VOLKSWAGEN GOLF

Επετειακή έκδοση του Volkswagen Golf R με 333 ίππους

Επετειακή έκδοση του Volkswagen Golf R με 333 ίππους
Volkswagen Golf R “20 Years” VOLKSWAGEN

Το συλλεκτικό Golf R “20 Years” είναι το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών και το πρώτο Volkswagen παγκοσμίως με διακοσμητικές επενδύσεις Genuine Carbon από γνήσια ανθρακονήματα στο εσωτερικό του.

Η Volkswagen παρουσίασε την ειδική, συλλεκτική έκδοση Golf R "20 Years", για τον εορτασμό της 20ής επετείου του μοντέλου. Πρόκειται για την έκτη γενιά του Golf R. Η αρχή είχε γίνει το 2002 με το Golf R32 και τον εξακύλινδρο κινητήρα 3,2 λίτρων ισχύος 241 PS.

Ήταν το ισχυρότερο Golf που είχε κατασκευάσει η Volkswagen μέχρι τότε και είχε τετρακίνηση αλλά και αποκλειστικά στοιχεία στη σχεδίαση και τον εξοπλισμό. Το Golf R32 σημείωσε άμεση επιτυχία και οι πωλήσεις του ήταν τριπλάσιες από αυτές που είχαν προγραμματιστεί αρχικά.

Στο Golf R "20 Years" ο 2λιτρος turbo κινητήρας αποδίδει 333 PS, 13 περισσότερους από την “απλή” έκδοση, καθιστώντας το ως το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών! Πέρα από την υψηλότερη ισχύ, ο κινητήρας διακρίνεται και για την καλύτερη απόκριση στο γκάζι.

Επετειακή έκδοση του Volkswagen Golf R με 333 ίππους
Volkswagen Golf R “20 Years” VOLKSWAGEN

Το turbo έχει προφόρτιση, ώστε να διατηρεί σταθερή ταχύτητα περιστροφής κατά την οδήγηση με μερικό φορτίο και να ανεβάζει ταχύτερα στροφές στο πάτημα του γκαζιού. Η παραμονή της βαλβίδας του γκαζιού σε ανοιχτή θέση σε φάσεις στιγμιαίας μεταβολής βελτιώνει επίσης την απόδοση και τις επιδόσεις. Όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι και στη συνέχεια επιταχύνει ξανά, αυτή η λειτουργία επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη της ροπής και βελτιώνει αισθητά την απόκριση του κινητήρα.

Όλα αυτά συντελούν έτσι ώστε το Golf R "20 Years" να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,6’’. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει τη λειτουργία Emotion Start, με την οποία η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται ανέβασμα των στροφών έως τις 2.500 rpm, βγάζοντας έναν σπορ βρυχηθμό. Σε συνδυασμό με την ειδικά μελετημένη δυναμική ακουστική, ενισχύουν την ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

Επετειακή έκδοση του Volkswagen Golf R με 333 ίππους
Volkswagen Golf R “20 Years” VOLKSWAGEN

Όταν ο οδηγός αλλάζει χειροκίνητα τις 7 σχέσεις στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, με τον επιλογέα ταχυτήτων στις θέσεις S και S+, υπάρχει μια δυναμική ανάδραση από τη μετάδοση κάθε φορά που τραβά το δεξί paddle πίσω από το τιμόνι.

Το Golf R “20 Years” θα διατίθεται με στάνταρ το πακέτο R Performance, που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων το σύστημα R-Performance Torque Vectoring σε συνδυασμό με το Vehicle Dynamics Manager και δύο πρόσθετα προγράμματα οδήγησης, Special και Drift. Διαθέτει επίσης αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης, όπως η αεροτομή οροφής που τονίζει τη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου και τις στάνταρ ζάντες αλουμινίου Estoril 19 ιντσών.

Επετειακή έκδοση του Volkswagen Golf R με 333 ίππους
Volkswagen Golf R “20 Years” VOLKSWAGEN

Η σπορ φιλοσοφία αποτυπώνεται και στο εσωτερικό. Για πρώτη φορά σε ένα Volkswagen παραγωγής, το ταμπλό και οι επενδύσεις στις πόρτες διαθέτουν διακοσμητικά στοιχεία Genuine Carbon από γνήσια ανθρακονήματα. Το Golf R “20 Years” φέρει επίσης μπλε λογότυπα R, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο κάτω μέρος του σπορ τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών. Το μπλε λογότυπο R φιλοξενείται επίσης στο κλειδί του αυτοκινήτου.

Το Golf R “20 Years” θα παραμείνει στην παραγωγή ένα μόλις χρόνο, κάτι που το καθιστά συλλεκτικό. Όπως όλα τα Golf, θα παράγεται στο εργοστάσιο του Wolfsburg, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μέσα του 2022.

TAGS VOLKSWAGEN GOLF ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ