ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Αφήστε με να ξέρω πώς θα πάρω τον τίτλο"

Σαββίδης: "Αφήστε με να ξέρω πώς θα πάρω τον τίτλο"

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε σαν στόχο την νέα σεζόν ο Ιβάν Σαββίδης, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να μιλάει περίπου τρεις ώρες με τα μέλη της ομάδας του ΠΑΟΚ. Διαβάστε λεπτομέρειες (videos).

Για περίπου τρεις ώρες μιλούσε ο Ιβάν Σαββίδης στα μέλη της ομάδας του ΠΑΟΚ. Λίγο μετά τις 18.30 κατέβηκαν αυτά από τον τρίτο όροφο της Τούμπας, μπροστά ήταν η Γκοντσάρεβα και πίσω ο Σαββίδης και οι παίκτες που έφυγαν για τα αποδυτήρια (είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία οι Βρύζας και Κατσουράνης).

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, δήλωσε:

"Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο και όσους νοιάζονται πραγματικά γι’ αυτή την ομάδα, για την χθεσινή εμφάνιση και τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Δεν μπορώ να περιγράψω μονολεκτικά τι συμβαίνει, αλλά ελπίζω οι παίκτες να κατάλαβαν ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα.

Ξέρετε και εσείς καλύτερα τα προβλήματα. Είναι μια κατάσταση εργασίας, στην ομάδα υπήρχε ένα πολύ άσχημο κλίμα και δεν υπήρχε μια καλή ψυχολογική αρμονία και ήταν σημαντικό να αλλάξουμε την κατάσταση. Ολοι οι παίκτες θεωρούν πως το κλίμα είναι καλό και δεν υπάρχει εξήγηση με αυτό που έγινε χθες. Υπάρχουν δυνατές και αδύνατες θέσεις. Και γι' αυτό ζητάνε συγγνώμη για το ότι χθες υπήρχαν αδύνατες θέσεις.

Δεν νομίζω πως υπάρχει νόημα να συζητήσουμε για αποφάσεις. Μεγάλη ομάδα που μπορεί να πετυχαίνει σημαντικούς στόχους δεν χτίζεται μέσα σε ένα χρόνο και δεν χτίζεται μόνο με επιθυμίες. Χρειάζεται πολλή δουλειά και όσο και περίεργο ακούγεται, χρειάζεται να κάνεις λάθη. Αλλά επειδή θέλω να κάνω μεγάλη ομάδα, δεν θα κάνω πίσω. Είναι ξεκάθαρα αυτό.

Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Θα κοιτάξουμε τι αποτελέσματα θα έχουμε το καλοκαίρι στη μεταγραφική περίοδο, ποιον προπονητή θα έχουμε. Υπάρχουν πολλά θέματα... Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι από αυτή την ομάδα δεν πρέπει να της γυρίσουμε πλάτη. Κάνουμε στη παρούσα φάση ό,τι περνά από το χέρι μας. Επειδή εμείς πρέπει να χτίσουμε την ομάδα, καταλαβαίνουν οι φίλαθλοι και οι παίκτες αλλά και εγώ ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα έχουμε τις νίκες μπροστά.

Στόχος του χρόνου ξεκάθαρα είναι το πρωτάθλημα, ξέρετε και εσείς πως χρειάζονται αλλαγές το καλοκαρί. Αφήστε με να γνωρίζω με ποιο τρόπο θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν έχω αμφιβολία γι' αυτό. Από την πρώτη μέρα στον ΠΑΟΚ έβαλα τρεις στόχους απέναντι στην ΠΑΕ και την ομάδα.

Αντιλαμβάνομαι πως η ομάδα δεν είχε την κατάλληλη ψυχολογική ετοιμότητα. Θέλαμε καθαρή δεύτερη θέση, το Κύπελλο και την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο το χάσαμε, έχασα και εγώ... Αλλα για μένα είναι καλύτερα που δεν πήγαμε στον τελικό παρά να τον δω έτσι όπως τον είδα.

Ο Θεός βοήθησε για να διατηρήσω την πίστη μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν συμπεριφερόταν έτσι σε εμάς δεν μπορώ να υποθέσω τι θα γινόταν γιατί είμαι πολύ συναισθηματικός. Η Τρίπολη αξίζει να έχει το Κύπελλο στα χέρια της και ουσιαστικά κέρδισε τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχουν αδύνατα πράγμα, όλα είναι δυνατά.

Υποθέτω πως η ΕΠΟ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της Τρίπολης και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο... Και δεν μπορώ να αποκλείσω πως ένας τέτοιος τελικός να έχει επηρεάσει ψυχολογικά τους παίκτες μας. Η αδιαφορία δεν εμφανίζεται μόνο μια στιγμή, εμφανίζεται στο συνολικό φόντο όταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να αλλάξεις πολλά. Αλλά εμείς θα αλλάξουμε τα πράγματα, θα το δείτε...".

Για την ομιλία του στους παίκτες: " Ζήτησα από τους παίκτες μας και από εμένα, όσα είπαμε να τα αφήσουμε μόνο για εμάς. Η συζήτηση δεν ήταν τόσο ευχάριστη για να την μεταφέρουμε σε όλους".

Για το θέμα των χρεών: "Μπροστά στα φυσικά πρόσωπα, τους πρώην παίκτες δεν χρωστάμε τίτποτα. Για τα χρέη στο κράτος πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει και θα ακούσουν την πρόθεσή μου. Για την ώρα η κυβέρνηση δεν λέει όχι. Προς το παρόν θεωρούν πως η πρόταση μου είναι χρήσιμη και πιστεύω πως θα μπορούμε να βρούμε λύση. Είμαι έτοιμος να πληρώσω όλα τα χρέη μέσα σε ένα μήνα αλλά με την προυπόθεση να διαγραφούν τα πρόστημα.

Εγώ δεν χρωστάω πουθενά. Ηρθα σε μια ομάδα που για 7-8 χρόνια μάζευε χρέη. Για να χτίσουμε μια νέα ομάδα, θα πρέπει να χτίσουμε καθαρές σχέσεις με το κράτος. Κάθε φίλος του ΠΑΟΚ, κάθε παίκτης και εγώ πρέπει να έχουμε σαν τιμή και περηφάνια ότι σε 7 μήνες λύσαμε πολλά προβλήματα και πληρώσαμε άνω από 8.000.000 ευρώ φόρους στο κράτος.

Αξίζουμε να εισακουστεί η πρότασή μας. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της διαφανής σχέσης με το κράτος. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι πως ο πρωθυπουργός στηρίζει την λύση και παρόμοιες λύσεις θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ