ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Ντόρτμουντ: Υποστολή σημαίας, ο Μάρκο Ρόις αποχωρεί μετά από 12 χρόνια

Dortmund's Marco Reus celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and TSG 1899 Hoffenheim in Dortmund, Germany, Friday, Sept. 2, 2022. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Μάρκο Ρόις πανηγυρίζει γκολ με φανέλα της Ντόρτμουντ @ 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο Μάρκο Ρόις δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ντόρτμουντ, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στα social media των Γερμανών, βάζοντας τέλος στην πορεία του στους Βεστφαλούς μετά από 12 χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογίζεται η περίοδος που πέρασε στις ακαδημίες της.

Υποστολή σημαίας στην Ντόρτμουντ, καθώς ο Μάρκο Ρόις δεν θα συνεχίσει να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα και θα αποχωρήσει ως ελεύθερος στο τέλος της χρονιάς.

Ο 34χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός υπήρξε μέλος των τμημάτων υποδομής της Ντόρτμουντ από το 1995 μέχρι και τις αρχές του 2005, όταν επέστρεψε στην Γκλάντμπαχ. Η Ντόρτμουντ τον έκανε ξανά δικό της ως "άνδρα" το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε παρέμεινε κάτοικος Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ.

Ο Ρόις αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ντόρτμουντ συνολικά 424 φορές, έχοντας απολογισμό 168 γκολ και 128 ασίστ, έχοντας μια καριέρα με αρκετούς τραυματισμούς. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού το φόρεσε από το 2018, ενώ το παλμαρέ του έχει δύο Κύπελλα Γερμανίας και τρία γερμανικά Super Cup.

"Είμαι απίστευτα ευγνώμων και περήφανος για αυτήν την περίοδο στην ομάδα μου, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πέρασα περισσότερο από τη μισή μου ζωή σε αυτό το κλαμπ και απολάμβανα κάθε μέρα, αν και φυσικά υπήρχαν δύσκολες στιγμές. Ξέρω ήδη ότι θα είναι δύσκολο για μένα να σας αποχαιρετήσω στο τέλος της σεζόν.

Κι όμως, χαίρομαι που τώρα υπάρχει σαφήνεια και μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στους σημαντικούς τελικούς αγώνες που εκκρεμούν. Έχουμε έναν μεγάλο στόχο στο μυαλό μας και θέλουμε όλοι μαζί να τον πετύχουμε. Για αυτό χρειαζόμαστε κάθε έναν από τους απίστευτους θαυμαστές μας, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω ρητά για την απίστευτη υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια", ανέφερε ο Ρόις στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

TAGS ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ