ΝΒΑ: Ο Λου Γουίλιαμς έχει σοβαρές ενστάσεις για την επιστροφή στην δράση

Ο Λου Γουίλιαμς είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα επιστρέψει στο γήπεδο ή όχι, για την ολοκλήρωση της σεζόν στο ΝΒΑ. Πώς δικαιολόγησε τις αμφιβολίες του.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τους παίκτες του ΝΒΑ προκειμένου να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν στην δράση και θα διεκδικήσουν το δαχτυλίδι για φέτος, ή θα απέχουν -είτε λόγω του κορονοϊού είτε ως αντίδραση στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Μετά την ενημέρωση από την πλευρά της Ένωσης Παικτών για το υγειονομικό πρωτόκολλο της Disney World, έχει δοθεί προθεσμία μίας εβδομάδας προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφαση κάθε παίκτη (στην ομάδα του). Η Τετάρτη 24 Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για αυτό το γεγονός, με τον Λου Γουίλιαμς να εμφανίζεται πολύ προβληματισμένος από αυτό το γεγονός.

"Ο λόγος για τον οποίο κάποια από τα παιδιά υποστηρίζουν την τάση να μην παίξουν είναι γιατί, βασικά, δεν θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου. Για εμάς, το μόνο κέρδος αν δεν παίξουμε, είναι ότι θα διατηρήσουμε το μυαλό όλων στη... μάχη (απέναντι στον φυλετικό ρατσισμό). Κι αυτή η επιστροφή πρόκειται να συμβεί σε έξι εβδομάδες, ο κόσμος ίσως χρειάζεται να επουλώσει τις πληγές του.

Μπορεί να μας χρειάζεται στο γήπεδο. Αλλά αν μαύρα παιδιά ή μαύροι ενήλικες ή οποιοσδήποτε βιώσει την αστυνομική βαρβαρότητα και δολοφονείται, κι εμείς παραμένουμε πολύ εκνευρισμένοι, δεν ξέρω αν θα είναι προτεραιότητα να ντυθούμε και να βρεθούμε στο παρκέ" ανέφερε αρχικά ο γκαρντ των Λος Άντζελες Κλίπερς σε δηλώσεις του, για να εξηγήσει πως όλο αυτό έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το γεγονός πως "θα φαίνεται σαν να μην μας ενδιαφέρει τι γίνεται (στις κοινωνικές εξεγέρσεις λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό). Εφόσον γυρίσουμε στο γήπεδο, πόσο χώρο θα έχουμε για να εκφράσουμε την άποψή μας και την στήριξή μας σε όλη την κοινωνία; Μπορούμε να έχουμε πάνω στη φανέλα το "Black Live Matters"; Μπορεί στο παρκέ να υπάρχει αυτό το μήνυμα. Με σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τη "δύναμή" μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες (για το τι θα κάνω), θα είμαι ειλικρινής".

AP Photo/Mark J. Terrill

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.