ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανάκληση και για τα Seat Ibiza και Arona

Ανάκληση και για τα Seat Ibiza και Arona

Η εισαγωγική εταιρεία ΤΕΧΝΟΚΑΡ, των αυτοκινήτων Seat στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανάκληση των νέων Ibiza (μοντέλα 2017 και 2018) και Arona (2018).

Σε συνέχεια της ανάκλησης που δημοσιοποίησε το εργοστάσιο της VW στα κεντρικά και που δημοσιεύσαμε αμέσως το Σάββατο, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου Polo, ήρθε και η ανάλογη δημοσιοποίηση από το εργοστάσιο της Seat.

Πριν από λίγο, η εισαγωγική εταιρεία ΤΕΧΝΟΚΑΡ, των αυτοκινήτων Seat στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανάκληση των νέων Ibiza (μοντέλα 2017 και 2018) και Arona (2018). Τα αυτοκίνητα αυτά, χρησιμοποιούν κοινά μηχανικά μέση με το Ibiza, όπως σασί, κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων και λοιπά εξαρτήματα, από τη στιγμή που η Seat εντάσσεται στον όμιλο της VW.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχει η πιθανότητα σε σπάνιες περιπτώσεις (π.χ. αιφνίδια αλλαγή λωρίδας με πέντε επιβάτες στην καμπίνα) και όταν το πίσω κεντρικό και πίσω αριστερό κάθισμα είναι ταυτόχρονα κατειλημμένα, η αριστερή ζώνη ασφαλείας να απελευθερωθεί ακούσια.

Στη SEAT η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητα και η μάρκα έχει ήδη αναγνωρίσει μία τεχνική λύση η οποία θα αποτρέπει αυτό να συμβεί.

Τα νέα SEAT Ibiza και Arona έχουν νόμιμη έγκριση τύπου και είναι ασφαλή για οδήγηση. Ωστόσο η μάρκα συμβουλεύει τους πελάτες της να μην χρησιμοποιούν τη μεσαία πίσω θέση των νέων Ibiza και Arona μέχρι τα αυτοκίνητα να εξοπλιστούν με το επανασχεδιασμένο στήριγμα των πίσω ζωνών ασφαλείας. Η SEAT αυτή τη στιγμή απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές για την τελική τους έγκριση ώστε να εφαρμοστεί η λύση, τόσο στα οχήματα που βρίσκονται ήδη στην αγορά όσο και στις μελλοντικές σειρές παραγωγής.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η SEAT θα ξεκινήσει μία καμπάνια ανάκλησης. Οι πελάτες θα λάβουν επιστολή προκειμένου να κανονίσουν την επίσκεψή τους σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών SEAT. Ο έλεγχος και η εφαρμογή της τεχνικής λύσης θα είναι εντελώς δωρεάν.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ