Ράλι Ουαλίας (Ημέρα 1): Ο Τάνακ κρατά τον έλεγχο

Χωρίς να μειώσει ρυθμό το απόγευμα ο Εσθονός, Οττ Τάνακ, διανυκτέρευσε με διαφορά 28,8'' από τον δεύτερο Νεβίλ. Κρατά την επαφή ο Οζιέ, στα 9,4 δευτερόλεπτα από τον Βέλγο.

Με τον πρώτο χρόνο σε δύο από τις τρεις ειδικές του απογεύματος ο Οττ Τάνακ διεύρυνε τη διαφορά που είχε αποκτήσει στην κορυφή του Ράλι Ουαλίας στα 28,8 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο - που είναι πια ο Τιερί Νεβίλ- στο τέλος της πρώτης πλήρους αγωνιστικής ημέρας του 11ου φετινού αγώνα του WRC.

Ο Εσθονός της Toyota ήταν ταχύτερος εκεί που μετρούσε, δηλαδή στο δεύτερο πέρασμα από την Ειδική Brenig των 29 χιλιομέτρων - όπου πήρε 6 ακόμα δευτερόλεπτα από τον Βέλγο της Hyundai. Παρότι ο τελευταίος απάντησε κερδίζοντας με 2,4 δευτ. τον Τάνακ στην τελευταία Ειδική της ημέρας, ο Εσθονός έμεινε με σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθειά του για την τέταρτη διαδοχική του νίκη.

Για να ανέβει στη δεύτερη θέση ο Νεβίλ, πάντως, εκμεταλλεύτηκε και την εγκατάλειψη του Έλφυν Έβανς -του πλησιέστερου στον Τάνακ το πρωί- έπειτα από πρόβλημα στον κινητήρα που παρουσίασε το Ford Fiesta WRC της M-Sport στην απλή διαδρομή οδεύοντας προς την πρώτη απογευματινή Ειδική.

Καθώς, επίσης, και το συμβάν που είχε ο Λάτβαλα στην Brenig 2: μια πέτρα έσπασε το παρ-μπριζ του Toyota Yaris WRC του Φινλανδού, κι εκείνος μείωσε σημαντικά το ρυθμό του φοβούμενος ότι είχε σπάσει την ανάρτησή του. Έτσι, ο Λάτβαλα έπεσε στην τρίτη θέση, σε μια μάχη που ο δεύτερος από τον πέμπτο χωρίζονται από μόλις 9,4 δευτερόλεπτα.

Οι άλλοι δύο οδηγοί αυτής της μάχης είναι ο Εσαπέκα Λάπι και ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Φινλανδός δεν βρήκε την ισορροπία του Yaris που θα ήθελε, ούτε την αυτοπεποίθηση στη λάσπη, για να κινηθεί στο ρυθμό των ομολόγων του της Toyota. Ο Γάλλος, αντίθετα, προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος από το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων που είχε το πρωί, έπειτα από την αλλαγή κιβωτίου που έκανε η M-Sport στο Fiesta WRC στο μεσημεριανό Σέρβις.

Εξαιρετικά ατυχής ήταν η κατάληξη της ημέρας και για τον Τέμου Σούνινεν, που είχε αρκετά καλό ρυθμό το πρωί: ο Φινλανδός βγήκε από το δρόμο στην τελευταία Ειδική της ημέρας, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει διότι το Fiesta WRC έμεινε κολλημένο εκτός δρόμου.

WRC - ΡΑΛΙ ΟΥΑΛΙΑΣ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά την 1η ημέρα)

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί οι ευρωβουλευτές παίρνουν 6.824,85 ευρώ (καθαρά)

Όλοι ξέρουμε τα προνόνομια των εκπροσώπων μας στην Ευρωβουλή. Καλό να είναι πριν ψηφίσουμε να έχουμε μια εικόνα και για τα καθήκοντά τους.

Ντοκουμέντο: Όταν ο Ανδρέας έκανε νόμιμες τις εκτρώσεις το 1986

"Γιατί δεν νομιμοποιεί η κυβέρνηση και τις κλοπές και τους βιασμούς και τα ναρκωτικά";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ