ΠΑΟΚ

Τα 10 γκολ που "σημάδεψαν" τον ΠΑΟΚ

Τα 10 γκολ που "σημάδεψαν" τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr επιχειρεί το rewind της χρονιάς που φεύγει για τον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας τα τέρματα που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα του "Δικεφάλου".

Δέκα γκολ (άλλα έβαλε και άλλα έφαγε) και μία φανταστική απόκρουση του Γλύκου. Σ' αυτά συνοψίζεται το 2016 για τον ΠΑΟΚ.

Ξεχώρισαν από όλες τις υπόλοιπες στιγμές στα παιχνίδια του γιατί κάθε ένα από αυτά είχε τη δική του ξεχωριστή αξία και επηρέασε τς εξελίξεις στην ομάδα.

Το Sport24.gr σας θυμίζει πώς μπήκαν αυτά τα τέρματα και τι ακριβώς συνέβη μετά... Μπόνους η τρομερή επέμβαση του Γλύκου στο σουτ του Πέτριτς που σφράγισε την παρουσία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ας τα θυμηθούμε:

14 Φεβρουαρίου: ΠΑΟΚ - Ηρακλής 0-1, Λεοζίνιο (72')

Αν ρωτήσεις κανείς παίκτες του ΠΑΟΚ θα του πούνε ότι αυτή ήταν η χειρότερη βραδιά τους στην περσινή σεζόν. Λαϊκά δικαστήρια έξω από την Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης να πολιορκείται από δεκάδες οπαδούς έξω από τα αποδυτήρια που ζητούσαν να μάθουν τι δεν πάει καλά στην ομάδα και ο Φρανκ Άρνεσεν να μαζεύει τις βαλίτσες του και να φεύγει δύο μέρες μετά από την ΠΑΕ.

21 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2, Τσίμιροτ (56')

Από μία τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το ψηφισμένο ως καλύτερο γκολ της σεζόν 2015-2016 από τον Γκόικο Τσίμιροτ στη Λεωφόρο. Η βολίδα του ήταν ασύλληπτη και κάθε φορά που οι φίλοι του ΠΑΟΚ βλέπουν το video αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό να μην έχει σκοράρει άλλη φορά από τότε ο Βόσνιος.

2 Μαρτίου: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2 (διακοπή), Καμπιάσο (27')

Το περιβόητο ματς Κυπέλλου που δεν τελείωσε ποτέ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακο. Άπαντες είχαν επικεντρωθεί στη φάση της ανατροπής του Μακ από τον Καπίνο, όμως, είναι αλήθεια πως αν ο Δικέφαλος είχε καταφέρει να αποφύγει την ισοφάριση του Καμπιάσο, ίσως να είχαμε αποφύγει όλα τα υπόλοιπα.

6 Μαρτίου: Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 2-1, Ίγκορ (49')

Η αρχή της μεγάλης ανατροπής που έκανε ο Πανθρακικός σε εκείνο το παιχνίδι έγινε με το γκολ του Ίγκορ. Ο Βραζιλιάνος, άθελα του, έγινε η αφορμή (γιατί οι αιτίες είχαν ήδη καταγραφεί νωρίτερα από τον Ιβάν Σαββίδη) να αντικατασταθεί ο Ίγκορ Τούντορ που εκείνο το απόγευμα είπε και το περιβόητο "ο Μυστακίδης και ο Πέλκας δεν είναι Ιντέγε και Φορτούνης".

12 Μαρτίου: Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3, Κλάους(22')

Η πρεμιέρα του Βλάνταν Ίβιτς συνοδεύτηκε από την αφύπνιση του Στέφανου Αθανασιάδη που από εκείνο το ματς στο Αγρίνιο μέχρι και το τέλος των πλέι-οφ πήρε το όπλο του. Το γκολ που μπήκε νωρίς ήταν καταλυτικό στο να αλλάξει η ψυχολογία στα αποδυτήρια της ομάδας.

11 Μαΐου: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1, Μυστακίδης (83')

Η φανταστική συνεργασία Τζαβέλλα - Μυστακίδη που ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι-οφ μπορεί να χαρακτηριστεί από τις πλέον κομβικές στιγμές για να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρωτιά και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά του ChampionsLeague.

31 Μαΐου: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-1, Γλύκος απόκρουση (85')

Η άλλη κομβική στιγμή σ' αυτό που αναλύσαμε παραπάνω είναι η τρομερή απόκρουση του Γλύκου στο σουτ του Πέτριτς στο 85' στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ. Αν μη τι άλλο η κορυφαία απόκρουση στον ΠΑΟΚ για το 2016.

26 Ιουλίου: Αγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1, Κάμπος (27')

Ο Τζάλμα Κάμπος έβαλε με το καλημέρα τον εαυτό του στα δύσκολα γιατί με τη γκολάρα που σημείωσε στην "Amsterdam Arena" άνοιξε την όρεξη των ΠΑΟΚτσήδων που είχαν τεράστιες προσδοκίες από τον ίδιο (γι' αυτό άλλωστε συζητήθηκε πάρα πολύ η αφλογιστία για αρκετό καιρό μετά από εκείνο το ματς.

24 Νοεμβρίου: Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 2-3, Ροντρίγκες (93')

Το κορυφαίο ματς του ΠΑΟΚ και το κορυφαίο γκολ ποδοσφαιριστή του μέσα στο 2016 αυτό που πέτυχε ο Ροντρίγκες στο 93'. Συνδυάστηκε και με πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, γι' αυτό και θα μείνει στο πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου.

28 Νοεμβρίου: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 3-4, Παπαδόπουλος (87')

Η απίστευτη εξέλιξη ενός αγώνα που δημιούργησε μίνι κρίση στον ΠΑΟΚ μετά και τις δηλώσεις του Ίβιτς. Επιλέγουμε το 3-3 το "Παπ" γιατί ακόμη κι αν δεν σκόραρε ο Τόνσο στο φινάλε, η ζημιά ήδη είχε γίνει για τον ΠΑΟΚ.

4 Δεκεμβρίου: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0, Λουντ (69')

Το κρύο γκολ του Λουντ, πέρα από τα πολύ σκληρά σχόλια σε βάρος του Μπρκιτς έφερε γιαουρτώματα στους παίκτες και εγκλεισμό, παρέα με τον Ιβαν Σαββίδη, στο "Μακεδονία Παλλάς". Τα όσα έγιναν στην εβδομάδα μετά τον αγώνα της Λεωφόρου και μέχρι να πάρει τη νίκη κόντρα στη Σλόβαν ο ΠΑΟΚ, θα είναι πάντα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ίβιτς: "Μάξιμουμ δυο-τρεις μεταγραφές"
Οι ευχές των παικτών του ΠΑΟΚ
Συζητήσεις ναι, συμφωνία όχι ΠΑΟΚ-Γαλατά για Ροντρίγκες
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ