RENAULT

Η τιμή - έκπληξη του θρυλικού Renault Twingo που επανέρχεται ως ηλεκτρικό

Twingo Legend
Twingo Legend RENAULT MEDIA

H Ampere είναι το σκάφος πάνω στο οποίο θα δούμε ωραία πράγματα στο μέλλον από τη Renault και ένα από αυτά θα είναι η ηλεκτρική αναβίωση του Twingo πρώτης γενιάς, που με την τιμή του θα “προκαλεί” να το αποκτήσουν όλοι.

Ως μία καθαρή απόδειξη του «Revolution», του 3ου κεφαλαίου του στρατηγικού πλάνου Renaulution του Renault Group, η Ampere λανσάρεται για να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και ένας σημαντικός παίκτης σε ότι αφορά την αγορά λογισμικού. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη γενικότερα και όχι μόνο για τη Renault.

Ampere Range
Ampere Range RENAULT MEDIA


Ο Όμιλος της Γαλλικής εταιρείας, Renault Group, για να απαντήσει στις προκλήσεις, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και να αντιμετωπίσει τους σημαντικούς κλιματικούς προβληματισμούς, δημιούργησε την Ampere. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο εταιρείας, που αντικατοπτρίζει το στόχο του Ομίλου να αποκτήσει ηγετική θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Με οδηγό την τεχνολογία αιχμής, η Ampere αναπτύσσει ένα οριζόντιο επιχειρηματικό μοντέλο που δίνει τη δυνατότητα στο Renault Group να είναι πιο ευέλικτο και να ανταποκρίνεται πιο άμεσα στις καινοτομίες. Στόχος είναι ο εκδημοκρατισμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, με οχήματα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά οι πελάτες.

Η Ampere βασίζεται στην 15ετή τεχνογνωσία της Renault πάνω στα ηλεκτρικά οχήματα, συνδυάζοντας μια ευέλικτη και αποτελεσματική οργάνωση στον τομέα της σχεδίασης αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για την ευρωπαϊκή αγορά και παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία στον πελάτη. Το βιομηχανικό και τεχνολογικό project που επιδιώκεται με την Ampere έχει έντονη απήχηση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Twingo Legend
Twingo Legend RENAULT MEDIA


Διαθέτει ένα μοναδικό φάσμα δεξιοτήτων καθώς και ένα σταθερό βιομηχανικό και τεχνολογικό οικοσύστημα, που προστατεύει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Κάτω από την ομπρέλα της Ampere λειτουργούν 11 παραγωγικές μονάδες στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων τέσσερις βιομηχανικές εγκαταστάσεις: το ElectriCity που περιλαμβάνει τα εργοστάσια του Ντουάι, της Μομπέζ και της Ρουίτζ, καθώς επίσης και το εργοστάσιο στην Κλίον.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα -το 35% εκ των οποίων είναι μηχανικοί- που σχεδιάζουν, εξελίσσουν, κατασκευάζουν και εμπορεύονται οχήματα υψηλής απόδοσης, ασφαλή και βιώσιμα, κάτω από την ομπρέλα της Renault. Όλοι αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν αυτή τη μεγάλης κλίμακας μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Το λογότυπο της Ampere ξεκίνησε με το σχήμα ενός διαμαντιού, το ιστορικό και διαχρονικό έμβλημα της Renault, που αντανακλά το ανθρώπινο και βιομηχανικό της παρελθόν. Φτιαγμένο από πολλά διαμάντια, απεικονίζει αυτή τη νέα διαμόρφωση μίας σφιχτής δομής, ευέλικτων ομάδων, που η καθεμία έχει τον δικό της τομέα εξειδίκευσης. Η σύνθεση που προκύπτει από αυτά τα διαμάντια πυροδοτεί ιδέες αέναης κίνησης και πορείας ανόδου, προς έναν κοινό στόχο.

Η ταυτότητα της Ampere συνδυάζει τρία βασικά χρώματα –το Scandium, το Eigengrau και το Silicon Grey– δημιουργώντας μία τέλεια ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας και φιλικότητας, μεταξύ ανθρώπινου χαρακτήρα και καινοτομίας. Εκδημοκρατισμός της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, μέσω της περεταίρω διεύρυνσης της βάσης πελατών.

Ως ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς στην κατηγορία των μεσαίων και μικρομεσαίων οχημάτων, το Renault Group, άρα και η Ampere, στοχεύουν στις κατηγορίες Β & C οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν και το 75% των ευρωπαϊκών πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, μέχρι το 2030. Τη χρονική περίοδο μεταξύ 2023-2030, τα δύο αυτά segments προβλέπεται να παρουσιάσουν ένα ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης της τάξεως του 25%.

Στην προσπάθεια αξιοποίησης αυτής της ευκαιρίας, η Ampere έχει στόχο τον εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, με την επίτευξη της εναρμόνισης της τιμής μεταξύ μοντέλων με ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης, προλαμβάνοντας τον ανταγωνισμό. Η Ampere διαθέτει ήδη ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στις δύο πλατφόρμες της.

Twingo Legend
Twingo Legend RENAULT MEDIA


Αυτές έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ είναι σχεδιασμένες με στόχο την μείωση του κόστους και υλοποιημένες με συγκεκριμένους σκοπούς: Πρόκειται για τις AmpR Small platform για μοντέλα του segment B (προηγούμενη ονομασία CMF-B EV) και την AmpR Medium platform για μοντέλα του segment C (προηγούμενη ονομασία CMF-EV).

Πέρα από αυτές τις πλατφόρμες, η Ampere βαδίζει σταθερά βάσει ενός οδικού χάρτη με στόχο την μείωση του κόστους, μέσω μίας ολιστικής προσέγγισης στην ηλεκτροκίνηση. Έως το 2027/2028, η Ampere έχει στόχο να περιορίσει έως και 40%, τα μεταβλητά κόστη μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων 1ης και 2ης γενιάς του segment C. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του πλάνου μείωσης του κόστους, έχει επιτευχθεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα με το Scenic E-Tech.

Στο segment Β, η Ampere θα ξεκινήσει με το Renault 5 το 2024 και το Renault 4 το 2025 (με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης στην Ευρώπη περίπου 25.000€), αλλά και με το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo που θα εκτιμάται ότι στην Ευρώπη θα κοστίζει κάτω από τις 20.000€. Το Renault 5, πρόκειται να παρουσιαστεί το 1ο τρίμηνο του 2024, αποτελώντας την αναγέννηση ενός εμβληματικού μοντέλου.

Το Renault 5 θα προσφέρει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα με εκτιμώμενη αρχική τιμή στην Ευρώπη περίπου 25.000€, που ανταγωνίζεται ευθέως τα υβριδικά μοντέλα του segment Β. Θα είναι εξοπλισμένο με το avatar Reno, έναν “virtual” συνοδηγό με τεχνητή νοημοσύνη, που μαθαίνει καθημερινά να προβλέπει καλύτερα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη του.

Το Renault 4 από την άλλη, που θα λανσαριστεί το 2025, θα είναι η μετενσάρκωση ενός παγκόσμιου αυτοκινήτου για την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Θα είναι ένα αυτοκίνητο με κορυφαία ευελιξία που θα κεφαλαιοποιήσει την επιτυχημένη συνταγή του Renault 5, όπως η πλατφόρμα AmpR Small και το σύστημα infotainment.

Twingo Legend
Twingo Legend RENAULT MEDIA

Τέλος, το Renault Twingo Legend, που αποκαλύφθηκε ως πρωτότυπο, είναι το ιδανικό αστικό όχημα χωρίς συμβιβασμούς: το οικονομικότερο στην κατηγορία του, με κατανάλωση μόλις 10 kWh/100 km. Κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε μία εκτιμώμενη αρχική τιμή κάτω των 20 χιλιάδων ευρώ (χωρίς τυχόν επιδοτήσεις).

TAGS RENAULT AMPERE TWINGO RENAULT 5 RENAULT 4
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ