BMW

H BMW προχώρησε σε μια "συγκεντρωτική" παρουσίαση για τα νέα σεντάν μοντέλα της

BMW Croatia Presentation
BMW Croatia Presentation BMW PRESSCLUB

Από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου, η νέα BMW Σειρά 5, η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 καθώς και η i7 M70 x Drive, η ισχυρότερη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της εταιρείας, έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα περιβάλλον με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα.

Καθώς το BMW Group διαμορφώνει τον μετασχηματισμό του με κεντρικούς πυλώνες την ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και την κυκλικότητα, παρουσιάστηκε επίσης η στρατηγική του ομίλου για τη βιωσιμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις BMW i5 M60 xDrive, BMW i5 eDrive40, BMW 520d xDrive Sedan και BMW i7 M70 xDrive.

BMW Croatia Presentation
BMW Croatia Presentation BMW PRESSCLUB


Στην αποστολή αυτή, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μία απολαυστική οδηγική αλλά και γαστρονομική εμπειρία με γκουρμέ γεύσεις της περιοχής. Μέσα από μία πανοραμική διαδρομή οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τον πολυτελή χαρακτήρα της νέας Σειράς 7, ενώ οδηγώντας σε περιφερειακούς δρόμους είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τη δυναμική συμπεριφορά της BMW Σειρά 5.

Η όγδοη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan είναι πιο δυναμική από ποτέ, με πλήθος ψηφιακών καινοτομιών και, για πρώτη φορά, λανσάρεται με μια έκδοση αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Η BMW Σειρά 5 χαρακτηρίζεται από μία τεχνολογικά ανοικτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική συστημάτων κίνησης, διαθέτοντας στη γκάμα της αμιγώς ηλεκτρικές, plug-in υβριδικές, βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με ενιαία φιλοσοφία και σχεδιασμό οχήματος.

BMW Croatia Presentation
BMW Croatia Presentation BMW PRESSCLUB


Το BMW iDrive με “QuickSelect” και το BMW Operating System 8.5, το in-car gaming με το AirConsole και οι νέες λειτουργίες My Modes, προάγουν την εμπειρία του χρήστη στο επόμενο επίπεδο. Πρωτοπόρος στο δρόμο για την βιώσιμη, premium κινητικότητα στην ανώτερη μεσαία κατηγορία, η όγδοη γενιά της Σειράς 5 της BMW είναι το πιο επιτυχημένο business sedan στον κόσμο.

Τώρα, διατίθεται για πρώτη φορά σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή με τη μορφή της BMW i5, συνδυάζοντας την χαρακτηριστική σχεδίαση και την μοναδική ισορροπία μεταξύ σπορτίφ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Καθώς ο όμιλος εργάζεται για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των εργοστασίων του σε BMW iFACTORY, η BMW i5 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίγκολφινγκ.

BMW Croatia Presentation
BMW Croatia Presentation BMW PRESSCLUB


Η BMW i 7 M 70 xDrive προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ηλεκτρικής κινητικότητας και επιδόσεων, εξασφαλίζοντας μία οδηγική εμπειρία μοναδική στην πολυτελή κατηγορία. Αποδίδοντας την μεγαλύτερη ισχύ που έχει επιτύχει ποτέ ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του BMW Group, η BMW i7 M70 xDrive σηματοδοτεί άλλο ένα ορόσημο για την BMW M GmbH στο δρόμο του μετασχηματισμού της στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Μετά το λανσάρισμα της BMW i4 M50 – του παγκόσμιου best-seller της BMW M GmbH το 2022 - και της BMW iX M60, η BMW i7 M70 xDrive είναι τώρα το τρίτο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της εταιρείας με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Την κίνηση παρέχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, αποδίδοντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 660 hp, τιμή που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

BMW Croatia Presentation
BMW Croatia Presentation BMW PRESSCLUB


Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M τόσο στις πλευρικές επιφάνειες όσο και πίσω αναδεικνύουν ξεκάθαρα τον χαρακτήρα υψηλών επιδόσεων της κορυφαίας παραλλαγής του μοντέλου. Η Ανέτ Κόνορ, Senior Manager Εταιρικής Στρατηγικής - Βιωσιμότητας και Κινητικότητας του BMW Group, παρουσίασε τα κύρια σημεία της στρατηγικής βιωσιμότητας σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου.

Το BMW Group στοχεύει να επιταχύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του πλήρους εξηλεκτρισμού των μοντέλων του, τα οποία αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2030, ενώ παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσει περαιτέρω τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την τεχνολογία υδρογόνου.

TAGS BMW BMW GROUP BMW I7 BMW I5
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ