OPINIONS

Δεν τον άφησαν να νικήσει

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αδικία που ένιωσε στο πετσί του ο Παναθηναϊκός. Δεν του δόθηκαν δύο καθαρά πέναλτι και δεν πήρε μία νίκη που άξιζε. Το φοβερό α' ημίχρονο της ομάδας και το πρόβλημα στο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μπάλα μέσα στο Φάληρο, έκανε το καλύτερό του πρώτο ημίχρονο φέτος, αλλά στο τέλος έφυγε χαμένος από το γήπεδο και ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη που δεν άξιζε. Όλη αυτή η φασαρία, που έγινε μετά το ματς του Βόλου έπιασε τόπο και το θύμα ήταν ο Παναθηναϊκός.

Όχι ένα, αλλά δύο πέναλτι δεν δόθηκαν χθες. Στην πρώτη στο 10' ο Καμαρά διώχνει την μπάλα και στη συνέχεια πατάει άσχημα χαμηλά στο πόδι τον Μπουζούκη. Ο Σιδηρόπουλος το βλέπει και καλεί τον Γκεστράνιους στο VAR. O διαιτητής βλέπει, ό,τι βλέπουμε εμείς και λέει " παίζεται".

Καθαρό πέναλτι, που δεν δόθηκε και όποιος πει ότι βρίσκει την μπάλα ο Καμαρά να μας εξηγήσει γιατί στο 17' ο Χατζηγιοβάνης βρίσκει την μπάλα και στη συνέχεια με την φόρα που έχει ανατρέπει τον Βαλμπουενά και του δίνεται και φάουλ και κάρτα;

Στο δεύτερο ημίχρονο, άλλο ένα πέναλτι. Ο Μπα πατάει καθαρά τον Μακέντα και δεν τον αφήνει να διεκδικήσει την μπάλα μέσα στην περιοχή. Στο 51' έγινε αυτή η φάση. Ο Σιδηρόπουλος βλέπει πέναλτι, καλεί τον Γκεστράνιους στο VAR και ο ξένος διαιτητής πάλι λέει " παίζεται", για να φύγει ήσυχος για την πατρίδα του και να μην έχει τίποτα... αυτόφωρα.

Το χθεσινό, μου θύμισε κάποια παλιά... καλά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τότε που ο Παναθηναϊκός πήγαινε σαν πρόβατο σε σφαγή στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και του απαγορευόταν να κερδίσει. Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ, μετά την φασαρία που έγινε για το ματς του Βόλου, ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει χθες και κέρδισε. Πρόκειται για μία καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, αφού αν δινόταν το πέναλτι στο πρώτο μέρος και ο Παναθηναϊκός προηγείτο 0-1 θα ήταν δύσκολο να αλλάξει κάτι, ενώ και στο δεύτερο να δινόταν το πέναλτι στο 51' και έβαζε γκολ ο Παναθηναϊκός θα μιλούσαμε για άλλη εικόνα αγώνα.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το 0-2 έγινε 1-0 επειδή όπως είπαμε ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει. Το πρώτο είναι το καλύτερο ημίχρονο που έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός. Εβαλε την μπάλα κάτω, έβγαλε συνεργασίες με τα μπακ του και τα χαφ του και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ έβαλε και ένα γκολ με τον Γιόχανσον που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι άλλες τρεις φάσεις ήταν φάσεις για γκολ. Στην πρώτη ο Ζαχίντ δεν μπόρεσε να σκοράρει, στη δεύτερη ο Δώνης έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι (σε μία φοβερή συνεργασία με τέσσερις παίκτες) και στην τρίτη ο Γιόχανσον βρέθηκε πάλι απέναντι από τον Σα, αυτή τη φορά δεν ήταν οφσάιντ, αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και είχε σχεδόν ακυρώσει τον Ολυμπιακό επιθετικά, που σε αυτό το διάστημα είχε και αυτός δύο καλές φάσεις με τον Μασούρα. Και στις δύο επενέβη ο Διούδης, αλλά η μία απόκρουση ήταν δύσκολη.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ

Μετά από ένα τόσο καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε ο Παναθηναϊκός, ήταν λογικό στο δεύτερο να μην έχει την ίδια απόδοση. Η ίωση επηρέασε τον Κουρμπέλη που έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε η ομάδα να κρατήσει την μπάλα και να κάνει το παιχνίδι της.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έκανε εκτός από το γκολ την φάση του Χριστοδουλόπουλου (που κι αυτή άρχισε από φάουλ πάνω στον Κουρμπέλη). Δεν είχε άλλη φάση. Και το γκολ ήρθε όταν Ινσούα και Χατζηγιοβάνης έχουν κερδίσει την μπάλα πάνε να φύγουν στην επίθεση, αλλά μπερδεύονται και την χάνουν και στη συνέχεια από τα πόδια του Βαλμπουενά έφθασε στον Ελ Αραμπί που πρόλαβε τον Σένκεφελντ (για πρώτη φορά) και σκόραρε.

Σε αυτό το ημίχρονο πέρα από το πέναλτι που και πάλι δεν δίνεται στο 51' και θα μπορούσε να γίνει το 0-1, ήταν φανερή η έλλειψη βάθους στο ρόστερ. Ο Δώνης έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την επίθεση και να φρεσκάρει τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη που είχαν κάνει τρομερό 60άλεπτο καλύπτοντας χώρους. Έβγαιναν σωστά στην επίθεση και είχαν κουραστεί. Μπήκαν ο Μπεκ, ο Περέα και ο Καμπετσής, αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Και έτσι φθάσαμε στο τελικό 1-0, που αδικεί τον Παναθηναϊκό.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Το χθεσινό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Γιόχανσον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Εκανε όργια δεξιά, έβαλε ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε, και παραλίγο να βάλει άλλο ένα. Έσβησε τον Μασούρα, αλλά και τον Βαλμπουενά και ήταν η ευχάριστη έκπληξη . Λίγο ακόμα και ο Σουηδός μπορούσε να το πάρει μόνος του το παιχνίδι αν και μπακ.

Αυτός ο Γιόχανσον φυσικά και είναι ο ιδανικός μπακ για την ομάδα, αλλά θα είναι έτσι αν θα μείνει; Και το κυριότερο είναι πολλές οι 400.000 ευρώ για ένα μπακ και γι' αυτό είναι απίθανο να έχουμε παραμονή του Σουηδού. Πάντως, χθες, ήταν καταπληκτικός και έκανε τη διαφορά. Εξαιρετικός για άλλο ένα παιχνίδι ο Πούγγουρας, που εξελίσσεται σε πολύ καλό στόπερ.

ΦΑΝΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Με τα "εγκλήματα" που έχουν γίνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές, σε κάθε ματς που περνάει φαίνεται και το πρόβλημα στο γκολ. Χθες, έκανε τρεις ευκαιρίες η ομάδα στο πρώτο μέρος και γκολ δεν έβαλε διότι δεν έχει σκόρερ στο ρόστερ. Και ο Μακέντα που έκανε πολλή δουλειά και κινήσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος, που δημιούργησαν πρόβλημα στον Ολυμπιακό, γκολτζής δεν είναι.

Γι' αυτό ο Παναθηναϊκός σε κανονική ροή αγώνα δυσκολεύεται να σκοράρει και χθες αν ο Γκεστράνιους δεν... κατάπινε τα δύο πέναλτι, η ομάδα θα είχε πετύχει μία μεγάλη νίκη, ενώ θα έβαζε γκολ και πάλι από στημένη φάση. Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μπει στα playoffs πρέπει τον Γενάρη να έρθουν δύο παίκτες τουλάχιστον που να έχουν το γκολ. Αλλιώς θα μείνει με τις καλές εμφανίσεις στο τέλος και εκτός playoffs. Ο Δώνης προπονητής είναι, μάγος δεν είναι και με βάση το ρόστερ της ομάδας, παρουσιάζει κάτι που στα περισσότερα παιχνίδια είναι καλύτερο από τον αντίπαλο, αλλά δεν κερδίζει.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Φυσικά και μου έκανε κακή εντύπωση που έβραζαν τα αποδυτήρια και οι παίκτες χτυπιόντουσαν μετά το παιχνίδι, για τα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν, για το ότι δεν τους σεβάστηκαν και η ΠΑΕ. Όχι μόνο ανακοίνωση δεν έβγαλε, αλλά δεν έκανε έστω μία ενημέρωση για την αλλοίωση αποτελέσματος. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης τα είπε όλα. Βλέποντας τις φάσεις των πέναλτι στο συνδρομητικό και ενώ μίλαγε στην κάμερα είπε " είναι δυνατόν να μην δοθούν αυτά τα πέναλτι. Τι να πω; Συνεχίζουμε. Δεν πειράζει. Ο Θεός βλέπει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ