WWCOTY

Η Σαουδική Αραβία αποκτά εκπρόσωπο στο Women’s World Car of the Year

Layan Damanhouri
Layan Damanhouri WWCOTY

Στο Αυτοκίνητο της χρονιάς από γυναικεία επιτροπή, εντάσσεται η Layan Damanhouri από τη Σαουδική Αραβία, κάτι που αποτελεί ορόσημο για την ομάδα των γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου.

Η Layan, που εργάζεται στην εφημερίδα Al-Bilad, είναι το 66ο μέλος του θεσμού που πλέον εκπροσωπείται σε 48 χώρες. Η προσθήκη της είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι είναι μια από τις πρώτες γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου στη Σαουδική Αραβία, την τελευταία χώρα στον κόσμο που επέτρεψε (μόλις το 2018) στις γυναίκες να οδηγούν.

Σύμφωνα με την Layan τελευταία έχουν γίνει στην πατρίδα της μεταρρυθμίσεις και πρόοδος σχετικά με τη θέση της γυναίκας σε διάφορους τομείς, καθώς από την εφαρμογή του σχεδίου Vision 2030, δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. Η Σαουδική Αραβία προσελκύει σημαντικές αθλητικές και αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Saudi Arabia New Judge WWCOTY
Saudi Arabia New Judge WWCOTY WWCOTY


Φιλοξένησε μεγάλα παγκόσμια γεγονότα για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπως το RallyDakar και αγώνα της Formula 1. Επιπλέον έχει υπογράψει συμφωνίες για τη φιλοξενία αγώνων του MotoGP, της Formula E και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη της αγωνιστικής βιομηχανίας.

Ήδη υπάρχουν ακαδημίες Formula 4 για νέους οδηγούς και κατασκευάζεται μια πίστα όπου θα διεξαχθεί GrandPrix το 2026. Η Σαουδική Αραβία, μέσα από το σχέδιο Vision 2030 στοχεύει να αποκτήσει εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, παρέχοντας κίνητρα μέσω δανείων, φορολογίας και απαλλαγών από τελωνειακούς δασμούς στις ενδιαφερόμενες μάρκες.

Σχετικά με το Women's World Car of the Year

Το Women's WorldCar of theYear είναι ο μοναδικός θεσμός που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο SandyMyhre το 2009, η οποία πλέον είναι επίτιμη πρόεδρος, ενώ χρέη εκτελεστικής προέδρου εκτελεί η MartaGarcía.

Το WWCOTY έχει στόχο να αναδείξει τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς και να δώσει φωνή στις γυναίκες του χώρου. Τα κριτήρια της ψηφοφορίας βασίζονται στις ίδιες αρχές που καθοδηγούν οποιονδήποτε οδηγό κατά την επιλογή ενός αυτοκινήτου. Οι κριτές δεν επιλέγουν ένα «γυναικείο αυτοκίνητο» γιατί τα αυτοκίνητα δεν είναι διαφορετικά για κάθε φύλο.

Στην ψηφοφορία λαμβάνουν υπόψη, μεταξύ άλλων, την ασφάλεια, την ποιότητα, την τιμή, τον σχεδιασμό, την ευκολία οδήγησης, τα οφέλη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ωστόσο, πέρα από την επιλογή των καλύτερων αυτοκινήτων κάθε χρονιάς, ο στόχος του θεσμού είναι να δώσει βήμα γυναίκες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να συμβάλει στο να ακουστεί η φωνή τους σε όλο τον κόσμο, αφού η κινητικότητα για μια γυναίκα σημαίνει πρόσβαση σε πολλές προσωπικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

TAGS WWCOTY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ