ΒΟΛΕΪ

Volleyleague ανδρών: H ΕΣΑΠ ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας για την αναβάθμιση του video referee

Volleyleague ανδρών: H ΕΣΑΠ ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας για την αναβάθμιση του video referee
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΣΑΠ θέλει να αναβαθμίσει την ποιότητα του video referee στους αγώνες της Volleyleague των ανδρών και για αυτό έχει ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας.

Το βίντεο ρέφερι, μετά το σχετικό αίτημα του Παναθηναϊκού, θα χρησιμοποιείται σε όλους τους τηλεοπτικούς αγώνες της Volleyleague των ανδρών. Η αρχή έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό και της Κομοτηνής με την ΑΕΚ.

Σίγουρα, η χρησιμοποίηση του βοήθησε, όμως για να είναι στο επίπεδο που πρέπει χρειάζεται να γίνουν βελτιώσεις.

Αυτή είναι και η επιθυμία της ΕΣΑΠ όπως αποδεικνύεται από σχετικό αίτημα που υπέβαλε στην Πολιτεία. Για την ακρίβεια η Λίγκα ζήτησε τη βοήθεια του κράτους ώστε να αγοραστεί το ειδικό σύστημα που θα επιτρέπει στους διαιτητές να έχουν μία σημαντική βοήθεια.

Η αγορά του χρειάζεται ένα χρηματικό ποσό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται υψηλό και για αυτό η καταρχήν αντίδραση της Πολιτείας στο συγκεκριμένο αίτημα είναι θετική. Συγκεκριμένα το κόστος ξεκινά από τις 20.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τις 40.000 ευρώ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα να υπάρξουν άμεσα.

Φυσικά, εάν συμβεί αυτό τότε θα λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα και φυσικά θα βελτιωθεί το τηλεοπτικό προϊόν της Volleyleague. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη έχει γίνει σημαντική δουλειά στο matchcenter και στα online στατιστικά που βρίσκονται στην επίσημη σελίδα της λίγκας το οποίος έχει αναβαθμιστεί αισθητά και πλέον βοηθά στην καλύτερη κάλυψη των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ