ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο δικός μας... Θανάσης

Ο δικός μας... Θανάσης

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Θανάσης Κοκκινάκης συστήνεται στο ελληνικό κοινό μέσω του Sport24.gr. Θα τον δούμε στο Αυστραλιανό Όπεν (19/1-1/2)

Εμείς οι Έλληνες έχουμε τη συνήθεια να παρακολουθούμε την πορεία των συμπατριωτών μας που έφυγαν από τη χώρα για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, δημιουργώντας ρίζες αλλού. Χαιρόμαστε, νιώθουμε... δικά μας τα κατορθώματα τους. Είναι στο αίμα μας, πως να το κάνουμε.

Στο τένις συγκεκριμένα είμαστε καλομαθημένοι. Τη δεκαετία του 90' είχαμε τον Ελληνοαμερικανό Πιτ Σάμπρα, τον κορυφαίο σύγχρονο τενίστα πριν από την εμφάνιση του Ρότζερ Φέντερερ. Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, στην Αυστραλία, υπήρχε ο Μαρκ Φιλιππούσης. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να φτάσει εκεί που άξιζε στην καριέρα του.

Τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσουν ακόμα δύο ομογενείς της Αυστραλίας τους οποίους γνωρίσαμε το 2013. Ο 19χρονος Νικ Κύργιος που νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλεντον και ο 18χρονος Θανάσης Κοκινάκης.

Το 2015 είναι μια μεγάλη χρονιά για τον Κοκκινάκη που βρίσκεται ήδη στο Νο147 της παγκόσμιας κατάταξης με πρόκριση-συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό στα Masters στο Τορόντο και στη Σαγκάη, γιατί θα είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στην ATP. Το όνομα του το έχουν κυκλώσει με κόκκινο μαρκαδόρο οι πραγματικοί λάτρεις του σπορ ως ένα από τα επόμενα αστέρια του σπορ.

Ο δικός μας... Θανάσης

Με τη Σαραπόβα σε εκδήλωση του Αυστραλιανού Όπεν

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον δεξιόχειρα από την Αδελαΐδα λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν (σ.σ. το 2013 αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από τον Ράφα Ναδάλ).

Μας μίλησε για την πρώτη του χρονιά στο επαγγελματικό τένις, τα όνειρα του, τη σχέση του με την Ελλάδα και την εμπειρία να προπονείσαι με τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός προσκάλεσε τον Κοκκινάκη στο Ντουμπάι όπου ζει και προπονείται, πέρασε δέκα μέρες με τον σπουδαιότερο τενίστα της εποχής μας.

Το 2014 ήταν μια σημαντική χρονιά για σένα. Τελείωσες το λύκειο και παράλληλα έπαιξες πολλά τουρνουά στην ATP, είσαι ικανοποιημένος με όσα κατάφερες;

"Η πρώτη χρονιά ήταν ιδιαίτερα θετική για μένα, καθώς από το Νο630 της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκα στο Νο150. Ήταν ο στόχος μου και το κατάφερα. Ακόμα και αν έφτασα εκεί που ήθελα, αισθάνομαι πως θα μπορούσα να βρεθώ ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Έχασα ορισμένα παιχνίδια εδώ και εκεί τα οποία θα μπορούσαν να είχαν θετική κατάληξη για μένα, αλλά αυτές είναι σημαντικές εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον".

Ο δικός μας... Θανάσης

Το σερβίς και το φόρχαντ είναι τα μεγάλα όπλα του

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει το 2015, ουσιαστικά την πρώτη σου σεζόν ως επαγγελματίας;

" Ο στόχος μου το 2015 είναι να μπω στο Top100 το συντομότερο δυνατό και να πάρω νίκες στο κυρίως ταμπλό σε όλα τα Grand Slam".

Ποια είναι τα εφόδια που πρέπει να έχεις, προκειμένου να καταφέρεις το στόχο σου;

" Πρέπει να είμαι αρκετά επαγγελματίας και πειθαρχημένος εντός και εκτός κορτ. Παράλληλα θέλω να περάσω καλά, να μην "καώ" από τους πολλούς αγώνες. Νομίζω πως η σκληρή καθημερινή δουλειά, με έχει προετοιμάσει για μια καλή χρονιά".

Παράλληλα με τη δουλειά που γίνεται στην Αδελαΐδα από εσένα και τον προπονητή σου, Τοντ Λάνγκμαν, είχες την ευκαιρία να προπονηθείς μαζί τον Ρότζερ Φέντερερ.

" Ήταν πραγματικά απίθανο να προπονηθώ με κάποιον σαν τον Ρότζερ. Έπρεπε να είχα μεγάλη ένταση σε κάθε προπόνηση για καταφέρω να τον ακολουθήσω. Είναι σπουδαίος παίκτης και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται όπως κάνει κάθε παίκτης. Είναι υπέροχος τύπος και αρκετά χαλαρός".

Ο δικός μας... Θανάσης

Μαθαίνοντας από τον Ρότζερ

Μίλησε μας για τους δεσμούς με την Ελλάδα.

" Προέρχομαι από μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Ο πατέρας μου είναι από την Καλαμάτα και η μητέρα μου από την Τρίπολη. Όλα τα φαγητά που τρώμε είναι ελληνικά και είναι η αγαπημένη μου κουζίνα. Όταν ήμουν μικρότερος πήγα σε ελληνικό σχολείο, ώστε να μάθω να μιλάω άπταιστα και να καταλαβαίνω τα ελληνικά".

Ποια είναι η αγαπημένη σου λέξη;

" Η αγαπημένη μου ελληνική λέξη είναι "ξύλο". Όταν ήμουν μικρός και έκανα κάποια αταξία, ήταν κάτι μια λέξη που επαναλάμβανα οι γονείς μου (γέλια)".

Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

"Έχω επισκεφθεί την Ελλάδα ορισμένες φορές. Η πρώτη ήταν όταν ήμουν τριών ετών και πιο πρόσφατα πριν από τρία χρόνια. Πάντως μιλούσα καλύτερα ελληνικά όταν ήμουν τριών ετών, από ό,τι τώρα. Θυμάμαι πάντοτε πόσο όμορφα είναι εκεί με τους υπέροχους ανθρώπους, τις παραλίες, το φαγητό και τον απλό τρόπο ζωής".

Με τον Νικ Κύργιο σας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία και εξαιτίας αυτής, συχνά τα ονόματα σας αναφέρονται στην ίδια πρόταση. Ποια είναι τα όνειρα που μοιράζεστε;

" Ο Νικ και εγώ είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Μεγαλώσαμε παίζοντας τένις τόσο μαζί, όσο και ως αντίπαλοι. Μακάρι στο μέλλον να είμαστε και οι δύο παίκτες που θα βρισκόμαστε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης και θα παίζουμε αντίπαλοι σε Grand Slam".

Ο δικός μας... Θανάσης

Φίλοι, αντίπαλοι στο Playstation και στο μπάσκετ

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγες λέξεις;

" "Είμαι χαλαρός τύπος με καλή αίσθηση του χιούμορ. Λατρεύω να παίζω μπάσκετ, να παίζω Playstation και να περνάω όμορφες στιγμές με τους φίλους μου".

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

" Σε δέκα χρόνια ελπίζω να έχω κατακτήσει Grand Slam τουρνουά. Θα ήθελα να παίζω σπουδαίο τένις, να είμαι υγιής και να βρίσκομαι σε καλό δρόμο για να βρω μια καλή γυναίκα για να παντρευτώ (γέλια)".

Στις αρχές του χρόνου ο Κοκκινάκης πρόσθεσε στο προπονητικό τιμ του τον παλαίμαχο Αυστραλό τενίστα Τζέισον Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δούλευε παλιότερα με τον Λέιτον Χιούιτ και γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις της ATP. Στο Μπρισμπέιν πήρε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του με αντίπαλο τον Ζουλιέν Μπενετό, Νο25 στον κόσμο.

Αντίπαλος του στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν είναι ο Λετονός Νο11 του ταμπλό, Έρνεστς Γκούλμπις. Το παιχνίδι θα γίνει τη Δευτέρα (19/1). Στο διπλό θα αγωνιστεί με παρτενέρ τον Κύργιο.

Ο δικός μας... Θανάσης
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ