ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ

Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Saracakis Wellness
Saracakis Wellness SARACAKIS

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, διοργάνωσε δύο δράσεις για τους εργαζομένους του με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και το χτίσιμο εταιρικής κουλτούρας βασισμένη στην ευεξία και την ευζωία.

Η κουλτούρα αυτή του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, περιλαμβάνει και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη στήριξη τοπικών κοινωνιών και επαγγελματιών. Η πρώτη πρωτοβουλία έλαβε χώρα στη Νεμέα. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Ομίλου σε κοινή well-being δράση με τους εργαζομένους της Kinsen– Europcar, επισκέφθηκαν τη Νεμέα, τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

Saracakis Wellness
Saracakis Wellness SARACAKIS


Η περιοχή είναι ξακουστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον καθώς και για τα “Νέμεα”, την πανελλήνια γιορτή προς τιμήν του Διός που έγινε θεσμός το 573 π.Χ. Ξεκινώντας με ξενάγηση στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας, οι συμμετέχοντες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την προνομιούχα και εύκαρπη περιοχή.

Έως το 1923, η περιοχή αυτή ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος από την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, δίνοντας έτσι την ονομασία στο «Αγιωργήτικο» κρασί. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κτήμα Παλυβού όπου οι συμμετέχοντες, με φόντο τα χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων, έμαθαν για τη διαδικασία και τις προκλήσεις που συναντώνται κατά την παραγωγή κρασιού από τα αρχαία χρόνια.

Saracakis Wellness
Saracakis Wellness SARACAKIS


Παράλληλα, βίωσαν μία μοναδική εμπειρία “Wine Train Experience” γευστικής δοκιμής κρασιών με θέα όλη την κοιλάδα της Νεμέας και τους ζωηρούς αμπελώνες. Η δεύτερη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στον Λόφο Φασκομηλιά στη Βουλιαγμένη και συνδύασε τη σωματική άσκηση και το hiking με τη χαλάρωση, την ευεξία και τη yoga.

Saracakis Wellness
Saracakis Wellness SARACAKIS

Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τη φύση και απέδειξαν εμπράκτως την αγάπη και τη φροντίδα τους για το περιβάλλον καθώς πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό του βουνού.

Εθελοντής οδηγός κατά την ανάβαση και κατάβαση του βουνού ήταν ο Σπύρος Κίνιας, Επικεφαλής Εθελοντής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, ο οποίος μοιράστηκε γνώσεις πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ιστορία και τη μορφολογία της περιοχής.

Saracakis Wellness
Saracakis Wellness SARACAKIS


Ενδιαφέρον είχε ο διαγωνισμός φωτογραφίας στον οποίον πήραν μέρος οι συμμετέχοντες ενισχύοντας έτσι την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και υγιούς συναγωνισμού. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν «Πιστοποιητικό Συμμετοχής σε Δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και ως αναμνηστικό δώρο μία φασκομηλιά σε γλάστρα- παραπομπή στον ομώνυμο Λόφο.

TAGS ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ HONDA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ