ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 16.700 ευρώ το ανανεωμένο Opel Crossland

To Opel Crossland
Opel Crossland OPEL

Το πρώτο από μια νέα γκάμα μοντέλων της Opel για το 2021, το Opel Crossland, ήρθε στην Ελλάδα με πολύ καλό εξοπλισμό και κινητήρες βενζίνης – πετρελαίου.

Το 2021 θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι για Opel είναι η χρονιά «μηδέν». Η γερμανική μάρκα που ανήκει στην εταιρεία Stellantis, η οποία προήλθε από τη συνένωση του γαλλικού ομίλου PSA (Peugeot, Citroen, Opel, DS) και του ιταλο-αμερικανικού FCA (Fiat, Chrysler, Jeep, Alfa Romeo κ.λ.π.), αποκτά νέα οντότητα που θα της δώσει κινητήρια δύναμη στη συνέχεια. Οντας μέλος της 4ης σε μέγεθος εταιρείας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με 15 μάρκες που έχουν βαριά κληρονομιά και παραγωγή σε 16 χώρες, η Opel θα επωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακας, την εξέλιξη των τεχνολογιών και τη συνδεσιμότητα, διατηρώντας τη δική της σχεδιαστική ταυτότητα και κουλτούρα.

To Opel Crossland
To Opel Crossland OPEL

Εχοντας μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2020 κατά 20%, σε σχέση με το 2019, η Opel, φέρει νέα εταιρική ταυτότητα, νέο σήμα – κεραυνό, ανανεωμένα χρώματα με βάση το κίτρινο, θα αναβαθμίσει τα σημεία εξυπηρέτησης πωλήσεων κι σέρβις, ενώ θα λανσάρει και νέα μοντέλα. Όλα αυτά, υπό την ομπρέλα δύο λέξεων που θα χαρακτηρίζουν τη μάρκα: BOLD & PURE καθώς και δύο εννοιών: Opel Visor και Pure panel που θα στιγματίζουν κάθε νέο μοντέλο.

Η Opel προγραμματίζει μέχρι το 2024 να έχει σε όλα τα μοντέλα της μια έκδοση ηλεκτρική ή plug-in υβριδική, φέτος, το 2021, ολοκληρώνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των ελαφρών φορτηγών, θα λανσάρει επίσης το νέο Mokka και το ανανεωμένο Grandland μετά το καλοκαίρι και υπολογίζει στην Ελλάδα να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, την οποία υπολογίζει στις 110.000 πωλήσεις επιβατικών (118.000 μαζί με τα επαγγελματικά).

Το βάρος της θα δοθεί αφενός στην κατηγορία των SUV (η κατηγορία με το 50% των πωλήσεων στην Ελλάδα), εκεί όπου θα διαθέτει τα Crossland, Mokka και Grandland, αλλά και στις εταιρικές πωλήσεις (leasing) και μισθώσεις (rent a car), καθώς αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών πωλήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα ηλεκτρικά Opel Corsa-e, Mokka EV (αναμένεται), όπως και το Plug-in υβριδικό Opel Grandland.

Μάλιστα, για να καταστήσει πιο γνωστή την ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία θα δώσει αρκετά ηλεκτροκίνητα μοντέλα στις εταιρείες leasing, ώστε να το δίνουν ως μοντέλο αντικατάστασης σε πελάτες τους.

Τώρα, ως προς το ανανεωμένο Crossland. Αποτελεί φρεσκάρισμα του υπάρχοντος και είναι το πρώτο μοντέλο του 2021, που φέρει τα νέα χαρακτηριστικά Opel Visor και Pure panel.

Η μάσκα Opel Visor, θυμίζει πολύ το Opel Manda της δεκαετίας του 60 κι αλλάζει εντελώς την πρόσοψη των μοντέλων. Είναι μια ενιαία επιφάνεια που περιλαμβάνει και τους προβολείς με χρωμιωμένο φινίρισμα.

Σχεδιαστικά, οι παρεμβάσεις αφορούν στο Opel compass, την πυξίδα, το νέο σήμα, τη νέα ποδιά με μαύρο ή ασημί φινίρισμα, τα φώτα LED (AFL προαιρετικά), τις νέες ζάντες και το ολόγραμμα του μοντέλου στη μέση της πόρτας.

Σο εσωτερικό, το Pure panel είναι ουσιαστικά ένα πλήρως ψηφιακό κόκπιτ, προστέθηκε συνδεσιμότητα για smartphones, navi, οθόνη αφής 8 ίντσες, τρισδιάσταση, ενώ όλα τα όργανα είναι προσανατολισμένα στον οδηγό.

To Opel Crossland
To Opel Crossland OPEL

Η καμπίνα φέρει νέες ταπετσαρίες και αλκαντάρα, νέα καθίσματα, χρώμιο στο φινίρισμα, έχει καλύτερη ηχομόνωση και λιγότερα χειριστήρια, ενώ τα καθίσματα είναι συρόμενα κατά 15 εκ., διαιρούμενα 60:60 ή 40:20:40 και αναδιπλούμενα.

Ιδιαίτερα πλούσιο σε εξοπλισμό ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, με αναγνώριση και προειδοποίηση σύγκρουσης με ταχύτητα από 5 χλμ./ώρα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης ή υπνηλίας με ηχητικό μήνυμα, αναγνώριση πινακίδων και προβολής ταχύτητας, ανίχνευση πεζών ή αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης από 5 χλμ./ώρα, σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από λωρίδα, άνω των 60 χλμ./ώρα με ηχητικό και οπτικό σήμα, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, προηγμένο σύστημα στάθμευσης, Head up display, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, σύστημα εισόδου και εξόδου χωρίς κλειδί.

Στα μηχανικά μέρη, αναθεωρήθηκε η ανάρτηση εμπρός - πίσω, με χαμηλότερη αντίδραση ελατηρίων, ενώ σε κινητήρες έχουμε σύνολα βενζίνης: 1.2 lt με 83 και 130 ίππους και πετρελαίου 1.5 lt με 110 και 120 ίππους, που συνδυάζονται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, 6άρι μηχανικό ή 6άρι αυτόματο.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 16.700 ευρώ.

Photo Credits: Opel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ