ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Με το Exit Warning ο “εφιάλτης” των δικυκλιστών και όχι μόνο περιορίζεται

Ford Exit Warning
Ford Exit Warning FORD MEDIA

Τα λεγόμενα «περιστατικά πόρτας», στα οποία η Ford “απαντάει” με το σύστημα Exit Warning, μπορεί να συμβούν όταν οι οδηγοί ανοίγουν τις πόρτες των οχημάτων τους χωρίς να αντιληφθούν ότι πλησιάζουν ποδήλατα, σκούτερ ή μοτοσικλέτες.

Τα van οχήματα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στις πόλεις μας, κυρίως λόγω του αυξανόμενου αριθμού των δεμάτων που παραδίδουν αλλά η κίνησή τους στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους οδηγούς τους, οι οποίοι ενδέχεται να κάνουν έως και 200 παραδόσεις κάθε ημέρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ford Exit Warning
Ford Exit Warning FORD MEDIA


Κάθε χρόνο, μόνο στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, τραυματίζονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι επειδή κάποιος άνοιξε την πόρτα ενός αυτοκινήτου στην πορεία τους. Πιστεύεται ότι πολλά ακόμη τέτοια περιστατικά δεν καταγράφονται, ούτε και αναφέρονται στις αρχές. Τώρα, η Ford ελπίζει να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων λόγω του ανοίγματος μιας πόρτας.

Οι μετακινήσεις θα γίνουν λίγο πιο ασφαλείς, με την εισαγωγή της καινοτόμου τεχνολογίας Exit Warning. Το ολοκαίνουργιο Ford Transit Custom –το οποίο ανακηρύχθηκε πρόσφατα International Van of the Year 2024 και αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις van μοντέλου στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη- μπορεί να εξοπλιστεί με Exit Warning.

Ford Exit Warning
Ford Exit Warning FORD MEDIA


Τόσο το ραντάρ, όσο και οι εξωτερικοί αισθητήρες βοηθούν να εντοπιστεί πότε μια πόρτα που ανοίγει μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με διερχόμενο χρήστη του δρόμου ενεργοποιώντας τις ενδείξεις LED στους καθρέπτες των θυρών, καθώς και μια ειδοποίηση στο ταμπλό. Για την αποφυγή της άσκοπης ενεργοποίησης του, το σύστημα λειτουργεί μόνο όταν η ταχύτητα κίνησης των άλλων χρηστών του δρόμου υπερβαίνει τα 7 χλμ./ώρα.

Οι οδηγοί, καθώς και οι επιβάτες μπορούν να παρακάμψουν χειροκίνητα τη λειτουργία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα Exit Warning της Ford λειτουργεί και στις δύο πλευρές του οχήματος. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο όταν ο οδηγός ή άλλοι επιβάτες του οχήματος βγαίνουν από αυτό από την πόρτα του συνοδηγού με τους ποδηλάτες να βρίσκονται στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πεζοδρόμιο.

Ford Exit Warning
Ford Exit Warning FORD MEDIA


Η τεχνολογία είναι επίσης διαθέσιμη με το ολοκαίνουργιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Custom, στο οποίο η προστασία επεκτείνεται και στους επιβάτες που εξέρχονται από τις πίσω συρόμενες πλαϊνές πόρτες. Το σύστημα Exit Warning θα υιοθετηθεί επίσης από το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover Explorer 6 και τη νέα Mustang, 7 ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε άλλα οχήματα της Ford το 2024.

TAGS ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ FORD PRO FORD FORD TRANSIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ