NBA

Ντρέιμοντ Γκριν: Ο τίτλος χρειάζεται θυσίες και δίαιτα

Ντρέιμοντ Γκριν: Ο τίτλος χρειάζεται θυσίες και δίαιτα
AP Photo/Craig Mitchelldyer AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Οι τέσσερις απολαύσεις που έκοψε ο Ντρέιμοντ Γκριν, η απώλεια 10,5 κιλών σε δύο μήνες και η συνομιλία με τον Μπομπ Μάιερς που τον ώθησε να αρχίσει δίαιτα (VIDEO).

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι "άλλος" παίκτης σταplayoffs του ΝΒΑ και ο λόγος είναι προφανής: έχει χάσει κιλά. Πολλά κιλά. ΟAll-Starπάουερ φόργουορντβρίσκεται σε δίαιτα από τονπερασμένοΜάρτιο, χάρις στην οποία έχασε 10,5 κιλά σε δύο μήνες, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένος σταplayoffs.Κάτι που οφείλει ουσιαστικά στονΜπομπ Μάιερς.

Μίασυνομιλία που είχε με τονgeneral managerτης ομάδας τον περασμένο Μάρτιο, ώθησε τονΓκριννα κόψει μαχαίρι τους τελευταίους τρεις μήνες τέσσερις αγαπημένες του απολαύσεις: ταCheetos,ταSnickers,το κρασί και την τεκίλα! " Μου είπε ότι εάν δεν βρωτην φόρμαμου,δεν πρόκειται να κατακτήσουμετο πρωτάθλημα",τόνισεο Γκριν. Δεν έχει σημασία τι άλλο του είπε ο Μάιερς. Ό,τι κι αν ήταν αυτό, προφανώς έπιασε.

Έπειτα από μία μάλλον μέτρια κανονική περίοδο, κατά την οποία είχε 7,4 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 6,9 ασίστ ανά αγώνα, οπάουερ φόργουορντ των Γουόριορς έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα νούμερα του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες καιπραγματοποιείκαταπληκτικές εμφανίσεις σταplayoffs.Ειδικά από την ημέρα που τραυματίστηκε ο Κέβιν Ντουράντ, κάνει τα πάντα στο γήπεδο.Όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Γκριν έχει σταplayoffs13,6 πόντους, 9,9 ριμπάουντ, 8,2 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και 1,7 κοψίματα κατά μέσο όρο, σουτάροντας παράλληλα με ποσοστό 52,1%, σε σύγκριση με το 44,5%που είχε στηνκανονική περίοδο.Συν τοις άλλοις, έφτασε τα οκτώ τριπλ-νταμπλ σταplayoffsκαιείναι πλέον 3ος στην ιστορική λίστα, πίσω μόνο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Μάτζικ Τζόνσον.Όχι κι άσχημα για έναν παίκτη που επιλέχθηκε στοΝο. 35τουDraftπριν απόεπτάχρόνια...

Ο Ντρέιμοντ Γκριν βρέθηκε στο Γκόλντεν Στέιτ ουσιαστικά από σπόντα. Μέσω τουdraft pickπου απέκτησαν οι Γουόριορς το 2011, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής που έκαναν τότε με τους Νετς,όπου έστειλαν δύο συμβόλαια που έληγαν (Νταν Γκάτζουριτς και Μπράνταν Ράιτ) για τον Τρόι Μέρφι.Μία φαινομενικά ασήμαντη ανταλλαγή, που βοήθησε να αλλάξει όλη η σύγχρονη ιστορία των Γουόριορς.

Photo credits: AP Photo/Craig Mitchelldyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ