ΠΑΟΚ

Μία φορά τη... γλίτωσε ο Άρης

Μία φορά τη... γλίτωσε ο Άρης
ΠΑΟΚ Άρης 4-1 Λόρενς

Τρεις φορές έχει αγωνιστεί στην Τούμπα ο Άρης "πληγωμένος", με τις δύο εξ' αυτών να φεύγει ηττημένος με βαρύ σκορ και τη μία να του... χαρίζει το βαθμό ο Ατματζίδης (videos)

Τη νίκη για διαφορετικούς λόγος θα αναζητήσουν ΠΑΟΚ και Άρης, που θα συγκρουστούν την Κυριακή (24/11) στην Τούμπα. Ο μεν ΠΑΟΚ θα ψάξει το "τρίποντο" για να παραμείνει κοντά στον Ολυμπιακό και να αλλάξει η ψυχολογία του μετά τη... βαριά ήττα από τους "ερυθρόλευκους", ενώ στην αντίπερα όχθη οι "κίτρινοι" θέλουν να αποσπάσουν κάτι θετικό γιατί βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Άρης την τελευταία 15ετία έχει αγωνιστεί στην Τούμπα τρεις φορές με την πλάτη στον τοίχο, με τις δύο εξ' αυτών να φεύγει με άδεια χέρια, αλλά και με "βαρύ" σκορ, ενώ τη μία φορά που απέδρασε με το βαθμό της ισοπαλίας το οφείλει κατά ένα μεγάλο βαθμό στον τότε τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Ηλία Ατματζίδη, ο οποίος είχε... μεταμορφωθεί σε μάγο με τα δώρα, σε εκείνο το ματς.

Ας θυμηθούμε τα παιχνίδια ΠΑΟΚ- Άρης που οι "κίτρινοι" εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στις αντίστοιχες αγωνιστικές περιόδους.

Αντίσταση μόνο για 45 λεπτά

Αγωνιστική περίοδος 2003/04

Ο Άρης τερματίζει στη 13η θέση, μία μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

21/12/03 ΠΑΟΚ- Άρης 3-0

Στο συγκεκριμένο ματς ο Άρης μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο μόνο για 45'. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ φόρτσαρε και έφτασε στη μεγάλη νίκη με σκορ 3-0, χάρη σε γκολ των Γιασεμάκη (48'), Σαλπιγγίδη (54') και Κούτση (86').
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κουτσόπουλος, Βόκολος, Ουντέζε, Θεοδωρίδης (73' Γιαννιτσανάκης), Κούτσης, Βαγγελής (79' Βοσκαρίδης), Φουτσίνι, Χάγκαν, Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης (89' Κοντέων)Άρης: Γκίτκος, Παπαδόπουλος, Μαλλούς (81' Θεοδωρίδης Θ.), Κατσιαρός, Κολτσίδας, Κυζερίδης (63' Φρατζέσκος), Αμπελάς, Σελάντερ, Παντελίδης (74' Καραλιόπουλος), Διγκόζης, Λαζανάς

Το... δώρο του Ατματσίδη

Αγωνιστική περίοδος 2004/05

Ο Άρης τερματίζει στη 14η θέση και υποβιβάζεται στη Β' Εθνική

24/10/2004 ΠΑΟΚ- Άρης 2-2

Σε εκείνη την αγωνιστική περίοδο, ο Άρης μπορεί να έπεσε κατηγορία, ωστόσο στην Τούμπα απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στις... εμπνεύσεις του τότε τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Ηλία Ατματσίδη. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το προβάδισμα στο 27' χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαλπιγγίδη, αλλά η ανεπιτυχής ντρίπλα του Ατματζίδη πάνω στον Σανχούρχο- μέσα στην περιοχή του "Δικεφάλου"- είχε φέρει την ισοφάριση για τους "κίτρινους", στο 67'. Ο Καρυπίδης στο 80' είχε δώσει εκ νέου προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά ένα ακόμη λάθος του Ατματζίδη έδωσε το δικαίωμα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο να σκοράρει στο 81' και να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Καρυπίδης, Κούτσης (60' Μάρκος), Ανδράλας, Βαγγελής, Χάγκαν, Σαλπιγγίδης (76' Σκαρμούτσος), ΓιασεμάκηςΆρης: Λυμπερόπουλος, Γόγολος, Καλλιμάνης (76' Παπαδόπουλος), Κολτσίδας, Νάιντος, Πασσαλής, Χρυσάφης (89' Γκίτσης), Σανχούρχο, Μαρκομιχάλης, Λαζανάς, Μαρτίνεζ (73' Μουράφσκι)

Όλα τελειώσαν στο πρώτο μέρος

Αγωνιστική περίοδος 2012/13

Ο Άρης τερματίζει στη 13η θέση και κυριολεκτικά σώζεται τις τελευταίες αγωνιστικές, μιας και τερμάτισε μία θέση πάνω από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν.

30/09/12 ΠΑΟΚ- Άρης 4-1

Στο περσινό ματς όλα είχαν τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, καθώς το σκορ ήταν 4-1 και οι "κίτρινοι" γνώριζαν "βαριά" ήττα, με το αποτέλεσμα να μένει ίδιο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.Ο Λόρενς στο 12' είχε ανοίξει το σκορ με βολίδα, ενώ ο Κατσικάς στο 23' με κεφαλιά έκανε το 2-0. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Φωτάκης με δυνατό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, για να μειώσει στο 39' με κεφαλιά ο Αγκάνθο. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 43' ο Αθανασιάδης με το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο το μόνο αξιοσημείωτο ήταν οι τρεις κόκκινες κάρτες που έδειξε ο Κάκος σε Κατσικά, Λόρενς και Γιαννιώτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσικάς, Κουμαλό, Κάτσε (67' Γεωργιάδης), Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (80' Σαλπιγγίδης), Λόρενς, Αθανασιάδης (90' Πέλκας)Αρης: Βελλίδης, Καζναφέρης (63' Αγγελούδης), Νταμαρλής (46' Παπαστεργιανός), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Σουνάς (46' Μαργαρίτης), Γιαννιώτας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Αγκάνθο, Καπετάνος

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ