NBA

Ντάνι Γκριν: Έχει σπάσει τα καλάθια στα playoffs

Ντάνι Γκριν: Έχει σπάσει τα καλάθια στα playoffs
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ο Ντάνι Γκριν ήταν ο 2ος πιο εύστοχος σουτέρ τρίποντων στην κανονική περίοδο, έχει σπάσει όμως τα καλάθια στα playoffs (VIDEOS).

Ο Ντάνι Γκριν είναι σταθερά ένας από τους καλύτερους σουτέρ στο ΝΒΑ εδώ και χρόνια. Ειδικά στην φετινή κανονική περίοδο, ο σούτινγκ γκαρντ του Τορόντο σούταρε με 45,5% στα τρίποντα, το δεύτερο καλύτερο ποσοστό σε όλο το πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον Τζο Χάρις. Στα playoffs, πάντως, ελάχιστοι σουτάρουν χειρότερα από αυτόν.

Ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ ολοκλήρωσε τη σειρά με το Μιλγουόκι έχοντας συνολικά 4/23 τρίποντα (17,4%) και 2/9 δίποντα (22,2%), ενώ έχασε 14 από τα τελευταία 15 τρίποντα που επιχείρησε, με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι ελεύθερα. Φυσιολογικά, λοιπόν, ο χρόνος συμμετοχής του έπεσε από τα 35 λεπτά (που έπαιξε στο πρώτο ματς της σειράς) στα 14,5 του 6ου ανατολικού τελικού. Ο ίδιος, βέβαια, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι το αυτονόητο: να συνεχίσει να σουτάρει.

"ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΟΥΤ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ"

" Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Και είναι δύσκολο να μην το σκέφτομαι, επειδή όλοι σου λένε να μην το σκέφτεσαι", έλεγε μετά την προπόνηση της Δευτέρας ο Γκριν. " Κανείς δεν είναι πιο επικριτικός και εκνευρισμένος από τον παίκτη που περνάει κάτι τέτοιο. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι περιμένουν να βάλω σουτ και αυτό θέλω κι εγώ. Πιστέψτε με, προσπαθώ".

Αν υπάρχει κάποιος που δεν ανησυχεί, αυτός είναι ο Κάιλ Λάουρι. " Νομίζω ότι (οι Τελικοί) θα είναι μία νέα σειρά για τον Ντάνι. Η προηγούμενη σειρά τελείωσε. Δεν έχει καν σημασία πια. Κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε, πέραν του ότι βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε τους αγώνες. Αυτό κρατάμε από εκείνη τη σειρά. Ο Ντάνι θα είναι καλά. Θα είναι έτοιμος στο πρώτο ματς", λέει ο πόιντ γκαρντ του Τορόντο.

Photo credits: AP Photo/Chris Szagola

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ