NBA

NBA: Λίγκα και παίκτες ενωμένοι για την καταπολέμηση του ρατσισμού

NBA Commissioner Adam Silver speaks during a news conference at Vivint Smart Home Arena, Wednesday, Oct. 23, 2019, in Salt Lake City. The NBA announced that Salt Lake City has been selected to host the NBA All-Star Game in 2023. (AP Photo/Rick Bowmer)
NBA Commissioner Adam Silver speaks during a news conference at Vivint Smart Home Arena, Wednesday, Oct. 23, 2019, in Salt Lake City. The NBA announced that Salt Lake City has been selected to host the NBA All-Star Game in 2023. (AP Photo/Rick Bowmer) AP PHOTO/RICK BOWMER

Τα παιχνίδια στο Ορλάντο θα χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε η κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της φυλετικής αδικίας.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του ΝΒΑ στη δράση που όπως είναι γνωστό θα γίνει στο Ορλάντο και τη Disney World. Βεβαίως αρκετοί παίκτες έχουν ενστάσεις για την επιστροφή στη δράση, θέλοντας κυρίως με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό και τη φυλετική αδικία στις ΗΠΑ, μετά τα όσα συνέβησαν με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Από την πλευρά του ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, έχει επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου οι ομάδες να επιστρέψουν στα παρκέ και μάλιστα ηγήθηκε της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Ένωσης των παικτών, στην οποία αποφασίστηκε ότι όλες οι πλευρές θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του “συστημικού ρατσισμού και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

" Το πρωτάθλημα και οι παίκτες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού στη χώρα μας και δεσμευόμαστε για συλλογική δράση για την οικοδόμηση μιας πιο ισότιμης και δίκαιης κοινωνίας. Ένας κοινός στόχος της επανεκκίνησης της σεζόν μας θα είναι να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας στο Ορλάντο για να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σίλβερ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ