ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

500.000 Nissan LEAF στους δρόμους

500.000 Nissan LEAF στους δρόμους

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan, παραδόθηκε στον τυχερό του ιδιοκτήτη, στη Νορβηγία.

Στις 9 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε να είναι η Ημέρα Ηλεκτροκίνησης και επί τη ευκαιρία, η Nissan παρέδωσε το επετειακό της μοντέλο, το 500.000ό που βγήκε από το εργοστάσιο παραγωγής, στη Maria Jansen από τη Νορβηγία, στην οποία πάνω από τις μισές πωλήσεις αυτοκινήτων, είναι ηλεκτρικά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Το ορόσημο επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο της Nissan, στο Sunderland της Αγγλίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη πώληση του μοντέλου. Από τότε, το εργοστάσιο έχει κατασκευάσει περισσότερα από 175.000 LEAF.

Το Nissan LEAF έχει κερδίσει βραβεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011, το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011 και το Αυτοκίνητο της Χρονιάς της Ιαπωνίας το 2011 και το 2012. Το πιο σημαντικό, το αυτοκίνητο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών.

Το LEAF προσφέρει σε οδηγό και επιβαίνοντες προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας, άνεσης και ελέγχου στο δρόμο. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το βραβευμένο ProPILOT, ένα σύστημα "hands-on, eyes-on" που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταματήσει, να επανεκκινήσει και να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας του, όπως και η τεχνολογία του e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ.

500.000 Nissan LEAF στους δρόμους

Με περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς καυσαέρια από το 20101, οι ιδιοκτήτες των LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων περιορισμών λόγω της πανδημίας, η ποιότητα του αέρα βελτιώθηκε σε όλο τον κόσμο λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2. Στην Ευρώπη, μελέτες δείχνουν ότι το 68% των ανθρώπων υποστηρίζουν την λήψη μέτρων για την αποτροπή της επιστροφής σε προηγούμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ