ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σανμαρτεάν: "Με ρώτησε για τον Παναθηναϊκό ο Πόπα και του είπα τα καλύτερα"

Σανμαρτεάν: "Με ρώτησε για τον Παναθηναϊκό ο Πόπα και του είπα τα καλύτερα"
Σανμαρτεάν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν μιλά στο Sport24.gr για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, Αντριάν Πόπα, τον οποίο είχε συμπαίκτη στη Στεάουα και στην Εθνική Ρουμανίας. Σκιαγραφεί το προφίλ του και αποκαλύπτει τα λόγια που του μετέφερε για τη ζωή στην Ελλάδα.

Ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν ήρθε στην Ελλάδα το 2003 για τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ. Σε ηλικία 23 ετών ο Ρουμάνος κατέγραψε 27 συμμετοχές και σημείωσε 2 γκολ. Την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 έπαιξε σε μόλις 8 ματς, ενώ πέτυχε 1 τέρμα. Ήταν στο ρόστερ του "τριφυλλιού" και το 2005-2006, δίχως να καταγράψει επίσημη συμμετοχή.

Τον Ιούνιο του 2006 αποτέλεσε παρελθόν. Σε ηλικία 36 ετών πια ο διεθνής μεσοεπιθετικός ανήκει στην Παντούρι, από την οποία αναμένεται να μείνει ελεύθερος. Το 2014-2015 έπαιξε στη Στεάουα Βουκουρεστίου, όπου είχε συμπαίκτη τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, Αντριάν Πόπα. Συμπαίκτες είναι οι δυο τους, φυσικά, και στην Εθνική ομάδα της Ρουμανίας.

Ο Σανμαρτεάν μίλησε στο Sport24.gr για τον Πόπα και αποκαλύπτει ότι ρωτήθηκε από τον 28χρονο εξτρέμ για το "τριφύλλι", για τη ζωή και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, καθιστώντας σαφές ότι ο εξτρέμ της Στεάουα σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό των "πρασίνων". Ο Σανμαρτεάν μετέφερε ποια ήταν τα λόγια που του είπε, προτείνοντάς του να πει το "ναι" χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού κάνει αναφορά στον χαρακτήρα του Πόπα, στα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής, λέγοντας ότι θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα αν και εφόσον τον περιβάλουν με εμπιστοσύνη. Ο Σανμαρτεάν μιλά και για τον ίδιο, για την Ξάνθη, την προοπτική να επιστρέψει στη χώρα μας, ενώ θυμάται το πέρασμά του από το "τριφύλλι", στέλνοντας μήνυμα στους οπαδούς του.

Σανμαρτεάν: "Με ρώτησε για τον Παναθηναϊκό ο Πόπα και του είπα τα καλύτερα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

(Ο Σανμαρτεάν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρέιντζερς, στις 9 Δεκεμβρίου 2003)

- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Πόπα;

"Η κύρια θέση του είναι δεξιά στην επίθεση. Winger. Είναι πολύ γρήγορος, επιθετικός, με πολύ καλή τεχνική. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα εάν του δείξουν εμπιστοσύνη. Εάν υπάρχει ένας προπονητής που θα τον πιστέψει και θα τον στηρίξει. Τότε είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει βάσει της αξίας του".

- Ως χαρακτήρας πώς είναι;

"Είναι ήσυχο παιδί. Ήρεμος. Σπάνια θα τον δεις να νευριάζει. Είναι άνθρωπος που σου προκαλεί θετικά συναισθήματα. Είναι ευγενικός".

- Ποιο είναι το κυριότερο προσόν του αγωνιστικά;

"Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι όταν παίζει στο ένας εναντίον ενός. Έχει δυναμική στο παιχνίδι του, είναι γρήγορος. Δεν ζητά τη μπάλα μόνο στα πόδια, ξέρει πώς να παίζει και στο χώρο. Έχει καλή σέντρα. Θα είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό".

Σανμαρτεάν: "Με ρώτησε για τον Παναθηναϊκό ο Πόπα και του είπα τα καλύτερα"

Ο Πόπα σε πανηγυρικό στιγμιότυπο με τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

- Παίζει αποκλειστικά στη δεξιά πλευρά;

"Μπορεί να παίξει και αριστερά. Και στα δύο άκρα. Όχι όμως τόσο στον άξονα. Δεν είναι δεκάρι ας πούμε".

-Σε ρώτησε καθόλου για την προοπτική του Παναθηναϊκού;

"Μιλήσαμε στο τηλέφωνο αρκετά. Με ρώτησε για τη χώρα, για τους παίκτες, πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Και αν αξίζει να έρθει να παίξει στην Ελλάδα. Του είπα ότι η χώρα αυτή είναι εξαιρετικό μέρος. Ότι ο Παναθηναϊκός έχει φοβερούς οπαδούς, ότι οι άνθρωποι αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα τους. Νομίζω ότι αν τελικά αποφασίσει να παίξει στον Παναθηναϊκό, θα κάνει τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Έχω παίξει στην Ελλάδα και ξέρω πώς είναι τα πράγματα. Για εμένα, αν αποδώσει τα αναμενόμενα, θα τον αγαπήσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Του είπα να κάνει το βήμα για την Ελλάδα, γιατί αξίζει. Αν του κάνουν πρόταση, του είπα να πάει στον Παναθηναϊκό. Θα έχει μια εξαιρετική περίοδο εκεί".

-Σου είπε αν ο Παναθηναϊκός τού έχει κάνει πρόταση, αν έρθει και πότε θα γίνει αυτό;

"Δεν μου είπε αν έχει πρόταση ή πότε θα έρθει. Απλά με ρώτησε πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα, πώς είναι ο Παναθηναϊκός και οι οπαδοί του".

- Προ ημερών γράφτηκε το όνομά σου για την Ξάνθη; Υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

"Είναι μία από τις επιλογές μου η Ξάνθη, αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πάω εκεί. Πρέπει πρώτα να μείνω ελεύθερος από την Παντούρι. Από την Ελλάδα έχω φοβερές αναμνήσεις. Εγώ και η γυναίκα μου λατρέψαμε την Αθήνα και τη ζωή στην Ελλάδα. Μόνο τα καλύτερα έχω να θυμάμαι. Θα ήταν χαρά μου να επιστρέψω".

- Θα ήθελες να πεις κάτι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

"Θα ήθελα να πω στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ότι είναι φανταστικοί και να στηρίζουν την ομάδα. Τότε ήμουν νεαρός, είχα κάνει κάποια λάθη. Τώρα πλέον είμαι πιο ώριμος, έχω διαφορετική νοοτροπία, αντιμετωπίζω το ποδόσφαιρο από άλλη οπτική, είναι όλα διαφορετικά πλέον για εμένα. Πέρασα μια καταπληκτική σεζόν, πήραμε το πρωτάθλημα, ήταν φανταστική περίοδος για εμένα και την οικογένειά μου".

Θυμηθείτε μερικές από τις φοβερές ντρίμπλες του Σανμαρτεάν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπεκάλι: "Δώσαμε τον Πόπα στον Παναθηναϊκό"
Παναθηναϊκός για Πόπα: "Όχι τόσα λεφτά για παίκτη που μένει ελεύθερος"
Μπεκάλι στο Sport24.gr: "Στον Παναθηναϊκό ο Πόπα, αν μου δώσουν 1 εκατ. ευρώ"
Ο Πόπα που ενδιαφέρει και ο Μπεκάλι που ανεβοκατεβαίνει
Μπεκάλι: "Ο Πόπα αποχωρεί ως ελεύθερος"
Η σεξοβόμβα μάνατζερ του Πόπα που μιλάει με τον Παναθηναϊκό
"Δέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού ο Πόπα"

Photo credits: Eurokinissi

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ