ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν... ιδρώνει στην άμυνα ο Παναθηναϊκός

Δεν... ιδρώνει στην άμυνα ο Παναθηναϊκός
Νάνο Καπίνο

Με τη βοήθεια των αριθμών αναλύουμε γιατί ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται... soft στο ανασταλτικό κομμάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Διαβάστε ποιος αμυντικός δεν έχει πάρει ακόμα... κάρτα.

Κάθε νέα προσπάθεια που κάνει μία ομάδα, ειδικά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού με τα χίλια δυο προβλήματα, χρειάζεται χρόνο και στήριξη έτσι ώστε να αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Στο μεσοδιάστημα βέβαια η εκάστοτε ομάδα (στη συγκεκριμένη περίπτωση το "τριφύλλι") έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, τομείς που υπερτερεί και άλλους που υστερεί. Βέβαια σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει μία σταδιακή βελτίωση.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό στο αμυντικό κομμάτι από το ξεκίνημα της προσπάθειας μέχρι και το τέλος της 8ης αγωνιστικής δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, ενώ ελαττώματα που πλέον γνωρίζουν, σχεδόν, όλοι οι αντίπαλοι παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα ( δείτε το σχετικό θέμα εδώ με τα στημένα).

Με τη βοήθεια των αριθμών για μία ακόμα φορά θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τι δεν πάει καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, που η αλήθεια είναι πως δεν πάσχει μόνον από ποιότητα, αλλά και από φιλοσοφία.

Δεν μαρκάρει, δεν... "ματώνει"

Βλέποντας τα στατιστικά στοιχεία που μας δίνει η Superleague στο ανανεωμένο σάιτ της ( ρίξτε μία ματιά εδώ), παρατηρούμε κάποιους τομείς όπου οι πράσινοι δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά. Αυτοί είναι: Λάθη, κλεψίματα της μπάλας, φάουλ που κάνει ο Παναθηναϊκός και φάουλ που κερδίζει.

Οι παίκτες των πράσινων δεν κλέβουν μπάλες, κάνουν πολλά λάθη, δεν κερδίζουν πολλά φάουλ και κάνουν πολλά φάουλ. Κάτι που φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά...

Λάθη: 403 (2ος μαζί με Ξάνθη)

Κλεψίματα: 136 (16ος στους 18)

Φάουλ: 151 (6ος)

Κερδισμένα φάουλ: 120 (15ος)

Δεν έχει πάρει κάρτα ακόμα ο Νάνο!

Ένα από τα στοιχεία που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως από τους επτά αμυντικούς που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος, ένας δεν έχει δεχθεί ακόμα κάρτα.

Ο λόγος για τον Ισπανό άσο Νάνο (ο οποίος είναι περισσότερο χαφ και λιγότερο μπακ) που αν και έχει παίξει σε όλα τα ματς πρωταθλήματος με 751 λεπτά χρόνου συμμετοχής (ο μεγαλύτερος), δεν έχει... "ματώσει" ακόμα.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: 7 ματς, 589 λεπτά, 4 κίτρινες

Σπύρος Ρισβάνης: 4 ματς, 365 λεπτά, 3 κίτρινες

Τάσος Λαγός: 7 ματς, 608 λεπτά, 2 κίτρινες

Νίκος Μαρινάκης: 6 ματς, 531 λεπτά, 2 κίτρινες

Γκόρντον Σίλντενφελντ: 6 ματς, 470 λεπτά, 2 κίτρινες

Ντάνιελ Πράνιτς: 5 ματς, 443 λεπτά, 2 κίτρινες

Γιώργος Κουτρουμπής: 3 ματς, 283 λεπτά, 1 κίτρινη

-----------------------------------

Νάνο Μαρότο: 8 ματς, 751 λεπτά, καμία κίτρινη

Όπως έχουμε ξαναπεί όλα αυτά γιατρεύονται μέσα από τη δουλειά και ίσως τη "θυσία" μέρος του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή.

Τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι καθοριστικά για το μέλλον της ομάδας, αφού οι πράσινοι θα παίξουν δυο φορές με τον Εργοτέλη εκτός (Κύπελλο, πρωτάθλημα), ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθούν τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Όπως καταλαβαίνετε ανάλογα τα αποτελέσματα θα έχουμε και τις όποιες εξελίξεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ