ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Αυτά είναι τα 5 φθηνότερα ηλεκτρικά SUV σήμερα

Jeep Avenger BEV
Jeep Avenger BEV P.DIAMANTIS

Ο κύβος έχει ριφθεί εδώ και πολύ καιρό, με την αυτοκίνηση παγκοσμίως να κάνει “στροφή” προς την ηλεκτροκίνηση και εμείς εδώ σας παρουσιάζουμε τις πέντε πιο λογικά τιμολογημένες προτάσεις της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Το σημείο- κλειδί που μπορεί να φέρει “στο πιάτο” μια καλή αμιγώς ηλεκτρική πρόταση, είναι η επιδότηση του κρατικού προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά”, από το οποίο το όφελος είναι έως και 8.000 ευρώ ανά περίπτωση. Υπολογίζοντας αυτό ακριβώς το ποσό ως “έκπτωση” επί τις τιμές των τιμοκαταλόγων της εκάστοτε ελληνικής αντιπροσωπείες, σας παρουσιάζουμε τα πιο προσιτά ηλεκτρικά SUV της αγοράς.

Dacia Spring -από 21.188 ευρώ

Με δεδομένο το ότι το μικρό μοντέλο της Dacia έχει κάνει ήδη “χιλιόμετρα” στις αγορές του εξωτερικού, δεν είναι “άγνωστη ποσότητα”. Έχει αποδείξει την αξία του και έχει εκτιμηθεί δεόντως, όπως φαίνεται από την εμπορική του πορεία που είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Με ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις ενήλικους και τις αποσκευές τους (από 290 λίτρα), το Spring μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους.

Dacia Spring Extreme
Dacia Spring Extreme MEDIA DACIA


Η αυτονομία του φτάνει τα 310 χιλιόμετρα και μια και μιλάμε για αυτοκίνητο που προορίζεται στην πράξη για κίνηση σε αστικό περιβάλλον (220 χλμ. σε μικτές συνθήκες), πραγματικά μιλάμε για τις κινήσεις μιας εβδομάδας με μια και μόνο φόρτιση της μπαταρίας των 27,4 kWh. Οι 65 ίπποι του ηλεκτρικού κινητήρα, δεν είναι αυτό που λέμε “φωτιά στην άσφαλτο” αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά για την οποία προορίζονται.

Dacia Spring Extreme
Dacia Spring Extreme MEDIA DACIA


MG4 -από 24.448 ευρώ

Το MG4 είναι πραγματικά μια πολύ αξιοπρόσεκτη περίπτωση ηλεκτρικού, στο οποίο κανείς αγοράζει “πολλά με λίγα”. Η σχέση τιμής- αξίας του μοντέλου στην αρχική έκδοση με τους 170 ίππους (υπάρχει και δυνατότερη/ ακριβότερη με 204 ίππους) είναι πραγματικά αυτό που οι ποδοσφαιρικοί λένε “one to watch” αφού στη δεδομένη χρονική περίοδο, το μοντέλο της MG δεν έχει αντίπαλο.

MG4 170 ps
MG4 170 ps P.DIAMANTIS


Πλούσιοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (363 λίτρα), ικανοποιητικές επιδόσεις και μια αυτονομία που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμα και για ταξίδια. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του πιο μοντέρνου μοντέλου στη γκάμα της MG, που έχει πληρέστατο εξοπλισμό, μπαταρία 51 kWh και αυτονομία που ξεπερνά τα 350 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

MG4 170 ps
MG4 170 ps P.DIAMANTIS


MG ZS EV -από 27.950 ευρώ

Για λίγο μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας και χώρο αποσκευών 448 λίτρων με τα καθίσματα στη θέση τους, λόγω της σχεδίασης που είναι περισσότερο SUV από εκείνη του MG4, η MG έχει να προτείνει ένα ακόμα μοντέλο από τη “φαρέτρα” της. Το ZS, στην αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή, είναι το μοντέλο που “προκαλεί” τον ανταγωνισμό με μια μνημειώδη πληρότητα σε όλα τα επίπεδα.

MG ZS EV
MG ZS EV MG MEDIA


Μπορεί να δείχνει πιο “τυπικό” SUV σε σχέση με το σαφώς πιο νεωτεριστικό MG4, έχει όμως όλο το τεχνολογικό υπόβαθρο για να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τις ικανότητές του. Η απόδοση είναι 177 ίπποι στη βασική έκδοση και η αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 50,3 kWh είναι πάνω από 320 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες.

MG ZS EV
MG ZS EV MG MEDIA


Jeep Avenger -από 30.700 ευρώ

Δεν κατέκτησε τυχαία τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Car Of The Year για το 2023. Το Avenger με τους 156 ίππους του, τη μπαταρία των 54,0 kWh (50,8 net) και τις compact διαστάσεις του, είναι το μοντέλο “τόσο- όσο” για εκείνους που θέλουν τις χάρες του SUV αμαξώματος χωρίς να “ξεφεύγουν” σε διαστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι πέντε ενήλικοι θα βολευτούν στην καμπίνα.

Jeep Avenger BEV
Jeep Avenger BEV P.DIAMANTIS


Για τις αποσκευές ο χώρος είναι 355 λίτρα, ενώ η αυτονομία του Avenger με μια φόρτιση, είναι σε μικτές συνθήκες 400 χιλιόμετρα- που μόνο αμελητέα δεν τη λες. Το όνομα Jeep παίζει το ρόλο του, έχοντας ειδικό βάρος για το μοντέλο συνολικά, συμπληρώνοντας έτσι ιδανικά την πολύ καλή εικόνα του μοντέλου σε ότι αφορά στη σχεδίαση, από την οποία προκύπτουν “μόνο φίλοι” καθώς είναι αντικειμενικά εξαιρετική.

Jeep Avenger BEV
Jeep Avenger BEV P.DIAMANTIS


Citroen e-C4 C-Cross -από 31.950 ευρώ

Η Citroen μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε προτάσεις που ξεχωρίζουν για το status τους σε ότι έχει να κάνει με το value for money. Κάπως έτσι και το ηλεκτρικό C4, που έχει στοιχεία από SUV με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την αισθητική με τα “πρόσθετα” τόξα πάνω από τους τροχούς, έρχεται να αποτελέσει με τα δικά του πλεονεκτήματα, μια εξαιρετική πρόταση αγοράς.

Citroen_e-C4
Citroen_e-C4 CITROEN MEDIA


Έξυπνα τοποθετημένο τιμολογιακά, το e-C4 C-Cross, προσφέρει πολύ καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (380 λίτρα) και εξαιρετική άνεση, με 136 ίππους να προσφέρουν καλές επιδόσεις, ενώ η μπαταρία των 50 kWh φορτίζει γρήγορα και προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά σε μικτές συνθήκες τα 356 χιλιόμετρα.

TAGS ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ