο!

3/4 Front, Iconic Shape Front Grill, ICv2
MERCEDES-EQ EQS DAIMLER AG

Το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης που εξέλιξαν από κοινού η Mercedes-Benz και η Bosch αποτελεί την πρώτη στον κόσμο αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό που έλαβε επίσημη έγκριση για εμπορική χρήση.

Η Mercedes-Benz και η Bosch έκαναν το επόμενο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση: η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) ενέκρινε το αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης που εξέλιξαν από κοινού οι δύο εταιρίες για χρήση στο πάρκινγκ APCOA P6 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης. Με απλά λόγια, στο συγκεκριμένο πάρκινγκ (για αρχή, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα), τα αυτοκίνητα θα μπορούν να μετακινούνται, να βρίσκουν τη θέση στάθμευσης και να παρκάρουν μόνα τους, χωρίς οδηγό!

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι το πρώτο στον κόσμο με αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό (Επίπεδο Αυτόνομης Οδήγησης SAE 4) που εγκρίθηκε επίσημα για εμπορική χρήση. Τα δύο πρώτα μοντέλα που θα μπορούν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας, είναι οι Mercedes-Benz S-Class και EQS που κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2022 και των οποίων οι εκδόσεις διαθέτουν – και έχουν ενεργοποιήσει – την υπηρεσία INTELLIGENT PARK PILOT στο Mercedes me connect.

Mercedes-Benz erhält für das gemeinsam mit seinem Technologiepartner Bosch entwickelte Automated Valet Parking die Freigabe der Behörden für den Serienbetrieb. Die weltweit erste vollautomatisierte und fahrerlose Parkfunktion (SAE Level 4) wird für bestimmte Varianten der S-Klasse und des EQS mit der entsprechenden Vorrüstung INTELLIGENT PARK PILOT verfügbar sein und in Deutschland zunächst im Parkhaus P6 am Airport Stuttgart starten. 

Mercedes-Benz has received official approval for commercial use in Germany for the automated valet parking service, which has been developed together with the technology partner Bosch. The worlds first highly automated driverless parking function (SAE Level 4) will be available in Germany for certain S-Class and EQS variants featuring the INTELLIGENT PARK PILOT and will debut in the parking garage P6 at the Airport Stuttgart.
Mercedes-Benz EQS με INTELLIGENT PARK PILOT MERCEDES-BENZ AG

Πώς λειτουργεί το σύστημα

Μπαίνετε στο πάρκινγκ, βγαίνετε από το όχημά σας και το “στέλνετε” να παρκάρει σε μια προ-κρατημένη θέση στάθμευσης, απλώς πατώντας σε μια εφαρμογή στο smartphone σας – η υπηρεσία αυτόνομης στάθμευσης δεν χρειάζεται οδηγό. Το όχημα οδηγεί μόνο του έως την καθορισμένη προ-κρατημένη θέση και παρκάρει. Αργότερα, όταν θελήσετε να φύγετε, καλείτε μέσω της εφαρμογής το όχημα να επιστρέψει στο σημείο παραλαβής, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ της έξυπνης υποδομής που παρέχεται από τη Bosch και εγκαθίσταται στο χώρο του πάρκινγκ και της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας που διαθέτει η Mercedes-Benz. Οι αισθητήρες της Bosch στο χώρο του πάρκινγκ παρακολουθούν τον διάδρομο οδήγησης και το περιβάλλον του, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την καθοδήγηση του οχήματος. Η τεχνολογία στο όχημα μετατρέπει τις πληροφορίες που λαμβάνει σε ελιγμούς οδήγησης.

Με αυτόν τον τρόπο, τα οχήματα μπορούν ακόμη και να οδηγούν μόνα τους σε ράμπες για να μετακινούνται μεταξύ ορόφων σε ένα πολυόροφο πάρκινγκ. Εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα εμπόδιο, το όχημα φρενάρει και σταματά με ασφάλεια. Μόνο όταν η διαδρομή είναι καθαρή, συνεχίζει την πορεία του.

TAGS MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ EQS MERCEDES-BENZ S-CLASS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ