ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Kia Hellas και Wallbox συνεργάζονται για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΚIA Hellas και Wallbox
ΚIA Hellas και Wallbox

Μία ακόμη συνεργασία έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες μεταξύ εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων, παρόχων ενέργειας και εταιρειών φόρτισης.

Η τελευταία συνεργασία, αφορά τη συμφωνία μεταξύ Kia Hellas και Armet Mobility, που είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των φορτιστών Wallbox στην Ελλάδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η εταιρεία Wallbox, είναι μία κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ενέργειας που κατασκευάζει «έξυπνες» λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για να βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης, χρήσης και αποθήκευσης ενέργειας.

Ουσιαστικά, δημιουργεί ένα έξυπνο οικοσύστημα μεταξύ αυτοκινήτου, φορτιστή, σπιτιού και τηλεφώνου, για μια πιο βιώσιμη χρήση ενέργειας για όλους.

Ηδη, η Wallbox έχει εγκαταστήσει πάνω από 40.000 μονάδες φόρτισης σε 30 ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Προσφέρει λύσεις φόρτισης με δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας, όπως αναγνώριση προσώπου, οθόνες αφής και ασφαλή έλεγχο πρόσβασης. Επιπλέον μέσο της πλατφόρμας myWallbox, δίνεται δωρεάν η δυνατότητα στον πελάτη για την απομακρυσμένη διαχείριση του σταθμού φόρτισης, έτσι ώστε να κάνει τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου τόσο εύκολη όσο τη φόρτιση ενός smartphone.

Στόχος της συνεργασίας, είναι οι σταθμοί φόρτισης να έχουν τοποθετηθεί εντός του 2020 στην πλειονότητα του δικτύου ΚΙΑ για την εξυπηρέτηση των πελατών της μάρκας, ενώ θα παροτρύνονται και οι πελάτες για την τοποθέτηση οικιακών Wallbox.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kia διαθέτει ήδη 2 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά: το e-Niro, το πρώτο ηλεκτρικό crossover και το e-Soul.

Tο e-Niro θα διατίθεται στη βασική έκδοση των 39,2 kWh, με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 kW (136 ίππων) και ροπής 395 Nm, που χαρίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα και συνδυασμένη αυτονομία 289 χλμ. ( 405 χλμ. εντός πόλης). Επίσης, προσφέρει και την έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία 64 kWh η οποία συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 kW (204 ίππων) και 395 Nm ροπής, με επιτάχυνση 7,8 δευτερόλεπτα και συνδυασμένη αυτονομία 455 χλμ. (615 εντός πόλης) .

Το e-Soul, αντίστοιχα, διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών 39,2 kWh και 64 kWh.

Η βασική έκδοση των 39,2 kWh θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 136 ίππων, ροπή 365 Nm και συνδυασμένη αυτονομία 276 χλμ. ( 407 εντός πόλης) .

Η μεγαλύτερη έκδοση των 64 kWh θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 204 ίππων, ροπή 395 Nm, επιτάχυνση 7,6 δευτ. και συνδυασμένη αυτονομία 448 χλμ. (639 χλμ. εντός πόλης).

Τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με όλα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης οδηγού και συνοδηγού και συνοδεύονται από τη μοναδική 7ετή εγγύηση ή 150.000 χλμ. της Kia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ