MEDIA

Δύο (συν μία) νέες εφημερίδες και ένθετο "Φιλάθλος"!

Δύο (συν μία) νέες εφημερίδες και ένθετο "Φιλάθλος"!

Το όνομα της εφημερίδας του Χατζηνικολάου και πότε κυκλοφορεί, τι ετοιμάζουν τα "Παραπολιτικά", τι ρεκόρ έκανε το «Deal» του Alpha. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Όπως είχαμε γράψει από καιρό, από τα μέσα Ιανουαρίου , δύο νέες πολιτικές εφημερίδες θα κρεμαστούν στα περίπτερα, την ώρα που κλείνουν άλλες δύο: το «Βήμα» και «Τα Νέα » .

Η πρώτη είναι από τον Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου και θα ονομάζεται «Ειδήσεις» με το «Αληθινές» στο πλάι του λογότυπου, ήτοι η ελληνική μετάφραση του «Real News»! και θα κρεμαστεί για πρώτη φορά στα περίπτερα την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Δύο (συν μία) νέες εφημερίδες και ένθετο "Φιλάθλος"!

Στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται ότι : « Οι αληθινές «Ειδήσεις» θα βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων με όλη την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, διεθνή, αθλητική και πολιτιστική επικαιρότητα, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, σχόλια, αναλύσεις, παρασκήνια και έγκυρες υπογραφές. Κάθε Σάββατο, οι «Ειδήσεις» θα κυκλοφορούν με τρία ένθετα: την οικονομική εφημερίδα «Αγορά», την αθλητική εφημερίδα «Φίλαθλος» και το «Weekend», έναν πλήρη οδηγό για το Σαββατοκύριακο, για όλη την οικογένεια. Και, φυσικά, κάθε Κυριακή, η αγαπημένη, σταθερή συνήθεια των αναγνωστών, η «Realnews», που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της. Την κυκλοφορία της νέας εφημερίδας «Ειδήσεις» από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, προανήγγειλε ο Εκδότης και Διευθυντής της, Νίκος Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στον REAL FM 97,8».

Πίσω από τις… λέξεις διακρίνεται αν μη τι άλλο η επάνοδος της αθλητικής εφημερίδας «Φίλαθλος», ως ένθετη στη νέα εφημερίδα. Ο «Φ» που ανήκε στον όμιλο των αδελφών Κουρή (Γιώργου και Μάκη) της «Αυριανής» κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982 και έκλεισε 3 Οκτωβρίου 2011. Μια εφημερίδα που έφερε μια νέα αντίληψη στον αθλητικό Τύπο, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μη οπαδική: στην ιστορία έμειναν οι στήλες «Χωρίς παρωπίδες» του Ηλία Μπαζίνα, και «Αποδυτηριάκιας», που συνήθως την έγραφε ο Νίκος Καραγιαννίδης, διευθυντής της εφημερίδας. Σήμερα, ο «Αποδυτηριάκιας» συνεχίζει μέσω διαδικτύου όπως, εδώ και λίγο καιρό, και η εφημερίδα στο filathlos.gr όπου αναρτήθηκε επίσης η κυκλοφορία των «Ειδήσεων» . Τον Αύγουστο του 2013, έγιναν προσπάθειες να επανακυκλοφορήσει η εφημερίδα, με το όνομα «Ο Φίλαθλος της νέας εποχής» ωστόσο η προσπάθεια επανέκδοσης ναυάγησε και ο γιος του Γιώργου Κουρή, Ανδρέας, έβγαλε στο διαδίκτυο την εν λόγω ιστοσελίδα.

Δύο (συν μία) νέες εφημερίδες και ένθετο "Φιλάθλος"!

Συνάμα, η «Αγορά» καταργείται από σαββατιάτικη οικονομική εφημερίδα και μετατρέπεται σε ένθετη. Ίσως γίνει κάτι ανάλογο και με την «Επένδυση» του ομίλου των «Παραπολιτικών» που σύντομα (ιδού η δεύτερη εφημερίδα) θα εκδώσουν την «Ελευθερία του Τύπου». « Πρόκειται για το καθηµερινό φύλλο που -µε φόντο τα όσα συµβαίνουν γενικότερα στον χώρο των ελληνικών media, αλλά και την περιπέτεια που βιώσαµε πριν από λίγο καιρό οι άνθρωποι του Οµίλου µε την προσπάθεια φίµωσής µας, που κινητοποίησε το σύνολο του δηµοσιογραφικού και του πολιτικού κόσµου, αλλά και τα διεθνή δηµοσιογραφικά όργανα, αποκτά εκτός των άλλων και µεγάλη σηµασία από σηµειολογικής πλευράς» ανέφερε η σχετική ανάρτηση στο parapolitika.gr . Η στελέχωση της νέας εφηµερίδας προχωρά µε γρήγορους ρυθµούς. Επικεφαλής του εγχειρήµατος θα είναι ο πολύπειρος Χρήστος Μουλίνος, µέχρι πρότινος γενικός διευθυντής των εφηµερίδων «∆ηµοκρατία» και «Espresso», ο οποίος πλαισιώνεται από στελέχη όπως ο Κώστας Μουρδουκούτας από το «Εθνος» και παλαιότερα τον «Ελεύθερο Τύπο» και οι Ανδρέας Λιόσης και Κώστας Σαλαµούρας, προερχόµενοι από τη «∆ηµοκρατία».

Στα περίπτερα κυκλοφορεί σύντομα και η «Αρης είσαι», όπως είχαμε αναφέρει από καιρό . Θα είναι εβδομαδιαία αθλητική, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο του γραπτού Τύπου, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του Αρη. « Ουσιαστικά, πρόκειται για την υλοποίηση της «απαίτησης» όλων εκείνων που βρίσκονται κοντά και υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον ιστορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης (διανύει φέτος τον 103ο χρόνο «ζωής») και φιλοδοξεί να διατηρηθεί ψηλά στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, διεκδικώντας νέες διακρίσεις» πόσταρε σχετικά η δημοσιογραφική ομάδα και αυτή είναι και η φιλοδοξία των εμπνευστών της έκδοσης Δημήτρη Παπαϊωάννου και Ηλία Πόππη. Η εφημερίδα «Αρης είσαι!» κυκλοφορεί κάθε Σάββατο με 48 ή 56 σελίδες, με τιμή 1 ευρώ), με σύγχρονο lay out και αποκλειστικά θέματα.

Δύο (συν μία) νέες εφημερίδες και ένθετο "Φιλάθλος"!

Και θα είναι με την υπογραφή των Γιάννη Δασκάλου, Χρύσανθου Τσαλτίδης, Δημήτρη Οσσανλή, Αλέξη Σαββόπουλου, Χρήστο Γκάλη, Γιάννη Σαλαλμαζίδη. Θα γράφουν οι Τίμος Δεληγιαννίδης, Ελένα Τσαλκατίδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σαρόπουλος, Νίκος Οικονόμου, Αριστοτέλης Σαββίδης, Δημήτρης Σαχινίδης, Λήδα Χούκλη και Γιώργος Σπέντζος.

Ειδική συνεργασία θα υπάρχει με τους Χρήστο Δ. Σαμαρά, Μιχάλη Λεάνη, Βασίλης Κεχαγιάς, Γιάννης Νάτου, Κώστας Βελιτσικάκης και Και πολλοί ακόμη…

Η απόλυτη κυριαρχία του «Deal»

Το «Deal» και ο Χρήστος Φερεντίνος συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις στον πίνακα τηλεθέασης και παραμένουν αμετακίνητοι από την 1η θέση. Χθες Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, για παράδειγμα, στο δυναμικό κοινό (15-44) έκανε 31,6%, ενώ ο ανταγωνισμός, τα «Δίδυμα Φεγγάρια» του ANT1 σημείωσαν 6,1% και έμειναν πίσω 25 ολόκληρες μονάδες! Την ίδια μέρα το «Deal» στο γενικό σύνολο έκανε 25,2%, ενώ σε επιμέρους κοινά άγγιξε και το 49,4% (άνδρες ηλικίας 15-34).

Δύο (συν μία) νέες εφημερίδες και ένθετο "Φιλάθλος"!

Είναι αξιοσημείωτο πως ένα μήνα μετά την μεταφορά της σειράς του ΑΝΤ1 «Δίδυμα Φεγγάρια» απέναντι από τον Χρήστο Φερεντίνο, το «Deal» συνεχίζει να μην το…. κουνάει από την κορυφή με ποσοστά 23,2% στο γενικό σύνολο και 25,1% στα δυναμικά κοινά. Η πρωτιά όμως για το «Deal» είναι… καθημερινότητα από την αρχή της σεζόν. Συγκεκριμένα, το «Deal» από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη ζώνη προβολής του με 26,5% στο σύνολο και με 27,2% στο δυναμικό κοινό (15-44).

Τράγκας και «Κακά Κορίτσια» στον Παραπολιτικά FM

Δύο προσθήκες έκανε στο νέο πρόγραμμά του ο Παραπολιτικά FM 90,1. Από την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν τα «Κακά Κορίτσια» Έλενα Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου που ήταν στο Βήμα FM, στις 16:00 ενώ ο Γιώργος Τράγκας, που έφυγε από τον Real FM, θα ξεκινά στις 08:00 με τρίωρο πρόγραμμα.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ