ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Λίγο πριν επιστρέψουν στην EuroLeague για τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, διαβάστε τι έκαναν στα εγχώρια πρωταθλήματα οι ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μετά τις back to back αναμετρήσεις, οι περισσότερες ομάδες της EuroLeague τα βρήκαν σκούρα στα εγχώρια πρωταθλήματα. Παρόλ' αυτά, έκαναν το καθήκον τους με την Αναντολού Εφές να είναι η μοναδική (!) που δεν νίκησε αυτό το τριήμερο.

Αναντολού Εφές - Ερυθρός Αστέρας (24/11, 19:00)

Η Μπάνβιτς "γκρέμισε" την Αναντολού Εφές από την κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος, με τον Τζόρνταν Θίοντορ να υποχρεώνει την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στην πρώτη ήττα της εντός των συνόρων ( 69-68 ). Με το "πόδι στο γκάζι" στο β' ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας απέφυγε τις περιπέτειες στον αγώνα με τη Σόκολι, φτάνοντας σε εντός έδρας νίκη (91-70), για να κάνει το 10/10 στην Aba Liga.

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ (24/11, 19:45)

Με το περιφερειακό σουτ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας το Λαύριο ( 80-64 ) για να κάνει το 7/7 στην Stoiximan.gr Basket League, σε ένα παιχνίδι όπου ο Πάτρικ Γιανγκ έδειξε σαφώς βελτιωμένος, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτή τη φορά, το ντέρμπι κατέληξε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η "ομάδα του λαού" επιβλήθηκε έπειτα από συγκλονιστικό αγώνα με 85-83 εκτός έδρας της Χάποελ Ιερουσαλήμ του Αμάρε Στουντεμάιρ και θα πάει στο ΣΕΦ με καλή ψυχολογία για τον αγώνα με τους "ερυθρόλευκους".

Ζάλγκιρις - Μπάμπεργκ (24/11, 20:00)

Ο Μπροκ Μότουμ ήταν πάλι απολαυστικός, με τη Ζάλγκιρις να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Πιένο (98-84), με το δίποντο να τη διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην LKL. Στην EuroLeague αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αλλά στην Μπουντεσλίγκα η Μπάμπεργκ έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Με τη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου ( 89-80 ) έφτασε στο 11/11 και προφανώς δεν απειλείται προς το παρόν από κάποια άλλη ομάδα.

Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε (24/11, 21:45)

Δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά η ουσία είναι πως η Αρμάνι Μιλάνο έκανε το 8/8 στη Lega Basket, με την Κρεμόνα να προστίθεται στη μακρά λίστα των θυμάτων της ( 76-72 ) εντός των συνόρων. Από την άλλη, με τον Κώστα Σλούκα να ηγείται της προσπάθειας στα 26'51'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η Φενέρμπαχτσε πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα απέναντι στην Μπουγιουκτσεμεκτσέ ( 80-60 ).

Ρεάλ Μαδρίτης - Ούνικς Καζάν (24/11, 22:00)

Ο τέταρτος αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης σε εφτά ημέρες ήταν επίσης νικηφόρος, με τη "Βασίλισσα" να ξεπερνά αναίμακτα το πολύ απαιτητικό πρόγραμμά της. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο νίκησε την Γκραν Κανάρια ( 68-76 ) και έφτασε τις εφτά νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις στη Liga Endesa. Με τον Κώστα Καϊμακόγλου να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, η Ούνικς Καζάν πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρίγα ( 89-84 ), δείχνοντας πως είναι έτοιμη για τη μονομαχία απέναντι στην ισπανική ομάδα.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια (25/11, 19:00)

Με χαρακτηριστική άνεση έκανε το 6/6 στη VTB League η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού το εμπόδιο της Κάλεβ αποδείχθηκε εξαιρετικά χαμηλό ( 87-68 ). Το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης χρειάστηκε η Μπασκόνια για να επιβληθεί της Σαραγόσα ( 101-92 ), σε ένα παιχνίδι όπου πάντως η ομάδα του Σίτο Αλόνσο λίγο έλειψε να υποχρεωθεί σε εντός έδρας απώλεια που θα την απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από τις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Γαλατάσαραϊ - Μπαρτσελόνα (25/11, 19:00)

Μπορεί να μην είχε στη σύνθεσή της για ένα ακόμη παιχνίδι τους -τιμωρημένους- Ρας Σμιθ και Τζάστιν Ντέντμον, παρόλ' αυτά η Γαλατάσαραϊ είχε τον τρόπο για να πάρει τη νίκη σε βάρος της Μπεσίκτας ( 84-78 ) στο σημαντικότερο παιχνίδι του τριημέρου στην TBL. Η νίκη επί της Εστουδιάντες ( 92-80 ) επανέφερε την ηρεμία στο "στρατόπεδο" της Μπαρτσελόνα, η οποία παρατάχθηκε για ένα ακόμη παιχνίδι με πολλά προβλήματα.

Παναθηναϊκός - Νταρουσάφακα (25/11, 21:45)

Μετά τις δύο σερί ήττες στην EuroLeague, ο Παναθηναϊκός Superfoods επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, αφού επιβλήθηκε του Άρη στο Nick Galis Hall ( 71-59 ), "πατώντας το γκάζι" στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Από μέρους της, η Νταρουσάφακα δεν χρειάστηκε να "πατήσει" ιδιαίτερα το γκάζι προκειμένου να νικήσει την Άνκαρα ( 71-62 ) και να έρθει δίχως περαιτέρω απώλειες στο ΟΑΚΑ για τη μονομαχία με το "τριφύλλι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ