ΠΑΟΚ

Η "Εκιπ" αποκαλύπτει τα μυστικά της Ουντινέζε

Η "Εκιπ" αποκαλύπτει τα μυστικά της Ουντινέζε

Τα 145 εκ. ευρώ από πωλήσεις, το 15ο φθηνότερο μπάτζετ της Ιταλίας, το ταβάνι του ενός εκ. ευρώ στις αγορές και τα 95 επαγγελματικά συμβόλαια. Η "Εκίπ" αναλύει το ξεχωριστό μοντέλο ανάπτυξης της αντιπάλου του ΠΑΟΚ.

Εντυπωσιακά στοιχεία για τον τρόπο οργάνωσης και εξέλιξης της Ουντινέζε παρουσιάζει η γαλλική εφημερίδα "Εκίπ" σε εκτενές ρεπορτάζ της το οποίο φιλοξενεί και στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Γίνεται λεπτομερής αναφορά στο μοντέλο που δουλεύει εδώ και 25 χρόνια ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Τζανπάολο Πότσο, ιδιοκτήτης εταιριών που ασχολούνται με την ξυλεία και τις κατασκευές.

Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία επτά χρόνια μέσα από πωλήσεις παικτών η Ουντινέζε έχει καταφέρει να κερδίσει 145 εκ. ευρώ και παρόλα αυτά διατηρεί το 15ο μπάτζετ μεταξύ των ομάδων της Serie A.

"Πέρσι είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση και φέτος βρίσκεται στην τρίτη παρότι πούλησε τον Σάντσες στην Μπαρτσελόνα, τον Ινλέρ στη Νάπολι και τον Ζαπάτα στην Βιγιαρεάλ" αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του κειμένου, στο οποίο φιλοξενούνται και δηλώσεις του αρχισκάουτ της ομάδας στην Γαλλία Γιαν Λι Μέι.

"Στην αίθουσα προβολών του συλλόγου υπάρχουν δεκάδες τηλεόράσεις και μονίμως τέσσερα-πέντε άτομα παρακολουθούν αγώνες ξένων πρωταθλημάτων" τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

"Ο Πότσο σε παίρνει στο τηλέφωνο στις 11 το βράδυ, ακόμη και στη διάρκεια του οικογενειακού δείπνου και σου στέλνει mail οποιαδήποτε ώρα μέσα στη νύχτα. Δουλεύει ακατάπαυστα".

Ο Γιαν Λι Μέι είναι αυτός που πήγε στην Ουντινέζε τον Μπενάτια από την Κλερμόν, ομάδα της Λιγκ 2 και τον Φανκόν από το Στρασβούργο που αγωνίζεται σε χαμηλή κατηγορία της Γαλλίας.


Μετρά 95 επαγγελματικά συμβόλαια!


Το εντυπωσιακό με την Ουντινέζε είναι ότι έχει ενεργά 95 συμβόλαια επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και το γιατί το εξηγεί με δηλώσεις του ο Φαμπρίτσιο Λαρίνι, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου:

"Παίρνουμε όσο το δυνατό περισσότερους παίκτες για το μέλλον μας. Φυσικά δεν είναι όλοι έτοιμοι για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Πολλοί πηγαίνουν δανεικοί για να "ψηθούν".

Σίγουρα γίνονται και αποτυχημένες επιλογές, όμως, το σύστημα του Πότσο έχει φέρει στην ομάδα μερικούς εξαιρετικούς παίκτες".

Η Ουντινέζε αποκτά πολλούς παίκτες από τη Νότια Αμερική, πολλούς ελεύθερους και για όσους αγοράζει με μεταγραφή πολύ σπάνια δίνει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

"Η Ουντινέζε είναι η Άρσεναλ της Ιταλίας, με τη διαφορά ότι ο... Αρσέν Πότσο ξοδεύει λιγότερα" υπογραμμίζει με έμφαση ο Λι Μέι.

Στην Ιταλία η Ουντινέζε θεωρείται η ομάδα που εξειδικεύεται στο να αναδεικνύει παίκτες και για να το πετύχει αυτό ο Πότσο έχει φροντίσει να βρει ομάδα -δορυφόρο, την Γρανάδα που μέσα σε δύο σεζόν βρέθηκε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ