ΤΕΝΙΣ

Δέκα μέρες με τον Φέντερερ

Δέκα μέρες με τον Φέντερερ

Ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο 18χρονος ομογενής από την Αυστραλία, είχε την τιμή να περάσει δύο εβδομάδες στο Ντουμπάι, καλεσμένος του Ρότζερ Φέντερερ.

Οι μεγάλοι σταρ του τένις δεν προπονούνται μόνοι τους. Χρειάζονται και έναν καλό αντίπαλο, νεότερο κατά προτίμηση, για να είναι ο αντίπαλος τους στην προπόνηση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ταξιδέψει μέχρι το Ντουμπάι όπου προπονείται ο Φέντερερ το χειμώνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον πιο επιτυχημένο τενίστα στην ιστορία των Grand Slam.

Φέτος είχε την τιμή ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο 18χρονος ομογενής από την Αυστραλία. Το 2015 θα είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στην ATP και θα ξεκινήσει τη χρονιά από το Νο150 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά την επιστροφή του στην Αδελαΐδα για τις διακοπές των Χριστουγέννων όπου ο πατέρας του σούβλισε αρνί στην αυλή, ο Κοκκινάκης μίλησε για το... μεγάλο σχολείο που είναι να προπονείσαι με τον Φέντερερ.

" Πάντοτε δουλεύει σε συγκεκριμένα, μικρά πράγματα που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Μικρά πράγματα που δεν αρέσουν στους αντιπάλους όταν τον αντιμετωπίζουν", είπε ο Κοκκινάκης που ξεκίνησε το 2014 από το Νο628 για να τελειώσει τη σεζόν στο Νο150 δίχως θεαματικά αποτελέσματα.

Δέκα μέρες με τον Φέντερερ

ο κίνητρο και η ένταση στο παιχνίδι είναι υψηλά για μεγαλύτερες περιόδους έναντι των άλλων. Απέναντι σε κάποιον που είναι τόσο καλός, οφείλεις να συγκεντρωθείς για μεγάλο χρονικό διάστημα".

Ο ύψους 1.96μ. Κοκκινάκης προπονείται υπό τις οδηγίες του Τοντ Λάνγκμαν τα τελευταία έντεκα χρόνια. Θα κάνει ντεμπούτο στη νέα αγωνιστική χρονιά στο Μπρισμπέιν, με τον Φέντερερ να κάνει το ίδιο. Φέτος ο Κοκκινάκης θα αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό μετά τη wild card που δέχθηκε από τους διοργανωτές.

Στο Αυστραλιανό Όπεν θα αγωνιστεί και φέτος παρέα με τον Νικ Κύργιο. Ο Κοκκινάκης δεν έχει γλυτώσει από τις συγκρίσεις με τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο φίλο του.

" Ο Νικ είχε μια σπουδαία χρονιά και έχει μεγαλύτερη δύναμη στο παιχνίδι του", είπε ο Κοκκινάκης. Ο Κύργιος είχε προπονηθεί και εκείνος με τον Φέντερερ. Στο Γουίμπλεντον απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ