MEDIA

Δεν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ύστερα από 86 χρόνια "Τα Νέα"

Δεν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ύστερα από 86 χρόνια "Τα Νέα"
© 2012

Ως αναμενόταν, δεν κρεμάστηκε στα περίπτερα η ιστορική εφημερίδα. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος

Η εφημερίδα «Τα Νέα» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 28 Μαΐου 1931 με την ονομασία «Αθηναϊκά Νέα» και το 1945 έλαβε τη σημερινή ονομασία της. Προγραμματικά η εφημερίδα εκδόθηκε για να αντισταθεί στον κιτρινισμό του Τύπου, εναντίον του οποίου η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου είχε ψηφίσει νόμο που προέβλεπε αυστηρές ποινές για όσες εφημερίδες συκοφαντούσαν τον ιδιωτικό βίο δημοσίων και όχι μόνο προσώπων.

Αφορμή για την ψήφιση του νόμου ήταν η σκανδαλοθηρική εκστρατεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Ακρόπολις» κατά στελεχών της κυβέρνησης Βενιζέλου αλλά και συνεργατών του. Η προηγηθείσα της έκδοσης της εφημερίδας διαφήμιση τόνιζε τη φιλοδοξία της εφημερίδας να απευθυνθεί σε αναγνώστες που αποστρέφονταν τον «αχαλίνοτον κιτρινισμόν».

«Τα Νέα» δεν κυκλοφόρησαν σήμερα για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια ελέω ελλείψεως χαρτιού. Η εξέλιξη έρχεται 24 ώρες μετά το χθεσινό εξώφυλλο με τον τίτλο «Είμαστε εδώ» και τις φωτογραφίες των εργαζομένων που ίσως περάσει στην ιστορία ως το τελευταίο της εφημερίδας και να σφραγίσει το τέλος αποχής για τον ΔΟΛ…

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ