NBA

Ράπτορς - Γουόριορς: Ο παλιός είναι αλλιώς

Ράπτορς - Γουόριορς: Ο παλιός είναι αλλιώς
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Οι παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν συμμετάσχει σε 102 παραπάνω αγώνες Τελικών σε σύγκριση με τους αντίστοιχους των Τορόντο Ράπτορς.

Από τη μία πλευρά υπάρχει μία ομάδα που συμμετέχει στους Τελικούς του ΝΒΑ για 5η συνεχόμενη χρονιά, κάτι που μόνο οι Μπόστον Σέλτικς της δεκαετίας του '60 έχουν κάνει στο παρελθόν. Από την άλλη, υπάρχει μία ομάδα που περίμενε 24 χρόνια μέχρι να φτάσει στην πηγή . Αν η εμπειρία παίζει όντως μεγάλο ρόλο στους Τελικούς, τότε σίγουρα δεν θα είναι στο πλευρό των Ράπτορς.

Οι Γουόριορς έχουν το πάνω χέρι στον παράγοντα "εμπειρία". Σε κάθε επίπεδο. Ο Νικ Νερς διανύει την πρώτη του χρονιά ως προπονητής ομάδας ΝΒΑ. Ο Στιβ Κερ, από την άλλη, έχει κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα, πέντε ως παίκτης και τρία ως προπονητής. Επιπλέον, συμμετέχει στους Τελικούς για 10η φορά τα τελευταία 13 χρόνια. Του έχει γίνει σχεδόν ρουτίνα. Μία ρουτίνα, βέβαια, που δεν βαριέται ποτέ.

" Υπάρχει μία αίσθηση αυτοπεποίθησης σε κάθε γύρο που περνάμε, παράλληλα όμως υπάρχει και μία αίσθηση χαράς και ικανοποίησης το να φτάνεις στους Τελικούς. Είναι δύσκολο να το κάνεις", τονίζει ο Στιβ Κερ. Σαφώς και κάτι παραπάνω γνωρίζει ο προπονητής των Γουόριορς. Το ίδιο ισχύει και για τον Στέφεν Κάρι, τον Κέβιν Ντουράντ , τον Κλέι Τόμπσον, τον Ντρέιμοντ Γκριν , τον Αντρε Ιγκουοντάλα...

Ράπτορς - Γουόριορς: Ο παλιός είναι αλλιώς
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ: ΡΑΠΤΟΡΣ - ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ 38-140

Οι 10 από τους 15 παίκτες των Γουόριορς έχουν εμπειρία από Τελικούς. Οι πέντε εξ αυτών (Κάρι, Τόμπσον, Γκριν, Ιγκουοντάλα, Λίβινγκστον) ήταν παρόντες και στους προηγούμενους τέσσερις Τελικούς που έφτασαν οι "Dubs",ενώ ο Κέβιν Ντουράντ έχει τρεις παρουσίες, δύο με το Γκόλντεν Στέιτ και μία με την Οκλαχόμα Σίτι. Συνολικά οι παίκτες των Γουόριορς έχουν συμμετάσχει σε 140 αγώνες Τελικών. Οι αντίστοιχοι των Ράπτορς σε 38.

Ο Κοουάι Λέοναρντ και ο Ντάνι Γκριν έφτασαν στους Τελικούς το 2013 και το 2014 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο Σερτζ Ιμπάκα είχε βοηθήσει την Οκλαχόμα Σίτι στην πορεία μέχρι τους Τελικούς το 2012. Υπάρχει επίσης και ένας πρώην παίκτης των Γουόριορς, ο Πάτρικ ΜακΚό, μέλος των πρωταθλητών "πολεμιστών" το 2017 και το 2018. Όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/5, 04:00) στηνScotiabank Arena του Τορόντο.

Ράπτορς - Γουόριορς: Οι συμμετοχές σε Τελικούς

Ράπτορς - Γουόριορς: Ο παλιός είναι αλλιώς

Photo credits: AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ